Subota, 25 rujna, 2021

Sretan vam Međunarodni dan boja: Otkrijte ‘svoju’ boju – seksa!

Jeste li znali da boje mogu imati određeni utjecaj na seksualnost? Naravno, pritom ne mislimo samo na boju koju nosite, postoje različite poveznice između boje i seksa

Danas, 21. ožujka, u svijetu se slavi Međunarodni dan boja pa je Lelo iskoristio priliku da nam svima pruži kratki uvid u sve ono čarobno što boje donose u našu spavaću sobu.

Sigurni smo da već znate da boja koju nosite može imati nekakav utjecaj na okolinu, primjerice, osobe koje nose crvenu privlačnije su suprotnom spolu.

Što vole ljubitelji crne boje, a što crvene?

Iza toga stoje brojna istraživanja, a u jednom od njih potvrđeno je da je muškarcima privlačnija žena u crvenoj haljini od žene u plavoj. Iako su to samo stereotipi, okruženi smo njima, a gdje ima dima ima i vatre. Pogledajte bilo koju reklamu i vidjet ćete pametno odabranu boju – razne asocijacije na nijanse ruževa, značenje određene boje donjeg rublja, što vaša omiljena boja govori o vama… Ipak, ne možemo reći kako određene boje nisu povezane s različitim osjećajima i ponašanjem.

Ako ste se ikad pitali što vaša omiljena boja govori o vašem seksualnom životu i seksualnosti, psihologija boja dat će vam odgovor. Primjerice, ako vam je omiljena boja crna, vrlo vjerojatno često maštate o nekim tajnim vezama, a fetiši su vam BDSM i dominacija nad partnerom (i obrnuto). Ako ste pak ljubitelj crvene, strastveni ste, romantični i požudni – spremni za uzbudljive besane noći.

Imate li dosadan seksualni život?

Za razliku od crvene, plava boja ukazuje na dosadan seksualni život – moguće je da ste hladan i distanciran ljubavnik. Romantični ste i brižni? Pogađamo da je senzualna ružičasta vaša boja. Omiljena žuta boja nam govori da ste spontani u spavaćoj sobi. Miljenici zelenih tonova imaju nedostatak iskustva, ali to nadoknađuju brigom i zaštitom svog partnera. Kao što je narančasta topla i živahna boja, tako su i oni koji je favoriziraju ekstrovertirani ljubavnici koji vole rizik.
Ljubičasta je kombinacija stabilnosti plave i strastvenosti crvene. Kao šećer na kraju, ljubitelji bijele boje su čisti, odani i često pokorni ljubavnici. 

Neka istraživanja pokazuju da i boja zidova u spavaćoj sobi utječe na kvalitetu seksualnog života, ali i na to koliko često ćete uživati! Dakle, izaberite ljubičastu, crvenu ili crnu boju i zahvalite nam se kasnije!

Zašto seksi igračke također dolaze u raznim bojama?

Ne smijemo zaboraviti zanimljivu činjenicu da i seks igračke dolaze u različitim bojama. Ako ste se ikad pitali zašto je to tako, evo objašnjenje.
Svaka igračka, ovisno o njezinoj boji, ima svoju osobnost kako bi odgovarala vašoj. Sljedeći put dobro proučite boju seks igračke vašeg partnera, možda vam može otkriti neke zanimljivosti o njegovim maštarijama.

Bez obzira na to jeste li strastveno crveni ili tajanstveno crni, zašto se ponekad ne biste poigrali i drugim bojama? Seks je, baš kao i boje, toliko uzbudljiv, a neke promjene su uvijek iznenađenje – čak i ako je samo za zabavu. Isprobajte malo nevinosti bijele ili živahnosti narančaste, možda čak i pronađete svoju novu omiljenu boju!

Pročitajte još...

Feromon – moćni afrodizijak koji utječe na seksualnu privlačnost

Što je to što nas privlači nekoj osobi, a odbija od druge? Otkrijte harmon koji je najmoćni afrodizijak

Dijalog o seksu: Kako otvoreno s partnerom komunicirati o osjetljivim temama?

Istina je da nas najčešće nitko nije učio kako razgovarati o seksu, a svi očekuju da to dobro znamo. Kako onda poboljšati komunikaciju s partnerom? Kako razgovarati o osjetljivim temama, a da ne povrijedimo partnera ili partnericu?

Erotsko štivo u doba koronavirusa postalo je još pohotnije

istraživanja pokazuju da priče o seksualnim zabavama ili sklonostima sve više dobivaju na značenju zbog činjenice da je uslijed koronavirusa fizički kontakt gotovo postao tabu. A ljudi traže inspiraciju koja će im pomoći da vrijeme karantene brže prođe...

5 najgorih stvari koje možete reći u krevetu

Razmisliti o onome što ćete reći u krevetu ne znači lagati. No, znači izbjegavati rečenice zbog kojih bi partneru moglo biti neugodno ili bi mogle izazvati sram, neovisno o tome jeste li ih uputili namjerno ili su vam 'izletjele' bez da ste o njima razmislili. Koje su to rečenice?

Povezano

Jasna Jasna Žmak: Žene učim da o seksualnosti govore na otvoren i pozitivan način

Jasna Jasna autorica je knjige 'One stvari – eseji o ženskoj seksualnosti' a na vodi radionice na kojima je fokus na ženskoj seksualnosti, ali je i nekoliko kraćih, jednodnevnih radionica na temu "autanja" i biseksualnosti. U budućnosti se nada, jednom kada pandemija to dopusti, da će češće održavati radionice na različite teme – o grudima, menstruaciji, poliamoriji, sramežljivosti, masturbaciji, mršavosti

Zvoni li vam alarm? Ovo su znakovi da se nalazite u toksičnoj vezi!

U ljubavnom odnosu bi se trebali osjećati kao da cvjetate, a ako je on toksičan, osjećate se iscrpljeno, istrošeno. U takvom odnosu velika je doza kroničnog nepoštivanja i emocionalne nesigurnosti. Koji su znakovi da trebate bježati iz veze/braka

Učite od generacije Z: 7 savjeta kako što uspješnije dejtati – online?

Ako ste samac, i tražite ljubav - bez obzira na godine, nije loše pitati nekoga tko pripada generaciji Z za nekoliko savjeta. Mi smo skupili 7 ključnih savjeta koji će vam u startu dati prednost koju trebate

Muke po roditeljima: Kako očuvati zdrav i intiman odnos s partnerom

Ne zaboravite: normalno je da roditelji imaju spolne odnose! Seks je dobar za vaše zdravlje i vašu vezu - a kada je vaša veza na dobrom mjestu, to će vam dugoročno poslužiti da budete još bolji roditelji.

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime