Nedjelja, 11 veljače, 2024

Otok Olib: Savršena lokacija za sve one željne mirnog i tihog odmora

Jedan od bitnih stvari koje trebate znati je da se na otoku ne smiju voziti automobili. Da, ovo je otok koji se samo služi biciklom, motorom ili idete pješke

Otok Olib se nalazi na graničnom području Dalmacije i Kvarnera, a lokalno se nekad naziva otokom Silbanske skupine koju čine Silba, Olib i Premuda. Na zapadnoj obali otoka se nalazi najveća uvala i luka Olib. Dok se na istočnoj strani nalazi luka Slatinica s najljepšom pješčanom plažom na otoku. Jedan od bitnih stvari koje trebate znati je da se na otoku ne smiju voziti automobili. Da, ovo je otok koji se samo služi biciklom, motorom ili idete pješke. Otok Olib malo je mjesto koje je posebno po svome sačuvanju povjesti i stilova gradnje. Pa u slobodno vrijeme možete razgledavati i pronalaziti čarobna mala sakrivena mjesta na otoku. U rimsko doba nastaje novo naselje Aloip na poluotočiću Arat koji zatvara uvalu Svetog Nikole. Tu je pronađeno mnogo liburnske i romanske keramike, a kasnije to naselje spominje i Konstantin VII. Porfirogenet.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli MelitaJM (@mjm_her)

Savršena lokacija za sve one željne mirnog i tihog odmora

Olib je mjesto za tihi odmor te ujedno jedino otočko naselje. Svakodnevnim trajektnim i katamaranskim linijama povezan je s Zadrom, a zbog mira i očuvane autentične atmosfere namijenjen je prvenstveno ljubiteljima tišine i privatnosti. Ako ste i vi za pravi odmor od života u gradu, od buke i puno ljudi. Olib je opcija za kojom nećete požaliti. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli cogitolab travel (@cogitolabtravel)

Slatin i Slatinica

Najbolje mjesto za kupanje svakako je mali zaljevi Slatina i Slatinica. S obzirom na njihovu skrivenu poziciju moći ćete uživati u kristalnom moru bez straha od gužvi. Ako dolazite sa brodom ovo je idealna pozicija za kupanje. Svakako smo sigurni da neće pogriješiti odlaskom na ovu lokaciju. Put do plaže možete naći pješačenjem kroz borove i šumu ili pak sa brodom.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Alessandra Mainetti (@alelamaina)

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lo Ra (@lorindrel)

Naslovna fotografija: @likezadar

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime