Petak, 22 ožujka, 2024

Čestitamo: Hrvatski Q radi za WaterBear – platformu posvećenu očuvanju Zemlje

Platforma je pokrenuta 2020. godine s ciljem stvaranja zajednice angažiranih aktivista koji će koristiti svoje znanje stečeno na platformi kako bi brinuli o budućnosti našeg planeta

Hrvatski Q aktivno radi na razvoju nove platforme za WaterBear, streaming uslugu sličnu Netflixu, koja omogućuje besplatno gledanje dokumentarnih filmova posvećenih zaštiti okoliša. Osim što korisnicima pruža mogućnost uživanja u sadržaju, WaterBear također potiče aktivno sudjelovanje korisnika u akcijama za očuvanje i zaštitu planeta.Nakon što su kreirali novu web i mobilnu verziju ove green tech platforme, s ciljem pružanja novog korisničkog iskustva gledateljima u više od 190 zemalja diljem svijeta, stručnjaci Q-a sada aktivno rade na razvoju WaterBear Academyja. Ova inicijativa ima za cilj usmjeravanje velikih organizacija da preduzmu konkretne korake u zaštiti okoliša.

‘Suradnjom s WaterBearom spojili smo tehnologiju i zaštitu okoliša. Sretni smo jer na taj način podržavamo pozitivne promjene u svijetu. Cijeli tim je jako uzbuđen oko daljnje nadogradnje ove streaming platforme’, istaknuo je CBO Q-a Vedran Tolić.

Digitalnu platformu poduprle i javne ličnosti 

Za WaterBear radi tim stručnjaka iz Q-a koji pokriva sve aspekte razvoja, uključujući React, Flutter, UX/UI, DevOps, SA, BA, PM, QA i ostale specijalizacije. Njihov cilj je stvaranje uspješnih i funkcionalnih digitalnih rješenja za WaterBear i njihove partnere. Među partnerima ove popularne streaming platforme nalazi se više od 100 NGO organizacija, među kojima su WWF, Greenpeace, Ellen MacArthur Foundation i drugi.

WaterBear je osnovala oskarovka Ellen Windemuth, koja je također producentica filma My Octopus Teacher, dobitnika Oscara za najbolji dokumentarni film 2021. godine. Platforma je pokrenuta 2020. godine s ciljem stvaranja zajednice angažiranih aktivista koji će koristiti svoje znanje stečeno na platformi kako bi brinuli o budućnosti našeg planeta. Pokretanje WaterBeara podržale su i brojne javne ličnosti koje se zalažu za zaštitu okoliša, poput princa Harryja i engleske primatologinje Jane Goodall.

‘U WaterBearu radimo na velikoj i globalno značajnoj misiji koja daje značajan doprinos u
edukaciji novih generacija, kako bi zajedničkim naporima podigli razinu osviještenosti o pravim izazovima današnjice i onima u budućnosti. Drago nam je da nas na tom putu prati i Q, čiji stručnjaci rade na platformi koja će promijeniti način na koji gledatelji uživaju u dokumentarnom sadržaju, te dodatno naglasiti važnost edukacije’, dodaju iz WaterBeara.

IT tvrtka iz domaćeg kraja nastavlja širenje svojih globalnih suradnji, što dodatno ističe visoku razinu kompetencija njenih stručnjaka. Prioritet Q-a je zadovoljstvo njihovih zaposlenika, a tvrtka trenutno broji oko 300 zaposlenika te bilježi stabilan rast poslovanja i proširenje na nova tržišta, poput Bliskog istoka.

Fotografije: PR 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime