Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Samsungov novi robot natočit će vam čašu vina i spremiti posuđe

Početkom prošlog tjedna Samsung je, na virtualnom Sajmu potrošačke elektronike (CES), predstavio niz inovacija koji su dizajnirali da pruže 'bolje normalno svima'. Osim novih pametnih hladnjaka i televizora, predstavili su i trio 'inteligentnih robota usredotočenih na čovjeka' koji koriste umjetnu inteligenciju (AI) za izvršavanje zadataka

Samsung je predstavio JetBot 90 AI+, usisavač opremljen LiDAR-om i 3D senzorima kako ne bi nalijetao na namještaj dok posprema te Bot Care i Bot Handy robote koji obavljaju gotovo sve, od skupljanja prljave odjeće do točenja vina u čašu.Bot Handy je dovoljno inteligentan da ‘vidi’ stvari po kući i prepoznaje koje su to stvari, već i kako treba s njima postupati. Bot Handy koristi umjetnu inteligenciju za razumijevanje predmeta, poput staklene čaše ili keramičke ploče, uzimajući u obzir njihov oblik i materijale kako bi što više bio pouzdan pomagač u svakodnevnom životu. Može se kretati i obavljati stvari po kući poput postavljanja stola ili odlaganja namirnica – što, morate priznati, u potpunosti mijenja način na koji roboti pomažu u svakodnevnom životu!

U videu koji pokazuje njegove mogućnosti, Bot Handy pažljivo puni perilicu posuđa, spušta prljavo rublje u koš, stavlja košaru s voćem na kuhinjski stol, stavlja cvijet u vazu i – što je možda najvažnije – natoči dvije čaše crvenog vina.
To je cool i sviđa nam se iz više razloga (jer tko ne želi robotskog batlera?). No njegova uloga je tim važnija zbog potencijala koji bi Bot Handy mogao pružiti starijim osobama, osobama s oštećenim vidom ili onima koji imaju ograničeno kretanje.

 

Još uvijek nije najavljeno kada će ovi proizvodi biti u prodaji, ali nadamo se da će to biti vrlo brzo.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime