Subota, 2 ožujka, 2024

INTERVJU: Toni Starešinić: ‘Survival Kit’ – album godine kao vodič za preživljavanje izolacije

Riječ je o jednom od albuma koji će, ako je iole sluha, biti proglašivan jednim od albuma godine na domaćoj glazbenoj sceni, kao protuteže komercijalnim Urbanima i Gibonnijima

Jedan od najzaposlenijih glazbenika s domaće glazbene scene zove se Toni Starešinić. Jazzer, avangardist, elektroničar, pianist, istraživač atipičnih produčja mimo standarda pop forme. Nedavno je objavio svoj autorski prvijenac “Survival Kit” – čudni amalgam više različitih glazbenih stilova u kojima pomiruje svoje strasti prema izbjegavanju zatvaranja u bilo kakve ladice
 
Nastao kao izravni odgovor na razdoblje pandemije koronavirusom i modalitete bijega od raznih zamki u koje ste mogli upasti pristanete li na suludost današnjeg okruženja i bombardiranja onlineom, riječ je o jednom od albuma koji će, ako je iole sluha, biti proglašivan jednim od albuma godine na domaćoj glazbenoj sceni, kao protuteže komercijalnim Urbanima i Gibonnijima.
 
Popričali smo o svim njegovim glazbenim projektima, inkarnacijama i ukazanjima – od Mangroovea i Je Veux sa suprugom i pjevačivom Željkom Veverec, preko sviranja u bendu Ede Maajke, suradnji s Josipom Lisac i vlastitog benda Chui, kao i njegove solo karijere te kako je glazbena raspršenost na šest, sedam različitih projekata i strana zapravo jedini način zaljubljeniku poput njega kako funkcionirati na domaćoj glazbenoj sceni. Također, dotakli smo se proboja njegovih instrumentala na inozemnu scenu i svih varijanti izlazaka iz klaustrofobije ove situacije za glazbenike otkad korona pandemija određuje dinamiku događanja i odnosa ljudi prema glazbi. 
 
Uz ekskluzivnu najavu sjajnog diskografskog projekta benda Chui za sljedeću godinu u kojem su skladali originalnu glazbu inspiriranu filmom “Berlin, simfonija velegrada” iz 1927., Toni je sugovornik i vodič kroz alternativnu stranu i gornji dom kvalitetne domaće glazbene scene.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime