Utorak, 26 ožujka, 2024

Solo ili u ženskom društvu, putovanja ‘samo za žene’ rastući su trend

Budućnost putovanja su - žene. Tržište putovanja za žene poraslo je za 88 posto u posljednjih nekoliko godina, višestruko se povećao broj žena koje putuju same, a stručnjaci predviđaju da će ove godine žene na putovanja potrošiti 125 milijardi dolara

I dok još uvijek čekamo putovanja u neke egzotičnije destinacije, ima toliko toga za otkriti u Hrvatskoj, i to – u ženskom društvu!Žene sve više vole putovati same, pa su tako solo putnice nadmašile broj samostalnih muških putnika – 67 naspram 37 posto. Prema Svjetskom vijeću za putovanja i turizam, udio ženskih zanimanja u turizmu najviše je narastao u gospodarstvima u razvoju tijekom posljednjih deset godina.

Nadahnjuju ih putovanja s drugim ženama

Podaci UN Women pokazuju da kada žene zarade više novca, ulažu ih u svoje obitelji i svoje zajednice, uključujući i putovanja, što dovodi do boljih globalnih rezultata razvoja.
Putovanja su transformativna, povećavaju samopouzdanje i osnažuju žene.
Kad napuste zonu udobnosti, moraju vjerovati svojim instinktima, biti sigurne u svoje odluke i prihvatiti mogućnosti koje mogu pomicati osobne granice. Kada putuju same žene prirodno i spontano stvaraju prijateljstva i sklapaju veze koje traju čitav život. Posebno ih nadahnjuju putovanja s drugim ženama koje su im bliske – sestrama, majkama, najboljim prijateljicama.

Girls just wanna have Spa!

Kome nije san provesti savršen vikend na moru, uz mnogo zabave i nezaboravnih trenutaka, uživanju u saunama, spa tretmanima i posebnim beauty rutinama sa svojim najdražim ženama? Sve više žena traži takve pakete želeći se u potpunosti odmoriti sa svojim najboljim prijateljicama.
Tako je, primjerice, Falkenstener resort Punta Skala kreirao posebnu ponudu za žene koja uključuje dvije noći s doručkom i dostupna je cijele godine. Resort je poznat po prostranosti i savršenim položajem uz dugu morsku šetnicu, vrhunskim smještajem, odličnom gastronomijom, brojnim sportskim sadržajima i najvećim spa u ovom dijelu Europe! 
Ponuda uključuje i Signature koktel u baru Soto Voce – savršen početak ženske avanture, analizu kože lica i savjetovanje o ljepoti sa spa stručnjakom, polusatni osvježavajući tretman lica, radionicu pilinga autohtonim biljem i soli uz uživanje u sauni i bazenima te besplatni proizvod. 

Rekli bismo: Život je lijep na putovanjima, a u ženskom društvu još i malo ljepši!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime