Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Infografike Maje Tomljanović najslađe su održive preporuke koje smo vidjeli

Svaka prikazuje po šest održivih preporuka s fokusom na smanjenje upotrebe vode i plastike te smanjenje otpada, s posebnim naglaskom na otpad od hrane

Jedna od najpoznatijih hrvatskih ilustratorica objedinila je preporuke koje su građani iz svih krajeva Hrvatske sami preporučili tijekom Nestleove inicijative Biraj Zeleno – u tri jedinstvene infografike.Svaka prikazuje po šest održivih preporuka s fokusom na smanjenje upotrebe vode i plastike te smanjenje otpada, s posebnim naglaskom na otpad od hrane. Na taj se način pokušaa potaknuti širu javnost na zajedničko djelovanje i aktivno poduzimanje koraka prema očuvanju okoliša.

Do kraja ove godine zasadit će se ukupno 35 tisuća sadnica drveća

U sklopu kampanje, građani su aktivno upozorili i na izazove s kojima se susreću, a koji otežavaju njihove zelene izbore.
“Nastavljamo snažno s aktivnostima za očuvanje okoliša pa će tako Nestlé zaposlenici pomoći u uređenju okoliša jedne zagrebačke gimnazije, ali će i zasaditi 150 sadnica hrasta lužnjaka u suradnji s O2. Dio je to veće regionalne inicijative u sklopu koje će Nestlé na razini JI tržišta do kraja ove godine zasaditi ukupno 35 tisuća sadnica drveća. Za listopad je planirano hrvatsko predstavljanje eko-izložbe ‘Čista umjetnost’, zbog koje je 250 kilograma otpadnog materijala dobilo novu svrhu u sklopu naše regionalne inicijative za očuvanje i zaštitu okoliša”, izjavila je Irena Kurtanjek, voditeljica korporativnih komunikacija, Nestlé Adriatic. 

Jedan od najvažnijih koraka u borbi protiv klimatskih promjena je i fokus na podršku poljoprivrednicima i dobavljačima u napretku i implementaciji regenerativne poljoprivrede. Već sad na globalno surađuje s 500.000 poljoprivrednika i 150.000 dobavljača. Nestlé očekuje da će dobiti oko 14 milijuna tona sastojaka za svoje proizvode kroz regenerativnu poljoprivredu do 2030. godine. 

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime