Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Umjesto skijanja: Tajland u siječnju potpuno otvara granice za sve turiste

Iako se nekada zbog prevelikog broja posjetitelja smatrao prenatrpanim za opuštajuće putovanje, sada možete doživjeti čaroliju ove prekrasne države u miru. Samo požurite, Tajland u siječnju 2022. planira potpuno otvori svoje granice

Sa svojim drevnim nalazištima, ljubaznim stanovništvom i kuhinjom koja je prepuna zanimljivih okusa, Tajland (ili “Zemlja osmijeha”) je privlačio posjetitelje u svoj kutak jugoistočne Azije. Iako je nekada bila jedna je od najposjećenijih zemalja na svijetu, nakon dolaska pandemije koronavirusa svoje je granice za turiste zatvorila na više od godinu dana. Međutim, ponovno otvaranje polako je započelo srpnju, a potpuno cijepljenim posjetiteljima bilo je dopušteno da putuju na najpopularniji otok u zemlji, Phuket, bez potrebe za karantenom. Sada su se mjere još više ublažile, pa je od početka studenoga ulaz dopušten za cijepljene posjetitelje iz 46 zemalja koje su na popisu kao nisko rizične. Za njih nije potrebna karantena niti je ograničen broj dana posjete. Na svu sreću, Hrvatska je (još uvijek) na tom popisu.

Ulazak je dopušten na mnoge lokacije!

Uz Phuket, glavni grad Bangkok i druge top destinacije poput Krabija (Phi Phi otoci), Phang Nga (ovdje ćete pronaći te spektakularne vapnenačke morske litice) i Chiang Mai ponovno će biti otvoreni za posjetitelje kao dio novog plana “Test & Go”. I dalje je potrebno imati negativni PCR test prije odlaska i po dolasku te imati osiguranje od COVID-19 koje pokriva najmanje 50.000 dolara troškova. Potrebno je preuzeti i Thailand Pass za kretanje.

Nakon što smo vas upoznali sa zdravstvenim i sigurnosnim protokolima, možemo krenuti na dio. Ljubitelji plaža će uživati u Phuketovim plažama s palmama i pogledima na Andamansko more tirkizne boje. Tu su i povijest, kultura, fantastična hrana i prekrasna netaknuta priroda. Iako se nekada zbog prevelikog broja posjetitelja smatrao prenatrpanim za opuštajuće putovanje, sada možete doživjeti čaroliju ovog prekrasnog u miru. Samo požurite, Tajland u siječnju 2022. planira potpuno otvoriti svoje granice.

Odsjednite u hotelu Rosewood Phuket

Ako vas arhitektura i privatni bazeni unutar soba i apartmana u hotelu Rosewood Phuket nisu osvojili na prvu, onda će njegova okruženost Smaragdnim zaljevom, gdje se džungla susreće s obalom učiniti svoje. Ribnjak s ljiljanima i divovska vrata u stilu hrama samo su mali dio “wow faktora” prilikom dolaska. Najzanimljiviji dio boravka uključuje tečaj kuhanja s lokalnim parom kuhara, Nunom i Yai, nakon čega slijedi ručak u restoranu Ta Khai i odmor u Asaya Spa.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Rosewood Phuket (@rosewoodphuket)

Istražite lokalnu tržnicu

Tajlanđani svakodnevno kupuju voće, ribu, meso i plodove mora na tržnicama kao što je Kathu Fresh Market u četvrti Kathu u Phuketu. To je autentičan način da doživite lokalnu kulturu, otkrijete domaću hranu ili isprobate klasične ulične zalogaje. Prošećite ulicom Ketho Dim Suma za doručak u Phuketianskom stilu sa svježe kuhanim dim sum jelima na pari poput pahuljastih svinjskih peciva (char siu bao), zdjelice rižine kaše (khao tom) ili tanjura osvježavajuće južnotajlandske salate od riže (kao yum pahk dai).

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Keri Bridgwater ☾✧ (@keri.bridgwater)

Plivajte uz tajnu plažu

Phuket je poznat po svojim prekrasnim plažama. Mirno i privatno mjesto za kupanje i ronjenje s maskom i disalicom smješteno na sjeverozapadnoj strani otoka (između Bang Taoa i Ni Thona) je plaža Banana. More je prepuno šarenih riba, ali pripazite na bezbroj crnih morskih ježina koji se nalaze po stijenama blizu obale. Do plaže se može doći strmom stazom obloženom bambusom, ali i i unajmljenim čamcem.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 𝘾𝙞𝙙á𝙡𝙞𝙖 𝙋𝙖𝙧𝙚𝙣𝙩𝙚 (@cidalia_parente)

Posjetite budistički hram

U najvećem budističkom hramu na Phuketu, Wat Chalongu, tajlanđani svakodnevno nose cvijeće i hranu redovnicima u znak prizivanje dobre karme. Hram je sagrađen 1837. i smješten u zaljevu Chalong, a velik stup ove povijesne znamenitosti navodno sadrži komadić kosti samog Bude. Popnite se stepenicama ukrašenim zmajem, a na svakom od tri kata možete uživati u slikama koje prikazuju Budinu životnu priču. Popnite se na vrh i uživajte u lijepom pogledu na kompleks hrama i okolinu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Thai Travel Store (@thaitravelstore)

Doživite kulturu staroga grada Phuketa

Sa svojim živopisno oslikanim trgovinama, uličnom umjetnošću i galerijama, sladoledarnicama i craft kafićima stari grad Phuket je vrijedan napuštanja plaže na jedan dan. Svake nedjelje do 16 sati, povijesna ulica Thalang pretvara se u užurbanu tržnicu Lard Yai ili Sunday Walking Street Market, koja je prepuna štandova. To je čini izvrsnim mjestom za kupnju i kušanje ulične hrane. Za nezaboravan obrok, idite u poznati restoran Raya, a zaokružite večer uz nekoliko koktela u elegantnom i profinjenom DibukHouseu ili nešto modernijem CLUB No. 43.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli CLUB NO.43 (@clubno43)

Podržite spašene slonove

Zbog svoje snage, odanosti i inteligencije, slonovi su nacionalni simbol Tajlanda i važan dio tajlandske kulture. Druženje s tim veličanstvenim životinjama je desetljećima glavna turistička atrakcija, ali zahvaljujući mjestima kao što je utočište slonova Phuket, posjetitelji to sada mogu učiniti na poseban način. Od otvaranja 2016. godine, utočište je bilo pionir etičkog turizma slonova na Phuketu.

Oni spašavaju i rehabilitiraju slonove koji su godina bili zlostavljanji u turizmu i industriji drva. Zakoračite u utočište u džungli i promatrajte stado kako sretno luta, hrani se i uživa u ritualima kupanja u lagunama i blatnim bazenima. Poludnevne ture uključuju edukativnu prezentaciju, priliku za upoznavanje slonova i obrok. Cjelodnevni obilazak i cjelotjedni volonterski program uključuju pripremu hrane, održavanje, čišćenje područja i rad sa slonovima.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Phuket Elephant Sanctuary (@phuketelephantsanctuary)

Naslovna fotografija: @visit_phuket

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime