Petak, 22 ožujka, 2024

Ovo su službeno najkaotičnije zračne luke u Europi

Ukoliko se spremate na put, možda ste razmišljali o tome koje zračne luke izbjegavati ako ne želite dodatan stres zbog kašnjenja ili otkazivanja letova

Malo je stvari oko kojih se većina može složiti, ali smo sigurni da će većina potvrditi ove dvije stavke. Prvo, putovanje je prekrasna aktivnost koja nikada neće dosaditi. Drugo, gužva u zračnim lukama i kašnjenja letova su nepodnošljiva! Dobro, znamo da kad su udarni termini gužve jednostavno ne možemo izbjeći i da su zračne luke same po sebi – prometne. Međutim, razlika je između prometne i kaotične.Ukoliko se spremate na put, možda ste razmišljali o tome koje zračne luke izbjegavati ako ne želite dodatan stres zbog kašnjenja ili otkazivanja letova. Tim problemom se pozabavila i trvrtka za zaštitu prava putnika AirHelp, koja je proučila broj kašnjenja s više od 15 minuta i otkazivanja letova u lipnju. Istraživanje je provedeno u europskim zračnim lukama, sa 5000 i više letova tog mjeseca. 

Vjerovali ili ne, titula najkaotičnije zračne luke u Europi pripala je londonskoj zračnoj luci Gatwick, s čak 54% prekinutih letova. Ako ste u svojim planovima imali ovu stanicu, svakako provjerite datuma odlaska i dolaska, zbog nesporazuma između tvrtke i osoblja, a koji bi mogao dovesti do problema u organizaciji letova. 

Na ovoj ne baš tako pohvalnoj listi svoje mjesto su, između ostalih, našle i nama malo bliže zračne luke u Turskoj, Francuskoj i Italiji, pa svakako vrijedi proučiti ovaj popis ako ste se planirali otisnuti na put u tim smjerovima. 

Ovo su najkaotičnije zračne luke u Europi ovog ljeta, prema AirHelp-u.

  1. London Gatwick Airport, Engleska
  2. Lisbon Humberto Delgado Airport, Portugal 
  3. Copenhagen Kastrup Airport, Danska
  4. Paris Charles de Gaulle Airport, Francuska
  5. Antalya Airport, Turska
  6. Istanbul Sabiha Gokcen, Turska
  7. Rome Fiumicino Leonardo da Vinci Airport, Italija
  8. Manchester International Airport, Engleska
  9. Milano Malpensa Airport, Italija
  10. Frankfurt International Airport, Njemačka 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime