Utorak, 2 srpnja, 2024

Savjestan shopping: najbolje online trgovine za održivu kupnju

S obzirom na da smo se svi pomalo navukli na online kupnju, odlučili smo pronaći web mjesta koja se trude biti što održivija, pa tako podržavaju male i neovisne proizvođače ta posluju prema etičkim, održivim poslovnim praksama

Iako je i radnije online kupnja bila u porasti, od pojave pandemije veliki broj ljudi se okrenuo online svijetu u gotovo svemu. Od razgovora s prijateljima, virtualnih kava do kupnje namirnica online. S obzirom na da smo se svi pomalo navukli na online kupnju, odlučili smo pronaći web mjesta koja se trude biti što održivija, pa tako podržavaju male i neovisne proizvođače ta posluju prema etičkim, održivim poslovnim praksama.Dakle, bilo da vam treba pribor za čišćenje, predmeti za dom ili neki netoksični proizvodi za njegu kože ovo su mjesta na kojima ćete pronaći sve što vam je potrebno.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli PACKAGE FREE (@packagefreeshop)

Package Free

Najbolje za: sve za kupaonicu i njegu tijela, dom i kuhinju, kupnja na veliko

Vjerojatno biste to mogli zaključiti po imenu, ali Package Free nastoji učiniti svijet manje zagađenim otpadom. Tvrtka surađuje s ekološki prihvatljivim robnim markama kako bi ponudila sve, od tableta za ispiranje usta i štapića za uši za višekratnu upotrebu do ladica za hranu od nehrđajućeg čelika i silikonskih vrećica za sendviče. Proizvode isporučuje pomoću papirnate trake ili omota, te recikliranih kutija, od kojih se sve može 100 posto reciklirati i kompostirati. A da biste uštedjeli novac i smanjili emisiju CO2, možete kupovati artikle poput četkica za zube od bambusa u pakiranjima od dva do 12 komada.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Uncommon Goods (@uncommongoods)

Uncommon Goods

Najbolje za: jedinstveni i personalizirani darovi, proizvodi za dom i kuhinju, nakit

Uncommon Goods je certificirana korporacija koja nudi jedinstvene i promišljene artikle za svaku priliku. Platforma se može pohvaliti nizom kreativnih proizvoda, od prilagođenih karata do kompleta za njegu i vjenčanih darova. Većina predmeta dolazi od nezavisnih obrtnika, proizvođača nakita, lončara i slikara. Uz ekološki odgovorno pakiranje, program Better to Give donira više od 2,5 milijuna dolara diljem svijeta.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli etsy (@etsy)

 Etsy

Najbolje za: odjeća po mjeri, vintage i ručno izrađena, nakit, cipele, torbe

U razdobljima gospodarske nesigurnosti važno je ulagati u mala poduzeća gdje god je to moguće, a mnogi od njih se mogu pronaći na Etsyju. Etsy prodaje sve, od odjeće do torbica, izravno od obrtnika i poduzetnika. I oni imaju ozbiljnu predanost održivosti, gdje sve akcije pokreću obnovljivi izvori energije. Ova trgovina je također je prvi veliki online shop koji je nadoknadio 100 posto emisije ugljika od dostave.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Made Trade® | Ethically Made (@made.trade)

Made Trade

Najbolje za: posteljina, jastuci, deke, namještaj, uređenje doma

Osnovana 2018., tvrtka Made Trade je započela kao prostor za pronalaženje lijepe, etične i održivo izrađene robe za naše domove i ormare. Danas ova platforma osigurava da se svaki pojedinačni proizvod uklopi u jednu od temeljnih vrijednosti Made Trade-a: poštenu trgovinu, u vlasništvu žena, održivu ili vegansku. Imajući sve u ponudi, od kuhinjskog posuđa do posteljine, Made Trade pojednostavljuje proces kupnje. Marka također donira jedan posto prihoda u ekološke svrhe i nudi ugljično neutralnu dostavu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli The Little Market (@thelittlemarket)

The Little Market

Najbolje za: košare i zdjele 

The Little Market pokrenuta je kao neprofitna trgovina poštene trgovine, utemeljena u uvjerenju da svaka osoba ima pravo na sigurno radno okruženje i poštene plaće. Od 2013. godine tim je surađivao s preko 70 zanatskih skupina u više od 20 zemalja. Omogućili su i više od milijun sati dostojanstvenog rada za zajednice koje nemaju dovoljno mogućnosti, uključujući preživjele od trgovine ljudima, izbjeglice i osobe s invaliditetom. Sada možete pronaći posuđe za dom, ručno izlivene svijeće, ručno tkane košare i zdjele, ovdje svaki proizvod ima svoju priču.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Greenbeauty Market (@greenbeautymarket_com)

Greenbeauty Market

Najbolje za: mirisi i svijeće

Tvrtka Greenbeauty Market sa sjedištem u Velikoj Britaniji na svojoj web stranici ima samo  sastojake koji se proizvode bez okrutnosti i u potpunosti su ekološki. Nude razne brendove poput Noto Botanics, Aromatica i Kind Planet Company. Bez obzira tražite li miris za dom, parfem ili prirodnu svijeću, ovdje ćete to pronaći.

Naslovna fotografija @greenbeautymarket

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime