Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Slow Scent: Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi!

Upoznajte novu vrstu mirisa, tihe pobunjenike koji doslovno ruše pravila tradicionalne parfumerije i uzimaju poznate note s neočekivanih mjesta. Zero waste novi je način nastanka parfema - i jako je cool

Ponovna upotreba starih odjevnih predmeta i ostataka tkanine, već je protuotrov za ‘brzu modu’. Stoga je bilo samo pitanje vremena kada će ova ideja doći u sferu ljepote.Konačno je došlo to vrijeme. Sada, kako se unosi novo post-pandemijsko raspoloženje, neki od najpopularnijih svjetskih parfumera započinju trend “slow scent”. 

Što su to reciklirani parfemi?

Industrija mirisa proizvodi 92 milijuna tona otpada svake godine tijekom proizvodnog procesa. Pripaziti na to da se nusproizvodi ponovno koriste, umjesto da završe na odlagalištu, jest velika promjena na bolje.
Reciklirani parfemi potječu od otpada i odbačenih prirodnih sastojaka, poput voća, pulpe ili istrošenih latica ruže. Zanimljiva karakteristika je da se na ovaj način smanjuje uzgoj i berba novih materijala, čime se štedi na vodi i uništenju zemlje. Upcycling se fokusira na to kako i gdje se materijal vraća nakon upotrebe. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Boy Smells (@boy__smells)

Kako nastaju reciklirani mirisi?

Prvi luksuzni parfem nastao upcyclingom bio je Etat Libre d’Orange ‘I Am Trash’. Uz neželjene jabuke iz prehrambene industrije, potrebne su latice ruže i čips sandalovine koji se već koriste u drugim mirisima te ih se destilira drugi put. Međutim, neki prenamijenjeni otpad dolazi s prilično neočekivanih mjesta.
Shapiro koristi jasmin koji je ostao od indijskih vjerskih obreda. Drugi, uključujući Isseyja Miyakea u mirisu ‘A Drop d’Issey’ i The Nue Co. u parfemu ‘Forest Lungs’, destiliraju ulje cedra iz drvene celuloze i piljevinu koju odbacuje – industrija namještaja!

Je li upcycling budućnost mirisa?

Činjenica da ti ‘reciklirani’ sastojci tako dobro mirišu samo nas dodatno privlači. Reciklirani materijali također proizvode složeniji miris od parfemskih ulja. Iako je logična zabrinutost oko kvalitete parfema, jer su mnogi napravljeni od prethodno destiliranih materijala, dogodilo se nešto upravo suprotno. Mirisna kvaliteta je jedinstvena i čini određene aspekte intenzivnijim!

A ovo su neki od najpoznatijih recikliranih parfema!

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr

Sana Jardin - INCENSE WATER EAU DE PARFUM

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (3)

Issey Miyake - A DROP D'ISSEY EAU DE PARFUM

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (4)

Ellis Brooklyn - SALT EAU DE PARFUM

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (5)

Etat Libre D'Orange - I AM TRASH/LES FLEURS DU DÉCHET

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (6)

Boy Smells - TANTRUM

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (2)

The Nue Co - FOREST LUNGS

Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (3) Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (4) Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (5) Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (6) Slow Scent Novi beauty trend su održivi ili reciklirani parfemi! mixer.hr (2)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime