Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Pred nama je najuspješnija sezona do sada? Ovo su predviđanja stručnjaka

Gosti sve više preferiraju rezervaciju privatnih vila na prestižnim lokacijama i često biraju dulje boravke, potvrđuje My Luxoria

My Luxoria, vodeća turistička agencija specijalizirana za ekskluzivne vile i kuće za odmor u Hrvatskoj, anticipira izuzetno uspješnu turističku sezonu. Broj rezervacija za nadolazeću sezonu premašuje sva očekivanja, što se temelji na trenutnim rezervacijama koje su zaprimili i značajno je veći u usporedbi s prethodnim godinama.‘Prema informacijama prikupljenim temeljem dosadašnjih rezervacija, očekuje nas iznimno uspješna sezona koja će nadmašiti sva predviđanja. Bookinga već ima puno, a potražnja je već započela u prosincu. Trenutno ne vidimo nikakve prepreke za ovu sezonu. Primjećujemo da se Britanci ove godine vraćaju u većem broju, pretežito u Dalmaciju, na otoke i u Dubrovnik, dok su Nijemci, Skandinavci i Amerikanci i dalje vjerni gosti. Osim toga, posebno nas raduje vidjeti značajan porast broja rezervacija iz drugih dijelova svijeta’, izjavila je Ankica Ćaleta, vlasnica i direktorica agencije My Luxoria.

Procvat luksuznog turizma u Hrvatskoj 

U Hrvatskoj, luksuzni turizam bilježi snažan rast i donosi izvanredne rezultate, što je posebno naglašeno tijekom pandemije kada je naglasak bio na povećanoj potražnji za ekskluzivnim smještajem i vrhunskim uslugama. Sezona 2024. donosi trendove koji ukazuju na nastavak rasta potražnje za privatnim smještajem među gostima visokog socioekonomskog statusa.

Luksuzne vile kombiniraju visoku razinu hotelskih usluga s potpunom privatnošću, posebno privlačeći poznate i ugledne klijente. Gosti sve više preferiraju rezervaciju privatnih vila na prestižnim lokacijama i često biraju dulje boravke. Uz to, traže dodatne usluge poput svakodnevnog čišćenja, opskrbe namirnicama i osobnog kuhara koji će se brinuti o obrocima tijekom njihovog boravka. Kako bi izbjegli gužve u tradicionalnim hotelima, gosti sve više biraju luksuzne vile zbog privatnosti i personaliziranog iskustva, težnjom za vlastitim bazenima, vanjskim prostorima i prostranim dvorištima.

Impresivne brojke nastavljaju rasti 

S napretkom tehnologije, luksuzni smještaji sve više uključuju pametne značajke i druge inovacije, uključujući glasovno upravljanje, pametno osvjetljenje i klimatizaciju te brzi Wi-Fi i zabavne sustave. Ove karakteristike ne samo da poboljšavaju iskustvo gostiju, već pružaju i veću praktičnost za vlasnike vila i upravitelje objektima.

Luksuzni turizam u Hrvatskoj nastavit će se razvijati, a pozitivni trendovi rezervacija, posebno u luksuznom segmentu, potvrđuju da je Hrvatska postala ključna destinacija za putnike koji traže visokokvalitetan smještaj u prekrasnom okruženju. My Luxoria ističe se kao vodeći pružatelj brze i pouzdane usluge svojim gostima. Trenutno u njihovom portfelju nalazi se više od 800 luksuznih vila diljem Hrvatske, a svake godine privlače impresivnih 40.000 gostiju visoke platežne moći iz cijelog svijeta.

Naslovna fotografija: Unsplash 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime