Srijeda, 1 svibnja, 2024

MIXER ROOM PODCAST: Igor Mirković: ‘Natrag u garažu po tople i ljudske priče’

U novom intervjuu za Mixer.hr, Igor Marković govori o svojim uspjesima u filmskom svijetu, ali i o planovima za budućnost

Jedan od standarda i općih mjesta srednje generacije TV novinarstva u nas, vremenom prebačen na teren filmske režije, Igor Mirković, u kinima ima aktualni film ‘Slatka Simona’. To je bio povod za kraću rekapitulaciju njegove dokumentarističke, igranofilmske, TV redateljske karijere. 
 
Jedan je od ključnih ljudi Motovun Film Festivala, danas premještenog i preimenovanog u Cinehill Fest, o čijim novim počecima i petoljetki govori u ovom razgovoru. 
 
Nakon blockbuster dokumentarnih hitova ‘Novo, novo vrijeme’ o predsjedničkim izborima i političkoj klimi post Tuđmana s Rajkom Grlićem, generacijski novovalni testament ‘Sretno dijete’, portret Alena Vitasovića u ‘Orbanići unplugged’, samo su neka od sjajnih hvaljenih doku djela kojih se sjećamo ne sa sjetom već po pečatiranju kvalitete. 
 
Na igranofilmskom planu, zasad zadržavajući taplanovktiku laganog i studioznog sedmogodišnjeg rada nakon ‘Noćnih brodova’, trenutno u kinima ima ‘Slatku Simonu’, a što novo nakon TV serijala ‘Crno bijelog svijeta‘ sprema otkrio je u razgovoru s Anđelom Jurkasom. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime