Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Among us: igrica koja bi mogla s trona popularnosti srušiti Fortnite

Iako ime poneke na prvi pogled asocira na emocije i odnose intimnije prirode, ovdje je zapravo riječ o međusobnom nadmudrivanju, taktikama zablude te eliminiraju protivnika. Ova je igrica, uz Fortnite i Minecraft, trenutačno definitivno jedna od najpopularnijih na svijetu

Ako kod kuće imate dijete starije od osam godina ili tinejdžera kojeg svakodnevno pokušavate odmaknuti od mobitela i drugih ekrana, u posljednje vrijeme sigurno ste primijetili da s prijateljima komentira novu igricu romantičnog naziva Among us, koja je u samo nekoliko tjedana zaludjela cijeli svijet.Iako ime poneke na prvi pogled asocira na emocije i odnose intimnije prirode, ovdje je zapravo riječ o međusobnom nadmudrivanju, taktikama zablude te eliminiraju protivnika.

No, krenimo redom. Among Us je igrica koju je razvio InnerSloth, mali studio iz Sjedinjenih Američkih Država u kojem radi samo troje ljudi: programer Forest Willard te dizajneri Marcus Bromander i Amy Liu. Igra je prvi put predstavljena u ljeto 2018. godine, a postala je popularna tek u kolovozu ove godine. Kreativni je tim na početku bio potpuno očajan jer broj igrača koji istodobno igraju igricu ni uz sve napore nije prelazio brojku šezdeset te su nekoliko puta razmišljali o odustajanju od projekta.

Onda se, dvije godine kasnije, dogodio preokret. Poznati brazilski i meksički streameri otkrili su igricu i trend se proširio po svijetu. Nakon toga prijelaz iz potpune anonimnosti do svjetske popularnosti trajao je samo nekoliko tjedana, a priključili su se i korejski streameri koji su Among Us pretvorili u nezaobilazno virtualno iskustvo. Preko noći sve se zakotrljalo te se broj igrača povećavao svake sekunde. Uskoro je više od milijun i pol igrača istodobno igralo Among Us te je igrica postala broj jedan igra na svijetu prema istodobnom broju gledatelja.
Tako veliki uspjeh zatekao je i sam tim Innerslotha koji su u tome trenutku planirali izdati drugo izdanje igre – Among Us 2. No, ubrzo su potpuno promijenili strategiju te su trenutačno fokusirani na dodatna poboljšanja prve verzije. Uskoro bi trebala biti gotova nova mapa, a priča se da će tematski lokacija biti napravljena prema serijalu Henry Stickmin.

Among Us je igra za više igrača u kojoj su igrači dio posade svemirskog broda koja se pokušava vratiti u civilizaciju. Istodobno u igri može sudjelovati od četiri do deset igrača od kojih su jedan ili najviše tri uljezi, a ostali su regularni članovi svemirske posade. Dok članovi posade popravljaju brod, uljez ih pokušava eliminirati; pri čemu obje strane imaju više strategija na izbor. Cilj ove videoigre članovima posade jest ostati živ i riješiti sve mini-igre, a uljezu je cilj eliminirati posadu.
Tijekom igre igrači mogu druge igrače sabotirati, skrivati se u ventilacijske cijevi, pregovarati, uvjeravati i optuživati druge tijekom hitnih sastanaka. Također, igračima je na raspolaganju različita odjeća, kape i šeširi koji su često tematski (obilježavaju se različiti događaji poput Noći vještica) te ljubimci koji igračima ostaju vjerni čak i nakon što ih uljez eliminira.

Igrica je besplatna na mobilnoj verziji, na Steamu košta 3,99 eura, a uz Fortnite i Minecraft, trenutačno je definitivno jedna od najpopularnijih igrica na svijetu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime