Petak, 22 ožujka, 2024

Naši prijedlozi za izlet tijekom vikenda: Mjesta za druženje s jelenima

Uputite se na jednu od tri predivne lokacije koje ćemo vam predstaviti i dopustite jelenima da vam jedu iz ruke. Ranch Dolina Jelena, otok Badija te Jelenov greben oduševit će vas imanjem kao iz bajke, prirodom te predivnim jelenima

Priuštite svojoj obitelji ili društvu nezaboravan izlet u prirodu i druženje sa životinjama koje ne susrećemo baš svaki dan. Uputite se na jednu od tri predivne lokacije koje ćemo vam predstaviti i dopustite jelenima da vam jedu iz ruke. Ranch Dolina Jelena, otok Badija te Jelenov greben oduševit će vas imanjem kao iz bajke, prirodom te predivnim jelenima.Svi smo zasigurno kao djeca gledali jedan od najljepših animiranih filmova – onaj s malenim jelenom naziva Bambi. Sada imate priliku posjetiti imanja gdje vam Bambi doslovno može jesti iz ruke. Jelen je jedna od naših najvećih životinja, prirodno stanište su mu šume, rtovi, planine i doline rijeka, a kod nas ih najviše ima u nizinama Slavonije i Baranje.

Uz prirodna staništa, upoznajte imanja na kojima jeleni žive uz brigu ljudi

Možda vam se nekada dogodilo da u divljini vidite jelena jer ih je jako lako prepoznati, upravo zbog njihove veličine. Naime, veliki mužjak može dosegnuti i do metar i pol visine te dva i pol metra dužine –  što je zaista impresivan prizor. Jeleni su brzi trkači zbog svojih dugih nogu te snažnih mišića, a kod mužjaka se posebno ističu veliki rogovi koji su prosječno dugački sedamdeset centimetara, a koje nakon parenja, što je jako zanimljivo – odbacuju. Kopački rit, kao jedno od naših najvećih prirodnih staništa jelena, omogućuje ovim plemenitim životinjama dovoljno mjesta za život, razmnožavanje te razne vrste bilja za hranjenje. Osim prirodnih staništa, postoje i imanja na kojima jeleni također uživaju uz dodatnu brigu ljudi, koji ove životinje obožavaju.

Ranch Dolina Jelena

Ranch Dolina Jelena osnovan je 2009. godine u sklopu OPG-a Bićanić, a nalazi se na području Drežnik Grada, svega 12 kilometara od Nacionalnog parka Plitvička Jezera. Ovaj predivni ranch proteže se na 15-ak hektara livada i šuma te je dom običnog jelena i jelena lopatara.
Jeleni na ovom ranchu posebno su druželjubljivi i umiljati pa posjetiteljima jedu direktno iz ruke, što je posebno iskustvo. Osim druženja s ovim plemenitim životinjama uživat ćete u ljepotama prirode i miru van gradske buke i gužve. Iz godine u godinu ovaj ranch posjećuje sve više turista koji ne kriju oduševljenje druženjem s jelenima. Trenutno ranch radi samo po najavi, odnosno ako se odlučite na posjet morate se najaviti nekoliko dana ranije.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ranch Dolina Jelena (@ranch_dolinajelena)

Otok Badija

Hrvatski otoci su zaista posebni, iznimne ljepote, ali ovaj otok se izdvaja po nečemu što se zaista ne viđa bilo gdje, na otoku Badiji na plaži kraj vas šetaju jeleni.
Badija je najveći otok korčulanskog arhipelaga, a do njega vrlo lako možete doći taxi brodom s Korčule. Jeleni obitavaju najčešće upravo na mjestu na kojemu turisti izlaze s broda – savršen doček. Ove divne životinje na otoku su pitome i druželjubljive te obožavaju kada ih posjetioci hrane.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Badija (@badija.island)

Jelenov greben

Zaputite se samo malo preko granice sa Slovenijom te pod Olimskom gorom, svega 4,5 kilometara od Terma Olimnia pronađite predivno imanje pod nazivom Jelenov greben.
Na ovom velebnom imanju obitava krdo od više od 100 jelena i muflona koji se slobodno šeću te koje, također, možete hraniti kukuruzom i družiti se s njima.
Osim mogućnosti uživanja sa životinjama, ovo izletište nudi i smještajne kapacitete te wellness i masažne centre, a nisu zaboravili ni one najmlađe za koje postoje atraktivna dječja igrališta.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Restaurant Jelenov greben (@jelenovgreben)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime