Subota, 30 ožujka, 2024

Pitate se kako napraviti super fotke po mraku? Evo kako!

Urbane sredine noću ne spavaju i omogućuju novi pogled na svjetlom obasjane zgrade i jaku rasvjetu koja dolazi od brojnih uličnih reklama, a svi smo barem jednom poželjeli snimiti taj prizor svojim pametnim telefonom

Osvjetljenje je jedna od glavnih stavki svake fotografije, stoga snimanje noću ili u uvjetima s manje svjetlosti predstavlja poseban izazov. Noćne fotografije ne karakterizira jednaka kvaliteta koju imaju dnevne fotografije te su često tamne i nejasne. Nerijetko čak ni savršeno uhvaćeni trenutak ne može biti zabilježen kako smo zamislili bez skupe i teške opreme. Međutim, snimanje jednako kvalitetnih fotografija i videa od sumraka do zore sada je moguće i bez kupovine raznih profesionalnih foto dodataka. Samsung Galaxy S23 i Galaxy S23+ pametni telefoni omogućavaju stvaranje nevjerojatnih fotografija i videozapisa, čak i u uvjetima slabog osvjetljenja. Tako možete uokviriti sve svoje uspomene bez obzira na svjetlosne uvjete bez potrebe za dodatnom opremom ili vještinama vrsnog fotografa.Uhvatite noćne ulice grada

Dok mi sanjamo slatkim snom, grad je itekako budan. Urbane sredine noću ne spavaju i omogućuju novi pogled na svjetlom obasjane zgrade i jaku rasvjetu koja dolazi od brojnih uličnih reklama, a svi smo barem jednom poželjeli snimiti taj prizor svojim pametnim telefonom. Galaxy S23 i Galaxy S23+ sadrže nevjerojatno moćan sustav kamera, poboljšane Nightography mogućnosti koja uz pomoć umjetne inteligencije obrađuje sitne detalje i boje za stvaranje visokokvalitetnih fotki i u tamnijem ambijentu. Tako ne morate brinuti hoćete li uhvatiti savršenu fotografiju prije nego padne mrak. Također, uz ove pametne uređaje zasigurno ćete snimiti fotografije i videozapise besprijekorne rezolucije, od snimanja omiljene pjesme na koncertu do zabilježavanja momenata za pamćenje poput grupne slike s večere u restoranu.

Fotke zvjezdanog neba

Za snimanje sjajnih noćnih fotografija potrebno je vrijeme, od snimanja savršenog kadra do prilagođavanja opcija fotoaparata za pravo vrijeme ekspozicije, posebice kada je riječ o zvjezdanom nebu. Ako želite zabilježiti te snimke brzo i jednostavno poput profesionalnih, Astrophoto značajka na Galaxy S23 i Galaxy S23+ pametnim telefonima omogućava vam stvaranje nezaboravnih fotografija zvijezda i Mjeseca. Detalji na noćnom nebu ili oku nevidljiva Mliječna staza postaju nikad bliže vama. Dovoljno je podesiti ekspoziciju ručno ili pustiti da je kamera izabere, zatim je usmjeriti prema nebu i napraviti jasnu snimku planeta i čarobne galaksije. Otključajte svoju kreativnost do maksimuma i pretočite zvjezdano nebo u umjetničku sliku za uspomenu koja će trajati zauvijek.

Očaravajući selfieji čak i po mraku

Malo tko od nas nije poželio savršenu profilnu fotografiju za društvene mreže, nastalu netom nakon sređivanja za večernji izlazak. Međutim, dubina i dimenzija noćne fotografije su ono što samo profesionalna kamera može pružiti. Uz Galaxy S23 i Galaxy S23+,  selfieji također dobivaju na kvaliteti zahvaljujući prednjoj kameri koju pokreće Dual Pixel tehnologija za stvaranje zaista epic fotki – savršene za Instagram feed ili story. Za one koji malo više pažnje posvećuju fotografiji, Expart Raw aplikacija na Galaxy uređajima donosi profesionalne mogućnosti snimanja u RAW i JPEG formatu.

Nadalje, oni koji pak od grupnog portreta žele izvući maksimum, tu je glavna kamera od 50 MP koja odlično funkcionira s moćnim Snapdragon 8 Gen2 čipom te brzo kombinira snimke kako bi se na noćnim fotografijama dodatno izdvojili živopisni detalji. Osim toga, ovi uređaji omogućavaju fantastične noćne videozapise tako da vas niti mrak neće spriječiti da stvorite super content za društvene mreže ili samo uspomenu za privatnu kolekciju.

Bilo da se radi o sanjivom horizontu ili arhitekturi grada, nezaboravnom selfiju ili grupnom druženju, Samsung Galaxy S23 i Galaxy S23+ pružaju mogućnost stvaranja istinski veličanstvenih fotografija te nezaboravnih uspomena. Isto tako, ako ste zaljubljenik u fotografiju i želite proširiti svoje znanje, YouTube je odlično mjesto za to. Sada je idealna prilika jer kupnjom uređaja iz Galaxy S23 serije pametnih telefona dobijete besplatno probno razdoblje za YouTube Premium u trajanju od 4 mjeseca. Ponuda besplatnog probnog razdoblja uporabe YouTube Premiuma u trajanju od 4 mjeseca dostupna je korisnicima u Hrvatskoj koji kupe i aktiviraju Galaxy S23, S23+ ili S23 Ultra. Ponuda traje u periodu od 1.2.2023. do 2.4.2024., a više informacija možete pronaći na linku.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime