Četvrtak, 21 ožujka, 2024

INTERVJU: Aleksandar Stanković: Autorska strana popularnog TV voditelja

Aleksandar Stanković ima paralelni život, a dotiče se autorskih dijelova na terenu dokumentarizma i literature, zasad amalgama poezije i publicistike koje je u nekim od svojih knjiga interesantno spajao

Aleksandar Stanković je poznat kao voditelj najdugovječnijeg talk showa, ne samo HTV-a nego i ovih prostora. Nedjeljom u dva je obiteljski standard skoro četvrt stoljeća i uskoro stiže do četveroznamenkaste brojke. Tisućita emisija bi trebala biti emitirana na proljeće iduće godine a potom su opcije različite.Aleksandar Stanković ima paralelni život, a dotiče se autorskih dijelova na terenu dokumentarizma i literature, zasad amalgama poezije i publicistike koje je u nekim od svojih knjiga interesantno spajao. Uz aktualnost naslova “Depra” koja je jedan od vodećih bestsellera s kraja tekuće izdavačke knjiške godine prošarali smo njegovu prvenstveno literarnu, radio voditeljsku i dokumentarističku karijeru. U pola sata između dvaju sastanaka iz trećeg pokušaja dobili smo priliku na kraći uvid u autorski i manje poznati ili barem manje komunicirani dio Stankovićeve autorske persone.

Od Poligrafa s kraja devedesetih, preko dokumentaraca “Moje želje moji snovi” 2004. o nezaposlenima i “Tata ide u Pan” 2005. dokumentarni film o MMA borcu Mirku Filipoviću i njegovoj borbi protiv Fedora Emelijananka, TV camea u serijalima Dobre namjere i Bitange i princeze do knjiga Jutra pobijeđenih, Igor Mandić na mjesecu, Uglavnom su me voljele starije gospođe, Sto faca i Aca, te zaključno s aktualnom Deprom, na stolu je bila Acina ponuda na uvid u autora prije nego voditelja. Cijeli razgovor pogledajte na našem YouTube kanalu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime