Ponedjeljak, 18 listopada, 2021

INTERVJU: THE SIIDS – sljedeća velika stvar hrvatskog rocka

O novom albumu, izlasku na Zapad, smislu djelovanja alter rock benda na hrvatskoj glazbenoj sceni u novom Mixer Room Podcastu popričali smo s frontmenima grupe THE SIIDS iz njihove sobe za probe

Jedan od najkarizmatičnijih bendova koji se u posljednje vrijeme pojavio na glazbenoj sceni svakako su riječki THE SIIDS. Darko Terlević i Stanislav Grdaković su alter Riječani koje ćete zapamtiti po izgrađenom vizualnom imidžu povučenom jednako od crnih koža 80-ih i pultova Depeche Mode, sve do feedbacka njihovim sugrađanima Jonathan. Ali kad uključite volumen blizu devetke, njihov brujajući debi “Brutalizer” neće Vam izmaći pažnji.

Iako su prepoznati od publike i struke, THE SIIDS je malo zaštopala pandemija u terenskom kapitaliziranju njihova rada. Koncerti i susret s publikom su bili desetkovani i skresani ispod pristojnog minimuma. Pomiče li se štogod u tom smjeru, o novom albumu, izlasku na Zapad, smislu djelovanja alter rock benda na hrvatskoj glazbenoj sceni u novom Mixer Room Podcastu popričali smo iz njihove sobe za probe.

Pročitajte još...

KUHAČA & TELECASTER | Špageti – tjestenina koja je osvojila svijet

Špageti su zna se jedna od gastronomskih ikona Italije koja, također, stoji kao svjetski šampion u izradi najrazličitijih vrsta tjestenine čemu svjedoči i to što se špageti spominju u "bezbroj" pjesama najrazličitijih žanrova

KUHAČA & TELECASTER | Pivo kao piće ide uz svako iće

Pivo i glazba nešto su kao arhetipski dvojac, a pivska kuharica pruža bezbroj kombinacija. Generalno bi se moglo reći da gotovo svuda gdje se predviđa ulijevanje vina, isti posao može odraditi i pivo

KUHAČA & TELECASTER | Roštiljanje s Hladnim pivom

"Hladno pivo zacijelo je od svih domaćih izvođača najsklonije spomenu jela u svojim tekstovima." - Zašto je to tako istražio je Zlatko Gall u prvoj od dvije kolumne posvećenu roštilju. U najnovijem tekstu donosi, naravno, i ukusne recepte te glazbene prijedloge: za slušanje vikend provodite s društvom ili dok u privatnosti doma pripravljanje mesne specijalitete

KUHAČA & TELECASTER | Gradelavanje uz glazbu Kopita

Teorija o vrhunskom roštilju - koju prati zamjetna doza isključivosti i gastro-fundamentalizma - ima bezbroj. Tu je sva sila žestokih zagovaratelja odležavanja i mariniranja mesa ili pak, s one druge strane, gorljivih pristaša hladnog dimljenja u smokerima. Kod nas su stvari mnogo jednostavnije

Povezano

INTERVJU: Ana Marija Šir: Klasičarka alternativka u pohodu na Rimca i Tedeschog

Ana Marija Šir je unikatna i zanimljiva pojava koju je lijepo otkrivati i otimati iz njenog autorskog glazbenog svijeta. U novom Mixer Room Podcastu, među ostalim, popričali smo što u njezinom svijetu znači Fake Violin koncept te koliko je daleko ili blizu glazbenim zakucavanjima

INTERVJU: Lana Janjanin – koliko je i je li dovoljno zastupljen jazz na našoj sceni?

U novom Mixer Room Podcastu s voditeljicom festvala Jazz.hr Lanom Janjanin popričali smo o svim segmentima njezina djelovanja, jazzu te pomirenju autorskog, izvođačkog i menadžerskog segmenta rada na hrvatskoj glazbenoj sceni

INTERVJU: Velimir Grgić: Teorije zavjera su također pandemija 21. stoljeća

O literarnom hit naslovu, novom dokumentarnom filmu 'Oklop na četiri rijeke', skorašnjim filmskim planovima s igranim filmom 'Divljaci', novim projektima i sustavu navodnjavanja kreativnosti i načina života u 21. stoljeću u Hrvatskoj u novom MIxer Room Podcastu Anđelo Jurkas razgovara s Velimirom Grgićem

INTERVJU: Neno Belan – prepoznatljiv trademark za kvalitetnu pop pjesmu

Kolike mu kokice trebaju dok prati ping pong oko novog zakona o autorskim pravima i digitalnih preraspodjela, kakve projekte sprema Za zapad i inozemnu glazbenu scenu te slične ekskluzive, saznajte u novom Mixer Room Podcastu

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime