Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Otputujmo virtualno: 10 travel blogera koje vrijedi pratiti na Instagramu

Žudite li za putovanjima, Instagram profili ovih deset travel blogera pomoći će da se uputite na neka od najljepših mjesta na svijetu...

Možda trenutačno ne možete iz raznoraznih razloga putovati na neka od vaših omiljenih odredišta, no to ne znači da ne možete pronaći inspiraciju za buduća putovanja. Žudite li za bijegom, Instagram profili ovih travel blogera pomoći će da se uputite na neka od najljepših mjesta na svijetu – od luksuznih europskih odredišta do udaljenih pustinjskih otoka.Along Dusty Roads

Nakon što su napustili poslove u Londonu kako bi ostvarili svoj životni san o putovanju svijetom, Andrew Sim i Emily Gough stvorili su nagrađivani blog koji je postao pravi turistički vodič. Njihov profil na Instagramu izbor je pažljivo odabranih fotografija koje dokumentiraju vrijeme provedeno u Europi i Južnoj Americi, a prekrasna arhitektura i iskreni portreti turista njihov su potpis.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Andrew + Emily (@alongdustyroads)

Anne Par Avion

Kad je u fokusu estetika, Instagram profil Anne Par Avion ima sve. Nijanse ružičaste i plave kroz arhitektonske fotografije ulovljene njezinim objektivom u Europi, Africi i SAD-u uljepšat će vam vikend. Neke fotografije dostupne su i za kupnju putem Instagram profila, a odišu ljepotom u jednostavnosti – pomislite na zabačene zgrade na padinama, napuštene plaže i mirne vode. Kao i mnogi od nas, trenutno ne putuje, ali ima arhivu slika spremnih za neki prijeko potrebni eskapizam, odnosno bijeg od stvarnosti.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by ANNE PAR AVION (@anneparavion)

Louis Sheridan

Osnivač i kreativni direktor Discover & Escape agencije, Louis Sheridan objavljuje sjajne fotografije i na svom osobnom profilu. Posao ga je vodio diljem svijeta, pa je u fotografijama ulovio nezaboravne trenutke tropskih prašuma na Maldivima, rižinih polja u Šri Lanki i prekrasnih riada u Maroku za Vogue, GQ i MATCHES FASHION. Svakom njegovom osobnom fotografijom ulazite u Sheridanov čarobni svijet putovanja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by LOUIS A. W. SHERIDAN (@louisaws)

Carleyeva kamera

Nomadska travel fotografkinja Carley Rudd proslavila se predstavljajući radove na vlastitom travel blogu kao i na izložbama širom SAD-a. Stil ove samouke fotografkinje izaziva osjećaj “blaženog eskapizma” koji ćete dobiti već brzim pogledom na njezin Instagram profil. Vratite li se na njezine objave početkom ove godine, pronaći ćete prekrasne snimke obale Amalfija i Pariza.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by carley | travel photographer (@carleyscamera)

Gina Jackson

Instagram profil Gine Jackson dokaz je da Velika Britanija ima neke od najljepših hotela na svijetu. Nagrađivana blogerica za putovanja i hranu snima stilizirane fotografije hotela i hrane iz cijelog svijeta. Ako trebate recenziju hotela ili preporuku za hranu na koju se možete osloniti, posjetite njezin Instagram profil, na kojemu objavljuje svoja omiljena putovanja i mjesta za boravak.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Gina Jackson📍London (@ginagoesto)

Holly Farrier

Britanska fotografkinja Holly Farrier surađivala je sa svjetski poznatim časopisima i nacionalnim turističkim zajednicama. Bila je zaposlena u Deliciously Ella, a otkako je postala freelancerica dane provodi dokumentirajući najljepše krajolike na svijetu. Od plaža na Šri Lanki do sela u Italiji, svaki kadar s čistom i detaljnom estetikom priča svoju priču.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Food & Travel Photographer (@hollyfarrierphotography)

Lucy Laucht

Istinska putoholičarka Lucy Laucht uspjela je učiniti ono o čemu mnogi sanjaju – cjeloživotno ‘ludovanje’ pretvorila je u posao iz snova. Nadahnuta neobičnim mjestima širom svijeta pokrenula je web stranicu These Foreign Lands na kojoj dokumentira svoja putovanja kroz zadivljujuće fotografije. I upravo te fotografije govore same za sebe. Od prašnjavih krajolika američkog zapada do bujnih šuma na Havajima i tirkiznih uvala u Sydneyu, Lucyne fotografije prikazuju stvarni život i prirodu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lucy Rose Laucht (@lucylaucht)

Spirited Pursuit

Lee Litumb, aka Spirited Pursuit, američka je influencerica i travel blogerica koja je surađivala s Forbesom, Vogueom i Culture Tripom. Uvijek u potrazi za nadahnućem fotografijama sa svojih putovanja i avantura u fokus stavlja zemlje koje nerijetko prolaze ispod radara u svijetu putovanja, poput Kameruna (u kojemu je i rođena!), Senegala i Tanzanije. Na njenom Instagram profilu pronađite početnički vodič za putovanje u Afriku i osvrte na neke od najluksuznijih hotela na Karibima.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Lee Litumbe 🇨🇲🇺🇸 (@spiritedpursuit)

The Adventures Of Us

Najbolji prijatelji i partneri, Sarah-Louise Marks i Christopher Phelps, stvorili su Instagram profil u kojemu objedinjuju strasti prema fotografiji i putovanjima. Na ideju su došli tijekom putovanja amalfijskom obalom. Danas je njihov profil uspješan projekt na kojemu su dokumentirani nevjerojatni krajolici, ukusna hrana i sve one oku skrivene dragocjenosti koje i sami otkrivaju putem. Vratite se na objave njihovog putovanja na Maldive početkom ove godine po djelić raja.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by The Adventures of Us (@the_adventuresofus)

Via Tolila

Dvije Francuskinje, sestre Lauren i Annaël Tolila, fotografkinje su i snimateljice koje baze imaju u Tel Avivu i Nici. Njihova jednostavna, ali moderna instagramska estetika vraća u 70-e zahvaljujući netaknutim fotografijama velikih europskih vrtova i vintage kupaćih kostima. Neke od njihovih najboljih fotografija dostupne su za kupnju putem interneta, a u interijeru postaju detalj kojeg se obožava.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by VIA TOLILA (@viatolila)

Follow @ViaTolila

Naslovana fotografija: Photo by Daniel Jensen on Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime