Petak, 22 ožujka, 2024

Najljepše skrivene plaže Hrvatske koje morate istražiti ovoga ljeta!

Ako vam je dosadila gužva na poznatim plažama i želite pronaći malo više mira i istraživati ljepote obale, donosimo vam najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj. Neka vam ovo ljeto bude posebno!

Hrvatska ima jednu od najljepših obala na svijetu, puno otoka i skrivenih uvala u kojima su se smjestile neke od najljepših plaža ne samo naše zemlje, nego i svijeta. Ako vam je dosadila gužva na poznatim plažama i želite pronaći malo više mira i istraživati ljepote obale, donosimo vam najljepše skrivene plaže u Hrvatskoj. Neka vam ovo ljeto bude posebno i drugačije uz uživanje u suncu i moru te prirodnim ljepotama.Plaža Uvala Stiniva

Ova prelijepa uvala na otoku Visu jako je popularna zbog svog izgleda i stijena koje okružuju plažu. Na ovoj plaži, osim što uživate u neopisivom ambijentu i finom prirodnom hladu, oni malo hrabriji mogu se okušati u penjanju na stijene i litice te u ronjenju ili obilasku stijana i obale kajakom. Osim malenom stazom koja vodi do plaže, tristi često dolaze jahtama ili jedrenjacima.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Insta Croatia (@instacroatiaa)

Plaža Pasjača

Atraktivna plaža koja se na izgled čini nepristupačnom, pruža pravu malu oazu mira i privatnosti. Do plaže Pasjača ili Stare Stijene Pasjače u malom mjestu Popovići u Konavlima, dolazi se malenim skrivenim pješačkim putem s kojeg se pruža predivan pogled. U blizini ove plaže nema ugostiteljskih objekata niti trgovina, stoga je namijenjena za potpuni mir uz nevjerojatnu prirodu koja je okružuje.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatia Full Of life (@croatiafulloflife)

Plaža Golden Bay ili Velo Čelo

Plaža Golden Bay ili, kako je neki nazivaju, Velo Čelo i Biškupići prelijepa je šljunčana uvala koja se nalazi na zapadnoj obali otoka Krka. Do ove predivne plaže možete doći jedino brodicom što joj daje dodatnu atraktivnost. Ime je dobila po zlatnoj boji litica koje je krase.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Adria Sun (@sun.adria)

Plaža sv. Ivan

Plaža sv. Ivan smještena je na zapadnom dijelu obale otoka Cresa u blizini jesta Lubenice. Do plaže nije nemoguće doći pješice, ali je jako nedostupna, stoga većina dolazi brodicama, a to joj daje posebnu čar jer nema gužve. Nekoliko se puta pronašla na popisu najljepših plaža svijeta zbog iznimne prirodne ljepote.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Putni Kofer🧳 (@putni_kofer)

Plaža Betina špilja

Plaža Betina špilja nalazi se u Dubrovniku u špilji između vile Šeherzada i plaže Gjivovići. Ova nevjerojatna, malena i skrivena plaža nudi vam potpuni mir i uživanje u samoći. Plaža je pješice nepristupačna, ali se može doplivati do nje s plaže Gjivovići ili doći s kanuom uz pratnju vodiča.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli @cro.beautiful

Beach Malo Zaraće

U kamenoj hridi na južnoj strani otoka Hvara u malenom selu Zaraće smjestile su se dvije duboke uvale sa šljunčanim žalima jedna okrenuta prema zapadu nazvana Malo Zaraće, i druga okrenuta prema istoku nazvana Velo Zaraće. Ove impresivne prirodne hridi oduševit će vas svojom slikovitošću, a usput možete istražiti i maleno selo koje nudi ugodan smještaj i nekoliko restorana.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Visit Hvar (@visithvar)

Plaža Beritnica

Ova predivna i osamljena plaža nalazi se u mjestu Metajna na Pagu, a do nje je moguće doći pješice ili brodicom. Na plaži, na samom ulazu u more posložile su se tri velike kamene stijene koje daju nevjerojatan prizor, a iznad plaže se uzdiže penjalište Stogaj s kojeg se pruža savršen pogled.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatia Vacations® 🇭🇷 (@croatia_vacations)

Plaža Mali Bok

Na istočnoj obali otoka Cresa smjestila se ova mala usamljena plaža pod imenom Mali Bok. Do plaže se dolazi pješaćenjem, a skrivena je u prirodnom kanjonu što joj daje poseban mir i tišinu. More je ugodno, toplo i bistro, dok plažu okružuju predivne stijene.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Timotej 🇭🇷 (@timotej)

Nugal Beach

Plaža Nugal izdvojena je i skrivena plaža koja se nalazi otprilike 2 kilometra od gradske luke, između Makarske i Tučepa, a jedna je od najnagrađivanijih plaža u Hrvatskoj po izboru svjetskih medija. Smještena u predivnoj šljunčanoj uvali okruženoj strmim liticama, plaža je dostupna samo pješice po pripremljenoj, ali kamenitoj stazi duž obale ili brodom. Zbog svoje predivne prirode iznimno je slikovita, a uz to nudi mir i tišinu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatia Vacations® 🇭🇷 (@croatia_vacations)

Beach Jadra

Plaža Jadra poznata je plaža na otoku Pagu, odnosno u mjestu Stara Novalja. Ova predivna plaža podijeljena je na tri dijela, na glavnu plažu, plažu za pse i nudističku. Ali ova plaža nudi i male uvalice i skrivene plaže među stijenama u kojima možete uloviti trenutke mira i prelijepih prizora.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Croatia Vacations® 🇭🇷 (@croatia_vacations)

Naslovna fotografija: @croatiafulloflife

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime