Četvrtak, 28 ožujka, 2024

Umjetna inteligencija: ChatGPT trikovi koji vam mogu pomoći na poslu

Umjesto da zanemarimo ChatGPT, odlučili smo istražiti kako nam može pomoći tijekom radnog dana

Vjerojatno ste i vi poput nas, i kada malo razmislite, moguće je da vas malo ChatGPT (i bilo koji AI softver) plaši. Mislili sam da smo mnogo godina udaljeni od toga da AI može zamijeniti kreativce poput nas. Međutim, sretni smo što ChatGPT ipak ne može proizvesti istu kvalitetu sadržaja koju mogu stvoriti profesionalni copywriteri, a imamo osjećaj da grafički dizajneri i fotografi misle isto. S tim u vezi, ChatGPT možda i dalje mnogima može pomoći tijekom rada, a znamo i kako.Umjesto da zanemarimo ChatGPT, odlučili smo istražiti kako nam može pomoći tijekom radnog dana. Ne savjetujemo korištenje ChatGPT-a da radi vaš posao umjesto vas (jer bez obzira na to koliko je AI dobra, takve će stvari uvijek biti očite), ali preporučujemo ove korisne savjete koji će vam olakšati radni dan. A tko ne voli dobar hack za produktivnost?

1. Naučite nove formule programa Excel ili Google Sheets

Znam da svi volimo reći da smo savladali Excel u svojim životopisima, ali budimo iskreni, prilično je teško zapamtiti sve te formule. ChatGPT tu stvarno može pomoći. Ako trebate pomoć u pronalaženju prave Excel formule, samo recite ChatGPT-u što želite učiniti i on vam može pružiti te formule. To vam može uštedjeti mnogo vremena za kopanje po tehničkim blogovima kada je sve što trebate brzi odgovor na vaše Excel pitanje.

2. Dobijte brze odgovore na pitanja

Govoreći o brzim odgovorima, ovo je nešto u čemu je ChatGPT stvarno dobar. Sposobnost ChatGPT-a da razumije i tumači prirodni jezik znači da možete postaviti pitanje kao da razgovarate s čovjekom, a ChatGPT će vam dati jasan i koncizan odgovor. Ako želite osnovnu definiciju ili želite potvrditi nečega što već znate, preskočite Google i upotrijebite ChatGPT. Ako su ulozi visoki, još jednom provjerite odgovor vlastitim istraživanjem, ali obično vas ChatGPT može brzo dovesti na pravi put.

3. Pojednostavite dnevno i tjedno planiranje

Zakazivanje može biti glavobolja, ali ChatGPT može pomoći da to bude lako. Umjesto da smišljate kako uklopiti sve svoje obaveze u jedan dan (ili tjedan ili mjesec), ChatGPT vam može pomoći da napravite raspored koji ne samo da pokriva cijeli popis zadataka, već također dodjeljuje redovita razdoblja pauze. U ChatGPT ubacite popis svojih redovitih obaveza i on će vam isplanirati cijeli dan. Ako imate problema s upravljanjem vremenom, ne možete se pridržavati planera da biste spasili svoj život ili jednostavno želite pomoć u optimizaciji svog vremena, ovo je tako koristan alat.

4. Izradite predloške

Obučavate pripravnika? Želite organizirati novi projekt? Jednostavno niste sigurni koji je najučinkovitiji način pristupa zadatku? Ovdje predlošci mogu dobro doći. Ako nemate pojedinosti na umu, prepustite ChatGPT-u da prvi proba stvaranje predloška. Na primjer, zamolite ga da izradi predložak za “pisanje teksta Google oglasa” i dat će vam koristan predložak koji je raščlanio sve potrebe za primjerkom za oglas (poput naslova) i podijelio najbolje primjere iz prakse za svaki dio teksta.

5. Diverzificirajte argumente

Bilo da trebate uvjeriti svog šefa u prednosti novog softverskog programa koji želite da vaša tvrtka kupi, pokušavate prodati svoje usluge klijentu ili želite pokrenuti novu inicijativu, svi moramo prodati svoje ideje. Pojačajte svoj argument tražeći od ChatGPT-a da vam napiše jedan. To vam može donijeti prednosti koje niste ni razmatrali, a možete ih iskoristiti za “više” dobro. Također ga možete zamoliti da argumentira vašu ideju kako biste se mogli pripremiti za argumente vaše publike.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime