Četvrtak, 18 srpnja, 2024

Znate li koji je najmoćniji afrodizijak koji utječe na seksualnu privlačnost?

Što je to što nas privlači nekoj osobi, a odbija od druge? Otkrijte harmon koji je najmoćni afrodizijak

Čovjek je društveno i seksualno biće. Definicija evolucije tijekom njegove duge povijesti najbolje opisuje njegovu srž – povezanost s prirodom i vlastitim instinktima u nastojanju za preživljavanje, ali i pronalazak odgovarajućeg partnera za produljenje vrste.Često se ističe kako brojni faktori ljudskoga tijela utječu na razinu seksualne privlačnosti, no obično se tada govori o tjelesnom izgledu i neverbalnom govoru tijela, dok se rijetko spominje feromon – moćni afrodizijak koji uvelike utječe na seksualnu privlačnost.

Feromoni – miris tijela

Kemikalije koje potiču biološku i seksualnu privlačnost, odnosno feromoni, uvelike utječu ne samo na privlačnost kojom se zrači, već i na način kako osoba i njezino tijelo reagiraju na osobe iz okruženja, te u konačnici i koje ih seksualno privlače.

Feromoni sa stajališta evolucije ukazuju na to s kime je osoba najviše kompatibilna za parenje, izjavio je za portal The good trade, dr. Mike Anderson koji se bavi ljudskom seksualnošću. Primjerice, žena prilikom menstruacije doživljava mirise življe i drugačije, a dok ovulira miris partnera doživljava vrlo izražajno i posebno. Brojni su, dakle, načini percipiranja feromona tijekom različitih faza životnog ciklusa, stoga isti uistinu imaju važnu ulogu u doživljavanju osoba.

Feromoni predstavljaju vlastiti miris tijela i način kako neka osoba ‘zrači’.

Jeste li primijetili da se prilikom grljenja pojedinih osoba ili uzimanja u ruke njihovog komada odjeće, uvijek radi o drugačijem mirisu? Upravo taj miris definira doživljaje pojedine osobe, izrazito privlači ili odbija te tako predstavlja glavni faktor privlačnosti.
Naime, on se temelji samo na instinktima koji su evolucijom predodređeni svakoj osobi i koji tako čine temelje preživljavanja i pronalaska partnera.

Kako prirodno utjecati na povećanje feromona?

Prirodni miris tijela znatno utječe na ljude, no može li se na isti nekako utjecati? Jedan od prirodnih načina za povećanje feromona jest redovito vježbanje – naime, dokazano je da upravo znojenje izlučuje seksualne feromone. S druge strane, primjerice, nedostatak spavanja i odmora utječu negativno na tijelo, pa zbog neuravnotežene razine hormona dovode do – pada feromona.
Uz to, i hrana koja se konzumira, poput celera i tartufa, utječe pozitivno na feromone, kao i apstinencija od seksa i masturbacije – jer daju vremena tijelu da se oporavi i poveća razinu hormona.

Fotografije: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime