Nedjelja, 17 listopada, 2021

9 YouTube kanala koji nas inspiriraju na odgovorniji (i zeleniji) život

Postoje tisuće vlogera koji promoviraju održivi razvoj i odgovoran način življenja stvarajući koristan sadržaj za svoju publiku. A kako predviđamo da ćemo ove godine provoditi puno vremena gledajući i učeći izabrali smo devet njih koji su nas oduševili praktičnim i korisnim savjetima

Tražite li minimalistički sadržaj ili trebate brze savjete predvodnika društveno odgovornog načina života? YouTube je mjesto na kojem to možete pronaći.

Platforma je to na kojoj tisuće vlogera promovira održivi razvoj i odgovoran način življenja stvarajući koristan sadržaj za svoju publiku. Jer, ako niste čuli, video je popularan format od 2019. godine. 

Predviđamo da ćemo ove godine provoditi puno vremena gledajući i učeći. Donosimo listu onih koje pratimo.

Matt D’Avella

Matt D’Avella je filmski redatelj i tvorac nagrađivanog dokumentarca ‘Minimalizam’. On poziva YouTube pretplatnike u svoj dom u kojem dijeli sadržaj o svakodnevnim temama  vezanim uz minimalističku percepciju života uključujući wellness rutine, navike, savjete o financijama i uređenju životnih prostora. Matt također vodi “The Ground Up Show” – tjedni podcast za kreativce koji sadrži intervjue s inspirativnim liderima iz green industrije. Kad ih ne uspijemo uloviti na iTunesu, volimo pregledati snimke svake epizode na njegovom YouTube kanalu.


 

 Ahsante the Artist 

Učiti, rasti, raditi bolje i biti bolji – misija je uspješnog Youtube kanala Ahsante the Artist. Fokusirajući se na sadržaj koji potiče društvenu svijest i brigu o sebi, Ahsanteini videozapisi istodobno su zabavni i dirljivi – uvijek nakon konzumiranja njezinog sadržaja težimo biti bolji ljudi.


 

Meghan Livingstone

Za YouTube videozapise o holističkom i zdravom životu, kanal Meghan Livingstone je mjesto na kojem nas možete pronaći ove godine. Blogerica i certificirana holistička nutricionistica sa sjedištem u Torontu, Meghan prožima svaki video svojom toplom osobnošću. Volimo njezine prijedloge za zdrave recepte, jednostavne savjete za život i preporuke za brigu o sebi. Također je izvrstan izvor videozapisa o zdravlju probavnog sustava.  


 

The Girl Gone Green

Manuela Baron vlasnica je YouTube kanala The Girl Gone Green na kojem dijeli sve o zero waste načinu života. Donoseći gledateljima sadržaj iz inozemstva, kao i iz svog doma na Floridi, ima misiju prakticirati zero waste življenje bez obzira na to gdje se nalazi u svijetu, a na to potiče i druge. Teme videozapisa uključuju prikazivanje kupljenih namirnica u trgovini, vodiče za održive darove, pitanja i odgovore o zero waste načinu života, inspiracije za organsku prehranu i društveno odgovoran život.


 

The Minimalists

Nakon pretplate na kanal Matta D’Avelle, krenite na kanal The Minimalists za još više videozapisa o minimalizmu i društveno odgovornom životu. Domaćini su Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus (zvijezde iz dokumentarca Minimalizam), a posebno uživamo u seriji ‘Razgovori u dnevnoj sobi’ – u kojoj dvojica momaka odgovaraju gledateljima na pitanja o vođenju jednostavnijih i smislenijih života. Poput D’Avelle, Minimalisti također objavljuju video snimke svog hvaljenog podcasta.

 

Dearly Bethany

Možda se sjećate Bethany, zvane Dearly Bethany ili ‘The Outfits Girl’ iz vremena kad je vodila ‘Fashion Friday’ video serijal još 2018. godine? Pa, nije se prestala baviti bloganjem, a mi volimo gledati njezin kanal koji je inspiracija za minimalistički pristup modi. 

 

Amy Maxine

Jeste li se ikad zapitali kako napraviti vlastite proizvode za uljepšavanje? Amy Maxine snima videa upravo s tim savjetima. Ova britanska YouTuberica posebno je omiljena zbog tutorijala o njezi i oblikovanju prirodno kovrčave kose, a njezin sadržaj je informativan, inspirativan i obuhvaća sve o prihvaćanju prirodnog i jednostavnijeg života. Amy je također i majka što znači da možete očekivati i sadržaje o pozitivnom roditeljstvu i prirodnoj dječjoj hrani.

 

Lavendaire

S gotovo 800 000 pretplatnika, Aileen Xu zagovara osobni rast i razvoj za kreativce, sanjare i umjetnike. Njezin kanal Lavendaire ima filozofiju da je čovjek “umjetnik života”, a mnogi ga vole zbog videozapisa o postavljanju ciljeva, vizijskim pločama, životnim izazovima i savjetima o financijskom planiranju. Ovo je kanal kojeg ćete sigurno htjeti pogledati prije postavljanja ciljeva za Novu godinu.

 

Shelbizleee

Shelbizleee (izgovara se shell-biz-ul) je ekorealist. Zaljubljena je u odbacivanje plastičnih slamki, prikazivanje štedljivih proizvoda i pričanjuo problemu body shaming-a. Obožavamo njezin Youtube kanal za razgovore o zero waste načinu življenja kao i za recenzije proizvoda i svakodnevne video snimke koje snima sa svojim partnerom Madisonom.

 

Pročitajte još...

Dunja Mazzocco Drvar: Onečišćenje zraka je uzrok i brojnih psihičkih bolesti!

Dunja se s početkom klimatološke jeseni pridružila stručnjacima u Društvu za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) koji se bave ublažavanjem klimatskih promjena i suzbijanjem energetskog siromaštva. Jedna je od najboljih sugovornica koja nam može objasniti klimatske promjene i održiv razvoj, u Hrvatskoj i u svijetu.

I psiholozi preporučuju: Podržite lokalne proizvođače hrane. A evo i zašto?

U doba korone odjednom je postala više nego ikada važna zemlja podrijetla hrane, posebno voća i povrća. I to ne samo zbog ekoloških razloga

Kontroverze prilikom odabira kože – veganska ili životinjska?

Brojne su pozitivne, ali i negativne strane odabira kože kao materijala izrade raznih proizvoda. No, je li sve tako 'crno-bijelo' i postoji li najbolji izbor što se tiče održivosti i smanjenja zagađenja i otpada?

Kompenzacija ugljika: novi načini ublažavanja klimatskih promjena

Brojne posljedice klimatskih promjena već su nažalost vidljive, no još uvijek postoji nada za njihovim ublaženjem. Na koji način svatko od nas može tome doprinijeti?

Povezano

Švicarci štite ledenjake od topljenja na neočekivan i inovativan način

U posljednjih nekoliko desetljeća na planini Titlis, nadmorske visine od 3.238 metara, znatno se osjetilo topljenje ledenjaka, a zaposlenici skijališta se nadaju kako će njihov projekt funkcionirati pa sve napore i nade ulažu u njega

Savjestan shopping: najbolje online trgovine za održivu kupnju

S obzirom na da smo se svi pomalo navukli na online kupnju, odlučili smo pronaći web mjesta koja se trude biti što održivija, pa tako podržavaju male i neovisne proizvođače ta posluju prema etičkim, održivim poslovnim praksama

Pronašli smo inovativne bočice, vrhunskog dizajna koje brinu o okolišu

Nova kolekcija boca Chilly's trijumf je u održivom dizajnu i proizvodima za višekratnu uporabu. Naime, misija brenda jest kreirati proizvode koji su u skladu s urbanom načinu života, imaju idealan balans jedinstvenog stila i nenadmašne funkcionalnosti, a istodobno stvaraju naviku svakodnevnog korištenja održivih proizvoda

beauty4thefuture: Razvrstavajte potrošena pakiranja kozmetičkih proizvoda

Cilj pokretanja ove stranice jest kvalitetna edukacija potrošača o mogućnostima razvrstavanja i recikliranja higijenskih i kozmetičkih proizvoda, kao i poticanje njihovih odgovornih navika i ponašanja

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime