Srijeda, 17 srpnja, 2024

Savršena fotografija bez granica: Novi način zumiranja na Samsung uređajima

Inovacija ProVisual Engine predstavlja ključnu novost u Samsung Galaxy S24 seriji, pružajući širok spektar alata za snimanje i uređivanje fotografija uz pomoć umjetne inteligencije

Nemirne ruke, loše osvjetljenje i okruženje mogu značajno utjecati na kvalitetu vaših fotografija, posebno kada ne možete biti u neposrednoj blizini objekta koji fotografirate. No, s dolaskom nove Galaxy S24 serije, takvi nedostaci postaju stvar prošlosti.Bilo da se radi o snimanju koncerta vašeg omiljenog izvođača ili o zabilježavanju intimnog trenutka razmjene prstenja na vjenčanju, ProVisual Engine Galaxy S24 serije koristi napredni hardver i nove mogućnosti umjetne inteligencije kako bi vam omogućio nevjerojatne snimke u svakom trenutku.

ProVisual Engine – snaga fotografije Galaxy S24 serije

Inovacija ProVisual Engine predstavlja ključnu novost u Galaxy S24 seriji, pružajući širok spektar alata za snimanje i uređivanje fotografija uz pomoć umjetne inteligencije. Namijenjen je unaprjeđenju svakog aspekta kreativnog izražavanja. Uključuje impresivne značajke poput noćne kamere – Nightography, povećanja fotografija – AI Zoom, snimanja usporenih videa – Instant Slow-mo. Uz to i dodatne značajke kao što su Edit Suggestion, Generative Edit i Super High Dynamic Range (HDR).

Prva serija Samsung uređaja koja je integrirala umjetnu inteligenciju bila je Galaxy S10 serija, s ciljem poboljšanja kvalitete kreiranog sadržaja. U to vrijeme, umjetna inteligencija uključivala je neuronske procesne jedinice (NPU) i obimne skupove podataka. Međutim, današnji ProVisual Engine u S24 seriji ima čak 112 AI modela, što je 28 puta više u odnosu na Galaxy S10, uz 13 puta veće performanse NPU-a, omogućujući napredno fotografsko iskustvo u Galaxy S24.

Optimizirano zumiranje s Quad Tele sustavom

Kada se nalazite na velikoj udaljenosti, hvatanje savršenog trenutka za idealnu fotografiju može biti izazov. Na primjer, na dan mature kada želite zabilježiti uzbuđenje svoje kćeri, ali se oklijevate zbog straha od moguće loše kvalitete fotografije. S Galaxy S24 Ultra i njegovim svestranim Quad Tele sustavom, dobivate mogućnost optičkog zumiranja visoke kvalitete do 10x, bez obzira na odabir objektiva ili načina fotografiranja. Jednostavnim zumiranjem možete snimiti nezaboravni trenutak vaše kćeri s diplomom u ruci.

Funkcije Quad Tele sistema

Istraživanja pokazuju da među korisnicima postoji velika potražnja za većom fleksibilnošću u rasponu zumiranja od 3x do 10x. Quad Tele sustav omogućuje fotografiranje s optičkom kvalitetom pri zumiranju od 2x, 3x, 5x, pa sve do 10x, ali i bilo kojoj vrijednosti između. Korisnici mogu uživati u najboljoj mogućoj fotografiji bez obzira na udaljenost zumiranja, jer Samsung uređaji koriste različite tehnike i tehnologije kako bi postigli visoku kvalitetu na svakoj razini povećanja.

2x & 10x – Za generiranje fotografije koja sadrži 2x zumiranje potrebno je tetra združivanje piksela, koje djeluje objedinjavanjem četiri manja piksela u jedan veći. Ova tehnika omogućuje da ProVisual Engine pretvori fotografiju od 200 MP u profinjenih 50 MP.
Inteligentno izrezivanje dijela od 12 MP rezultira detaljnom fotografijom, 2x više zumiranom i izvedenom iz slike visoke rezolucije 1x zumiranja. Za optičku kvalitetu povećanja od 10x, slika od 50 MP se pri zumiranju od 5x smanjuje na 12MP, stvarajući fotografiju s 10x zumom i bogatim, jasnim detaljima. Uz pomoć umjetne inteligencije poboljšava se jasnoća fotografije i primjenjuje se AI višestruka obrada kutova (MFP) kako bi se osigurale oštre snimke.

3x & 5x – Pri 3x i 5x zumiranju, Galaxy S24 Ultra koristi namjenske optičke leće.
Zahvaljujući senzoru od 50 MP, dvostrukom većem od onog na prethodnim modelima, pri
5x zumiranju moguće je zabilježiti puno više detalja. Snimljene fotografije prikazuju se
jasnije, čak i u noćnim uvjetima te s manje šuma zahvaljujući 60 % većim pikselima.

Poboljšani ISP – Izvrsno zumiranje temelji se na jasnoći prikazanog objekta, a Galaxy S24 u tome pomaže poboljšana obrada signala slike (ISP). Poboljšana obrada signala slike
implementirana je na prednju i stražnju kameru, a na temelju elemenata na fotografiji
analizira pojedine segmente kako bi sofisticirano uredila određene aspekte fotografije poput
oštrine, tona kože i smanjenja šuma. ISP koji se temelji na hardveru koristi se za slike
optičke kvalitete pri zumiranju od 2x, 3x i 5x. Nekoć se AI ISP primjenjivao samo na
zumiranje od 30x i više, no sada je moguć na digitalnom zumiranju od 1x, 2x, 3x, 5x i više.

Fotografije: Press, Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime