Petak, 19 srpnja, 2024

Pametni ‘malci’ na eko pogon s kojima ćete izbjeći gužvu

Gradovi širom svijeta okreću se mikromobilnosti koja čuva okoliš i rasterećuje promet, a ujedno je i najpoželjniji način prijevoza u pandemijskim uvjetima

Novi hit među vozilima simpatični su malci na eko pogon koja zauzimaju samo minimalan prostor i vrlo su prilagodljivi.Citroën Ami

Električni autić Citroën Ami dugačak je 241 centimetar, a širok 139 cm. Vrata ovog dvosjeda praktično se otvaraju u suprotnom smjeru, a puni se poput mobitela, u običnoj električnoj utičnici.

Microlino 2.0

Na sličan način funkcionira novi Microlino 2.0 kojeg proizvodi švicarska tvrtka Micro. Autić ima jedna široka vrata na prednjem dijelu vozila, a zauzima samo trećinu standardnog parkirnog mjesta.

Vello Bike+

Želite li po potrebi svoje vozilo sklopiti i ponijeti, zadnja riječ tehnologije je vrlo lagani električni bicikl Vello Bike+ bečkog proizvođača Vello.
Bicikl se puni tijekom vožnje tako što se kinetička energija pedaliranja pretvara u struju koja dobro dođe za ubrzanje ili savladavanje uzbrdica. Vello Bike+ ima mehanizam za sklapanje u samo pet sekundi kako bi se mogao nositi ili odložiti na puno manji prostor od onog što ga zauzimaju klasični bicikli.

Walkcar

Totalno je cool i Walkcar – futuristička verzija skateboarda nalik na laptop. Inovacija japanske tvrtke Cocoa Motors teži samo 2,9 kilograma pa se lako može ponijeti pod rukom ili u torbi. Ovo vrlo otporno mini vozilo opremljeno je senzorima za bežično upravljanje, a staje i automatski čim vozač siđe s njega.

Foto: Citroen.com, Microlino-car.com, Vello.bike, Cocoamotors.com

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime