Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Apple ne dopušta da ‘zločesti dečki’ u filmovima koriste iPhone?

Sve su glasnija šuškanja kako poznata kompanija 'uvjetuje' filmašima korištenje svojih brandova samo u kontekstu koji se pozitivno odražava na njihove proizvode

Rian Johnson, redatelj filmova ‘Ratovi zvijezda: Posljednji Jedi’ i ‘Knives Out’ (Nož u leđa) otkrio je nedavno časopisu Vanity Fair kako su u Appleu sretni što likovi u filmovima koriste iPhone, pod uvjetom da nisu ‘loši momci’.“Apple … omogućuje vam da upotrebljavate iPhone u filmovima, ali – a ovo je vrlo važno znati ako volite trilere – ne žele da ih koriste negativci”, otkrio je te dodao kako bi to mogao biti svojevrsni spoiler u filmovima, jer bi onda publika mogla odmah znati tko je pozitivac, a tko negativac u filmu!

“Svaki filmaš koji u filmu ima negativca, a koji bi uglavnom trebao ostati tajna – ako ne do kraja filma, a onda barem neko vrijeme – sad me sigurno želi odmah ubiti”, našalio se na svoj račun.
Mediji su već prije pisali o tome kako se ista stvar događa i s Apple Macsima, jer svi negativci koriste PC-eve. Doduše nije baš sasvim jasno na koji način Apple inzistira na kontroli kada je riječ o korištenju svojih proizvoda u filmovima.

Prema nekim navodima kompanija zahtijeva da se njezini proizvodi koriste samo “u najboljem svijetlu, na način ili u kontekstu koji se povoljno odražava na Apple proizvode i Apple Inc.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime