Subota, 10 veljače, 2024

Gdje na skijanje u Francuskoj? Donosimo najbolja skijališta!

Na ovim mjestima će vam skijanje u Francuskoj biti posebno iskustvo, naročito ako ste ljubitelj adrenalina, a ako niste imaju i odličane apres ski zabave!

Prosinac je stigao, a time još sitno odbrojavamo do božičnih praznika, to je doba kada nam slijedi uživanje u božičnim radostima i nadanmo se da će pasti koja pahulja snijega. Iako temperature kod nas ne obećavaju da nas čeka snježni Božić, u francuskim Alpama je malo drukčija situacija. Skijaši, snowborderi i ostali zaljubljenici u zimske sportove mogu odahnuti jer u Alpama neka od najpoznatijih skijališta samo što nisu otvorena. Najpopularnije skijaške destinacije su svakako u Austriji, Francuskoj, Švicarskoj, Italiji. Skijanje u Francuskoj ima posebnu čar, ali od velikog izbora, gdje otići? Istražili smo ponudu i pronaši najbolja skijališta u Francuskoj. Na ovim mjestima će vam skijanje u Francuskoj biti posebno iskustvo, naročito ako ste ljubitelj adrenalina, a ako niste imaju i odličane apres ski zabave!

1/ Chamonix

Jedno od najpoznatijih europskih i francuskih skijališta smjestilo se u blizini najvišeg europskog vrha Mont Blanca. U Chamonixu se održala i prva zimska Olimpijada daleke 1924. godine. Chamonix je podjeljen na nekoliko skijališta, a staze na toj planini smatraju se jednim od najtežih. Skijaši i snowboarderi će uživati na više od 150 kilometara dugim stazama od kojih je čak 12 crnih i 19 crvenih. Ako vam skijanje nije jača strana, nemojte se brinuti jer na skijalištu je dostupno 27 plavih staza i 12 zelenih koje se smatraju lakšima. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Chamonix-Mont-Blanc (@chamonixmontblanc)

2/ Val d’ Isere

Kada pričamo o skijanju u Francuskoj nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti Val d’ Isere. Jedno je od najpopularnijih skijališta u Francuskoj, a tamo se svake godine i održava skijaška utrka. Ukupna dužina skijaških staza je 300 kilometara, a ako niste entuzijast za skijanje skijalište nudi i ostale aktivnosti. Možete uživati u izvrsnim restoranima ili noćnim klubovima i kinima. Val d’ Isere je otvoren tijekom cijele godine. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Val d’Isère (@valdisere)

3/ Les Orres 

Tko kaže da je skijanje u Francuskoj veoma skupo? Les Orres je poznato skijalište među mladima koji često odlaze tamo nakon Nove godine. Ovo nije skijalište koje je najluksuznije, naprotiv popularno je upravo zbog svojih pristupačnih cijena. Skijalište ima pogled na najveće umjetno jezero Serre-Ponçon. Ukupna dužina svih staza na skijalištu je 90 kilometara. Les Orres je idealno skijalište za obitelji sa djecom pa možda baš tamo vaša djeca prvi put stanu na skije. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Les Orres 🌲 Station de ski familiale │ Hautes-Alpes (@lesorres)

4/ Portes du Soleil

Jedno od najvećih skijališta na svijetu nalazi se između Francuske i Švicarske. Sveukupno ima 650 kilometara duge staze, od kojih su 28 staza crne i 104 crvene. U sklopu skijališta Portes du Soleil nalazi se i skijalište Avoriaz u francuskom djelu skijališta. Program je raznovrsan pa tako i oni koji nisu ljubitelji skijanja ili bordanja mogu uživati na skijalištu. Možete vrijeme provoditi u kuglani, klizalištu ili se voziti u helikopteru i na sanjkama sa psećom zapregom. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Les Portes du Soleil 🇫🇷🇨🇭 (@portesdusoleil)

5/ Isola

Isola se smjestila u južnim francuskim Alpama, snijega ima tijekom cijele godine. Još jedna karakteristika ovog skijališta je da broji više od 300 sunčanih dana godišnje pa će vaše skijanje biti još ljepše. U blizini na svega dva sata vožnje nalazi se Nica koju također možete posjeitit ostajete li duže vrijeme na skijanju. Isola je poznata i po apres-ski programu stoga vam je dobar provod osiguran. 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Srce lutajuće (@srcelutajuce)

 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime