Nedjelja, 5 prosinca, 2021

Inovacija i ukras: Ova ‘ptičica’ može otkriti razinu CO2 u zraku

Svježi zrak nužan je za zdravlje i kvalitetan život. Većinu dana provodimo u zatvorenim prostorijama i često zaboravimo na provjetravanje. AirBird je kanarinac koji će nas potaknuti na promjene..

Priča o kanarincima u rudnicima poslužila je kao inspiracija za ovu pametnu ptičicu. Nekada davno rudari su koristili kanarince za otkrivanje metana. Metan je plin bez boje, okusa i mirisa, samim time ga je teško otkriti.
Zbog svog brzog disanja i još bržeg metabolizma, kanarinci su izuzetno osjetljivi na CO2 i kada ga osjete sruše se ili uginu. Na taj su način kanarinci svakodnevno spašavali živote brojnih rudara.

Unutarnji senzor zraka

Ovaj pametni uređaj razvio je tim arhitekata, znanstvenika i proizvođača prozora. Opisan je kao ‘unutarnji senzor zraka’. AirBird je u osnovi senzor za C02. Senzori unutar uređaja detektiraju C02, vlagu i temperaturu u prostoriji svakih nekoliko minuta. Kada dođe do povećanja razine CO2 u zraku, ptičica će zacvrkutati i zasvijetliti. To je znak da otvorite prozor i provjetrite prostoriju. Sve što vam je potrebno za korištenje uređaja je aplikacija pomoću koje ga palite i gasite. 

Važnost kvalitete zraka kojeg udišemo

Često zanemarujemo važnost kvalitete zraka kojeg udišemo. Provodimo oko 90 posto vremena u danu u zatvorenim prostorijama, pa je kvaliteta zraka važna za naše zdravlje. Istraživanja pokazuju da povećanje količine svježeg zraka u zatvorenom prostoru može pozitivno utjecati na koncentraciju prilikom obavljanja posla, studentima i nastavnicima olakšava učenje i podučavanje. Također čistoća zraka utječe na san i smanjuje rizik od astme i alergija. 

Ova moderna verzija kanarinca, svojim dizajnom u obliku origamija idealna je kao ukras u prostoriji. Možete ga zakačiti na zid ili staviti na policu, a svojom žutom bojom će unijeti osvježenje u prostoriju.

Pročitajte još...

Airbus predstavio koncept prvog komercijalnog zrakoplova s nultom emisijom

Proizvođač zrakoplova Airbus nedavno je predstavio tri koncepta komercijalnih zrakoplova bez emisije koji će se napajali vodikom. Pretpostavka je kako će u upotrebi biti do 2035. godine

ČISTI FUTURIZAM: Je li ovo najbrža četkica za zube na svijetu?

Mislite li i vi da je stomatološka preporuka za pranje zuba od pune dvije minute pretvorila ritual oralne higijene u dug i naporan proces? Ako da… imate sreće jer je izumljena četkica koja sve to obavlja za samo - 10 sekundi!

Dizajneri razvijaju ventilacijsku kacigu za filtriranje COVID-19 tijekom putovanja

Ova pažljivo dizajnirana pokrivala za glavu pružaju pouzdaniju alternativu kirurškim maskama za lice, s patentnim ventilacijskim sustavom opremljenim ventilatorom koji guraju zrak kroz HEPA filtere prije nego što dođu do nosa i usta

Neobični proizvodi koji nikad ne bi postojali da nije – pandemije!

Jeste li znali da postoji - štit za puhanje rođendanskih svjećica? No, ovdje smo ipak odabrali praktične i korisne pandemijske proizvode koji bi mogli 'zaživjeti' i nakon što ovo loše razdoblje prođe. Uzmimo kao primjer čisti ključ kojim dirate površine ili dozator maske koji vam pomaže da ne zaboravite masku na odlasku iz kuće.

Povezano

Black Friday: Popusti u trgovinama s tehnološkim pomagalima već su počeli i dosežu 80%!

Popusti su već počeli, a traju dok traju zalihe. Zato polako, dobro razmislite, ali ipak nemojte predugo, da vam se željeni proizvod ne rasproda!

Top kupnja za Black Friday – od danas veliki popusti na A1 webu!

Ponuda je dostupna samo putem A1 weba, tako da možete kupovati iz sigurnosti svojeg kućnog naslonjača, platiti možete pouzećem ili karticom, a dostava je besplatna za sve narudžbe. Popusti su do petka 26. studenoga u ponoć ili do isteka zaliha, tako da požurite i osigurajte željenu ponudu na vrijeme

Nova aplikacija: Kad ste pod stresom i osjećate se loše, NAOMI vraća dobro raspoloženje

Riječ je o hrvatskoj aplikaciji koja pomaže, smiruje, smanjuje zabrinutost, poboljšava raspoloženje i spavanje te povećava samopouzdanje. Naomi mobilna aplikacija ima više od 50 različitih tehnika koje pomažu u stresu i neugodnim stanjima

Inovacije: Samsung prestavio čuda tehnike koja nadilaze sva naša očekivanja

Od preklopnih telefona, do televizora koji kada su isključeni postaju prava umjetnička remek-djela, kao i do perilice rublja koja svojim korisnicima osigurava da uz minimalno korištenje vremena, deterdženta i vode ostvare maksimalne učinke, Samsung je predstavio nove proizvode koji svakodnevnom životu daju drugu dimenziju

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime