Utorak, 23 srpnja, 2024

BESPOKE AI: Inovativni kućanski uređaji koje pokreće umjetna inteligencija

Uz ugrađeni Wi-Fi, unutarnje kamere, AI čipove i kompatibilnost s aplikacijom SmartThings, najnoviji Samsung Bespoke AI uređaji dolaze s poboljšanim značajkama i povezivanjem kako bi postavili temelje za istinski pametni dom

Samsung Electronics predstavio je svoju najnoviju liniju kućanskih uređaja na globalnom događanju Dobro došli u BESPOKE AI, koje se održalo na tri lokacije — u Seulu, Parizu i New Yorku. Samsung je podijelio svoju viziju kako povezanost između predstavljenih proizvoda može poboljšati cjelokupno korisničko iskustvo u domu, te kako umjetna inteligencija (AI) može unaprijediti rad i učinkovitost uređaja.Jong-Hee (JH) Han, potpredsjednik, generalni direktor i direktor za uređaje u tvrtki Samsung Electronics, otvorio je uvodno događanje za medije u Seulu navodeći kako Samsung kućanski uređaji ne samo da obavljaju uobičajene zadatke, već primjenom umjetne inteligencije mogu postići više nego što se ranije moglo zamisliti. S ekranima na hladnjaku, indukcijskoj ploči i perilici rublja, Bespoke uređaji postaju platforma za zabavu, kao i jednostavan kontrolni centar za druge povezane Samsung uređaje korištenjem aplikacije SmartThings.

Još viša razina i bolje mogućnosti

‘Od lansiranja BESPOKE linije 2019. godine, Samsung Electronics pokazuje kako kućanski
uređaji mogu biti prilagođeni kako bi se najbolje uklopili u dom i način života svakog korisnika’ rekao je Han. ‘Pet godina kasnije dijelimo viziju umjetne inteligencije u kućanskim uređajima kroz proizvode koji proširuju Bespoke liniju, zahvaljujući unapređenoj povezivosti i AI mogućnostima koje će korisničko iskustvo podići na još višu razinu.’

Sinkronizirani Bespoke AI uređaji za stvaranje novog iskustva u različitim prostorima

Uz ugrađeni Wi-Fi, unutarnje kamere, AI čipove i kompatibilnost s aplikacijom SmartThings,
najnoviji Samsung Bespoke AI uređaji dolaze s poboljšanim značajkama i povezivanjem kako bi postavili temelje za istinski pametni dom. Također, novi AI Home, povezani 7-inčni LCD zaslon koji je dodan u više proizvoda, pruža intuitivan, jednostavan pristup i kontrolu nad cijelim povezanim ekosustavom.

Budući da ljudi većinom svoje pametne telefone nose svugdje sa sobom, nova funkcija Mobile Smart Connect omogućuje primanje obavijesti kada su registrirani uređaji u blizini. Ova skočna obavijest uključuje brzi izbornik za kontrolu ključnih funkcija uređaja izravno s pametnog telefona, tako da korisnici više ne moraju tražiti daljinski upravljač po kući. Time se eliminira čak nekoliko koraka i klikova koji su bili potrebni za pristup istim funkcijama putem aplikacije SmartThings.

Samsung na BESPOKE AI događanju također predstavlja novu značajku Calm Onboarding,
koja korisnicima olakšava pridruživanje Samsung uređaja povezanom načinu života.
Zahvaljujući tome, korisnici ne gube vrijeme na registraciju kupljenih proizvoda jer se oni
automatski registriraju u aplikaciji SmartThings na temelju istog Samsung računa, preko kojeg su uređaji kupljeni na Samsung.com web stranici.

Za sigurnost korisnika pri ulasku u eru hiperpovezanih kućanskih uređaja na temelju
tehnološkog napretka, tu je i Samsung sveobuhvatna sigurnosna platforma Knox Matrix koja štiti sve korisničke podatke pohranjene na povezanim uređajima.

Umjetna inteligencija proširuje spektar funkcija

Najznačajnija razlika između ova tri događanja, osim lokacije, jest linija proizvoda koja će biti predstavljena na konferencijama za medije jer se svaka odnosi na uređaje koji će biti uvedeni na datom tržištu.

S obzirom na to da je energetska ušteda važan kriterij korisnika na europskim tržištima, na
Dobro došli u BESPOKE AI događanju u Parizu je predstavljena nova energetski učinkovita
linija hladnjaka i perilica za rublje. Ekstra široki hladnjak sa zamrzivačem dobio je ocjenu ‘A’ prema europskim energetskim standardima zahvaljujući novom Samsung AI inverterskom kompresoru. Nova linija perilica uključuje različite modele od A-10%, A-20% pa čak i A-40% modela za dodatnu uštedu energije. Model A-40% za dodatnu uštedu energije opremljen je Bubble Shot tehnologijom, koja štedi pumpajući vodu unutar bubnja i raspršujući je na vrhu.

Korak prema budućnosti održivih uređaja

Samsung nije samo posvećen predstavljanju boljeg kućnog iskustva, već i stvaranju inovativnijih i učinkovitijih proizvoda. Događaj je posebno značajan jer uz predstavljanje novih linija Samsung proizvoda i značajki, također globalno objavljuje kako se mogu promijeniti svi Wi-Fi povezani uređaji, uključujući one koje korisnici već posjeduju.

Samsung nastavlja nadograđivati Wi-Fi povezane uređaje na tržištu i korisničkim domovima
putem softverskih nadogradnji i razvoja Smart Things platforme. Korisnici mogu uživati u novim značajkama čak i na prethodnim modelima, te u više funkcija štednje energije s već kupljenim proizvodima. Smart Forward, prvi put najavljen na događanju, je usluga koja pruža najnovije performanse, sigurnosna poboljšanja i nadogradnje putem redovitih softverskih ažuriranja. Korisnici će moći provjeriti dostupne informacije o nadogradnjama i primati obavijesti putem SmartThings aplikacije. Ovo osigurava korisnicima miran san i također pridonosi smanjenju potrebe za zamjenom uređaja.

SmartThings Energy omogućuje korisnicima jednostavno praćenje i kontrolu količine potrošene energije povezanih Samsung uređaja.

Sigurnost proizvoda također je važan prioritet za Samsung, koji nastoji osvojiti i proširiti
certifikate koji potvrđuju pouzdanost njegovih proizvoda u svim kategorijama, uključujući
certifikat za smanjeni rizik od požara (RFR) za nove proizvode, što dokazuje da su Bespoke
uređaji dizajnirani da uspješno spriječe takve incidente. 

Na kraju događaja, Samsung je također otkrio da surađuje s Disneyem i Pixarovim animiranim filmom ‘Izvrnuto obrnuto 2’ (koji dolazi u kina 14. lipnja) kako bi komunicirao značajke novog Bespoke AI Laundry Combo™. Prikazan je novi zajednički teaser video koji je sadržavao isječke iz Izvrnuto obrnuto 2 i pokazao kako je, s novim perilicom rublja, moguće ukloniti stresne emocije iz pranja rublja uz pomoć AI Bubble™.

Fotografije: Unsplash, PR 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime