Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Ledeni hotel u Švedskoj nevjerojatno je iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život

Iako nam je mirnog života preko glave, jedan reset uz sporiji, tiši i 'hladniji' život, u kojem na nekoliko dana možemo uživati u netipičnim prizorima prirode, ne zvuči kao loša ideja! Naravno uz uvjet da se odjenete u najtopliju odjeću koja postoji! 

Za one koji nisu zimogrozni, a željni su neobičnih putovanja jedno takvo mjesto definitivno je ICEHOTEL u Švedskoj koji postoji već punih 27 godina. Atrakcija je to koja poziva ljude da provedu noć na ledu.Gostima nude 20 apartmana u kojima se nalazi veliki ledeni krevet prekriven kožom na kojem možete spavati u vrećama za dvoje. Na prvu zvuči romantično, ali možda nije i najromantičnija noć koju možete provesti sa svojim partnerom.

Raskošne skulpture i stubište napravljeni od leda

No, dobra je vijest što postoji i Icehotel 365, poseban dio i to luksuzniji – pa tako u apartmanu imate toplu kupaonicu i malu saunu (u slučaju da se smrznete, znate barem gdje ćete provesti noć). Sobe u ovom hotelu oduševit će vas i zbog raskošnih skulptura izrezbarenih u ledu te zbog stepenica također napravljenih – od leda. 

Ono što svakako ne smijete propustiti je pogled na zaleđenu rijeku koja se nalazi odmah iza hotela. Izlazak i zalazak sunca često su u razmaku od jednog sata pa je to nešto što sigurno niste još doživjeli.

S obzirom da je najbliža trgovina udaljena miljama u njihovom restoranu se nude delicije poput ikre, sobova, lososa i bobičastog voća.

Od domaćeg piva do posebnih koktela

Od aktivnosti tu su šetnje u posebnim grijajućim odijelima u kojima postajete iznimno gladni, skijaško trčanje ili sanjkanje, a na kraju dana čeka vas topli bar s društvenim igrama u kojem možete popiti njihovo domaće pivo napravljeno od riječne vode. Tu je i još jedan specijalitet ‘kokkoffee’ – napitak kuhan od grubog taloga kave, voda i soli. 

Pitate se što se u toplijim mjesecima događa s ovim hotelom? Kompleks radi na obnovljivu energiju tako da se ljeti hladi s više solarnih panela, a u proljeće se kompletno topi u rijeku Torne kao da nikada nije ni postojao.

Iako nam je mirnog života preko glave, jedan reset uz sporiji, tiši i ‘hladniji’ život, u kojem na nekoliko dana možemo uživati u netipičnim prizorima prirode, ne zvuči kao loša ideja! Naravno uz uvjet da se odjenete u najtopliju odjeću koja postoji! 

Foto: Asaf Kliger/ www.icehotel.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime