Srijeda, 27 ožujka, 2024

FaceApp: nova aplikacija koja će zabaviti svaki spol

Godinu dana nakon što je svijet poludio za aplikacijom koja je otkrivala kako će izgledati kad ostare, vratila se s novim izazovom - kako izgledate kao suprotan spol

Povratak FaceApp izazova u kratkom je roku postao viralni hit na koji su odmah odgovorili brojni poznati – stavljajući selfije na društvene mreže u ‘Gender swipe’ filteru.Angelina Jolie postala je muškarac, kao i Selena Gomez, a premijeri poput talijanskog Giuseppea Contea ‘pretvoreni’ su u žene na sveopću zabavu populacije.

Na kojem principu djeluje FaceApp? Downloadate prvo aplikaciju, okinete selfie, izaberete opciju ‘Gender Swipe’ i podijelite je na Instagramu sa hashtagom #faceapp!

Umjetna inteligencija iz aplikacije pobrinut će se za sve ostalo i napraviti nevjerojatno točan prikaz kako izgledate kao suprotan spol: prvo analizira dijelove lica, omekšava konture ako ste muškarac i želite vidjeti kako biste izgledali kao žena, dodaje dugu kosu… Ako kao žena želite vidjeti svoj muški odraz, dodaje se brada, Adamova jabučica i oštrija vilica. Oblik lica ostaje netaknut i sve izgleda nevjerojatno realistično.

Lansiran prije tri godine, Faceapp se našao u centru pažnje jer je probio 80 milijuna downloada za iOS i Android uređaje. Aplikacija je besplatna i napravljena s ciljem stvaranja gotovih filtera za društvene mreže koje možete koristiti u samo nekoliko klikova: samo izaberete želite li se pomladiti ili postarati, promijeniti spol, umetnuti određeni efekt ili poboljšati sjaj kože. No, nakon booma kod korisnika prošle godine, sigurnosni stručnjaci upozorili su da FaceApp narušava politiku privatnosti svojih korisnika!

Aplikacija je optužena za oduzimanje fotografija i korištenje u vlastite svrhe, prvenstveno za razvoj umjetne inteligencije. Stoga je dobro obratiti pažnju i biti svjestan da ako odlučite preuzeti aplikaciju i koristiti je za društveni izazov, znajte da joj dajete ‘vječno, neopozivo, neekskluzivno pravo bez naknade’. Ista stvar je i s Facebookom – što mnogima nije nikakva drama. Aplikacija je u svakom slučaju napravila revoluciju na internetu nevjerojatnim prikazima transformacija.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime