Četvrtak, 25 veljače, 2021

Solo ili u ženskom društvu, putovanja ‘samo za žene’ rastući su trend

Budućnost putovanja su - žene. Tržište putovanja za žene poraslo je za 88 posto u posljednjih nekoliko godina, višestruko se povećao broj žena koje putuju same, a stručnjaci predviđaju da će ove godine žene na putovanja potrošiti 125 milijardi dolara

I dok još uvijek čekamo putovanja u neke egzotičnije destinacije, ima toliko toga za otkriti u Hrvatskoj, i to – u ženskom društvu!

Žene sve više vole putovati same, pa su tako solo putnice nadmašile broj samostalnih muških putnika – 67 naspram 37 posto. Prema Svjetskom vijeću za putovanja i turizam, udio ženskih zanimanja u turizmu najviše je narastao u gospodarstvima u razvoju tijekom posljednjih deset godina.

Nadahnjuju ih putovanja s drugim ženama

Podaci UN Women pokazuju da kada žene zarade više novca, ulažu ih u svoje obitelji i svoje zajednice, uključujući i putovanja, što dovodi do boljih globalnih rezultata razvoja.
Putovanja su transformativna, povećavaju samopouzdanje i osnažuju žene.
Kad napuste zonu udobnosti, moraju vjerovati svojim instinktima, biti sigurne u svoje odluke i prihvatiti mogućnosti koje mogu pomicati osobne granice. Kada putuju same žene prirodno i spontano stvaraju prijateljstva i sklapaju veze koje traju čitav život. Posebno ih nadahnjuju putovanja s drugim ženama koje su im bliske – sestrama, majkama, najboljim prijateljicama.

Girls just wanna have Spa!

Kome nije san provesti savršen vikend na moru, uz mnogo zabave i nezaboravnih trenutaka, uživanju u saunama, spa tretmanima i posebnim beauty rutinama sa svojim najdražim ženama? Sve više žena traži takve pakete želeći se u potpunosti odmoriti sa svojim najboljim prijateljicama.
Tako je, primjerice, Falkenstener resort Punta Skala kreirao posebnu ponudu za žene koja uključuje dvije noći s doručkom i dostupna je cijele godine. Resort je poznat po prostranosti i savršenim položajem uz dugu morsku šetnicu, vrhunskim smještajem, odličnom gastronomijom, brojnim sportskim sadržajima i najvećim spa u ovom dijelu Europe! 
Ponuda uključuje i Signature koktel u baru Soto Voce – savršen početak ženske avanture, analizu kože lica i savjetovanje o ljepoti sa spa stručnjakom, polusatni osvježavajući tretman lica, radionicu pilinga autohtonim biljem i soli uz uživanje u sauni i bazenima te besplatni proizvod. 

Rekli bismo: Život je lijep na putovanjima, a u ženskom društvu još i malo ljepši!

Odabrano

10 najluksuznijih putovanja vlakom na svijetu

Što vam prvo padne na pamet kad pomislite na vlak? Ako je to samo transport od točke A do točke B, ovim ćemo vam prizorima probuditi maštu. Otkrivamo vam luksuzne prvorazredne vlakove u kojima vam se nudi sav luksuz koji možete zamisliti... I još više od toga!

5 najljepših kućica na drvetu u Hrvatskoj – za ‘bijeg’ u modernu bajku

Po svemu neobične 2020. godine priroda i doticaj s njom jedna su od najbitnijih stvari po čemu ćemo birati putovanja i odmor. Situacija je ‘odredila’...

Airbus predstavio koncept prvog komercijalnog zrakoplova s nultom emisijom

Proizvođač zrakoplova Airbus nedavno je predstavio tri koncepta komercijalnih zrakoplova bez emisije koji će se napajali vodikom. Pretpostavka je kako će u upotrebi biti do 2035. godine

Dvorci iz stvarnog života izgledaju poput onih iz Bridgertona – i možete ih unajmiti

Maštamo o putovanjima i istraživanjima gradova, ali od kada smo pogledali Bridgerton u mislima su nam dvorci i balovi! Ovi dvorci diljem Europe su dokaz da bajka može postati stvarnost, barem na jednu noć

Povezano

Šest destinacija na Zemlji na kojima ćete se osjećati kao da ste na Marsu

Nakon što je NASA-in rover Perseverance sletio na površinu Marsa, Booking.com je u svojoj bazi pronašao mjesta koja neodoljivo podsjećaju na Crveni planet, a da zapravo ne morate napustiti Zemljinu orbitu. Možda vam pobudimo maštu da upravo jednu od sljedećih destinacija stavite na svoj popis destinacija i prvom prilikom krenete u novu pustolovinu!

Rijetki prirodni fenomen: Zaledili se dijelovi slavnih Nijagarinih slapova

Sličan scenarij djelomičnog zaleđivanja zadnji se put dogodio 2017. godine, kada su ovaj dio SAD-a, baš kao i zadnja dva tjedna, pogodile ekstremne zimske nepogode, vrlo niske teperature i snijeg.

Ledeni hotel u Švedskoj nevjerojatno je iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život

Iako nam je mirnog života preko glave, jedan reset uz sporiji, tiši i 'hladniji' život, u kojem na nekoliko dana možemo uživati u netipičnim prizorima prirode, ne zvuči kao loša ideja! Naravno uz uvjet da se odjenete u najtopliju odjeću koja postoji! 

Gorski kotar – 7 vila i kuća za odmor na kojima bi nam pozavidjela i Toskana

Osim Plitvica koje su uvijek među najposjećenijim destinacijama u Gorskom kotaru, i mjesta poput Fužina, Mrkopalja, Begovog Razdolja, Ravne Gore, Lokvi ili Delnica, sve su posjećenija, a tamo se nalazi i dosta villa i kuća za odmor. I ne samo zimi...

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime