Četvrtak, 21 ožujka, 2024

U mjesecu ljubavi: Maštovite ideje za spoj iz snova u Zagrebu

Parovi koji uživaju u kulturi spojeva imaju bolju komunikaciju, osjećaju veću naklonost i zahvalnost jedan prema drugome te želju da provode više vremena zajedno. Ove veljače sanjamo o drugačijim spojevima i romantičnim izlascima te vam predstavljamo ideje za maštovite i zabavne spojeve u Zagrebu koje ćete dugo pamtiti

Mjesec ljubavi želimo proslaviti na maštovitim, zabavnim, neobičnim spojevima! Neovisno o tome koji je vaš ljubavni status, kultura odlazaka na spoj je važna za povezivanje s drugom osobom! Bilo da idete na prvi ili tisuću prvi spoj, to je uvijek vrijeme koje odvajate i posvećujete nekome. Parovi koji uživaju u kulturi spojeva imaju bolju komunikaciju, osjećaju veću naklonost i zahvalnost jedan prema drugome te želju da provode više vremena zajedno.Redovito odlaženje na spoj omogućuje parovima da se usredotoče na važna pitanja i posvete jedan drugome bez ometanja svakodnevnih problema. Ipak, nama je dosadila ideja da su spojevi odlasci u kino ili na večere i žudimo za nečim nekonvencionalnijim, hrabrijim, zabavnijim, autentičnijim i slađim. 

Ne znamo za vas, ali mi ove veljače sanjamo o drugačijim spojevima i romantičnim izlascima. Zato vam u nastavku predstavljamo ideje za maštovite i zabavne spojeve u Zagrebu na kojima ćete stvoriti prekrasne uspomene i pamtiti ih. 

1/ Lov na knjige

Odvedite vama dragu osobu u lov na knjige. Ideja je da zajedno šećete gradom po knjižarama i antikvarijatima u potrazi za knjigama, a do kraja spoja morate si pokloniti jednu knjigu. Kada odaberete knjigu morate razgovarati zašto ste odabrali baš tu. Na ovom spoju možete jako puno naučiti jedan o drugome, neovisno o tome koliko ste intimni i koliko se dobro poznajete.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Fraktura (@fraktura_najbolja_literatura)

Postoje dvije strategije ili možete odabrati vašu najdražu knjigu i pokloniti je osobi da ona upozna bolje vas ili možete sakupiti znanje o toj osobi i pronaći knjigu za koju vi mislite da bi se mogla svidjeti baš njima. Ovaj spoj nužno znači da će postojati još jedan kada ćete razgovarati o pročitanim knjigama. Volimo vrijeme provoditi offline i smatramo da nema ništa romantičnije nego odlazak na književnu avanturu.

2/ Vožnja vlakom na putu za nigdje

Ne možete zamisliti da HŽ ima romantične konotacije? Zamislite ovo! Nedjelja je navečer, nalazite se na Glavnom kolodvoru da kupite dvije povratne karte za bilo koje mjesto u blizini Zagreba. Lokaciju odabirete ovisno o tome koliko dugo želite provesti vrijeme s nekim. Ako odaberete Zagreb – Karlovac, pripremite se na dvosatni spoj. Čekate vlak i zatim ulazite u njega, ali u vašim glavama vi ste na putu za nigdje.

Vikendom su navečer vlakovi prazni. Ne radujete se odredištu, već putovanju. Romantiziramo spoj u vlaku još otkad smo prvi puta pogledali film “Before Sunrise”, ali shvaćamo da nas vlak čeka u središtu grada Zagreba. Uzmite bocu crnog vina i dvije najljepše staklene čaše. Vozite se vlakom, razgovarajte s osobom nasuprot vas i zamišljajte gdje bi sve voljeli ići, ali nikada nemojte sići. 

3/ Posjetite Medvedgrad

Ne znate gdje otići za vikend na spoj, a dosta vam je izlazaka na večer i željeli biste nešto drugačije? Nama na pamet pada Medvedgrad! Sam odlazak na Sljeme je odličan, ali Medvedgrad je posebniji i romantičniji. Možete ići pješke ili autom.

Već osam stoljeća srednjovjekovna utvrda Medvedgrad bdije nad Zagreb. S njene kule pruža se najljepši pogled na grad i šire područje. Medvedgrad se napokon ponovno otvorio, ali sada je u utvrdi i Informativni kulturni centar s jako zanimljivim sadržajem. Šetnja Medvedgradom je jako romantična, vrijeme ćete provesti na zraku, šećući kroz povijest.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Centar za posjetitelje (@medvedgrad.hr)

4/ Čarobno puštanje lampiona

Sve Zagrepčane je na lampione navukao Krešimir Tadija Kapulica svojim performansom puštanja lampiona ispred HDLU-a! To je bio predbožićni događaj koji smo nekoliko godina zaredom svi iščekivali. Nažalost, više se ne možemo veseliti ovom datumu, ali mnogi od nas su ostali zadivljeni idejom puštanja lampiona i romantikom koju taj ritual donosi. Prekasno je uživati u kolektivu puštanja lampiona, ali ništa manje romantično nije pustiti jedan lampion u dvoje.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lampioni Zelja (@lampionizelja)

Uputite se na neku livadu udaljenu od visokih zgrada i drveća, ponesite sa sobom jedan lampion. Zajedno napunite lampion vrućim zrakom i zaželite želju za vas dvoje te gledajte lampion kako se penje visoko u nebea i gori. 

5/ Dolac

U jutarnjim satima zaputite se na Dolac i zajedno kupujte namirnice, voće, povrće, sireve i potom od svih namirnica koje ste kupili morate si napraviti ručak, zajedno. Dolac je prekrasan ujutro, vibrantan i čaroban prepun priča, okusa, mirisa i boja. Ujutro se ranije probudite i šećite i gledajte ponudu, razgovarajte s ljudima koji prodaju i upoznajte ih. Razgovarajući s njima jako puno ćete naučiti i jedan o drugome.

Kupite sastojke na slijepo i potom osmislite konkretno jelo od njih. Kroz aktivnosti poput kuhanja, istražit ćete vlastitu međusobnu dinamiku. Svi volimo misao da ljubav ide kroz želudac! U ovoj ideji za spoj vidimo kombinaciju najboljih elemenata plus doživjet ćete autentično zagrebačko iskustvo – zajedno!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Zagreb Tourist Board (@zagrebtourist)

6/ Dejt na trampolinu

Zagreb je nedavno postao bogatiji za još jednu super lokaciju. Na zagrebačkom velesajmu otvorio se veliki zabavni park s trampolinima i još 20 drugih atrakcija. Nama se posebno svidjela ideja da na spoj odete u veliki zabavni park i provedete čitavi dan istražujući ga. To je avanturistički spoj na kojem se djeca u nama vesele najviše na svijetu.

Ne možemo zamisliti ništa zabavnije od skakanja na trampolinu s nekime tko nam je drag i tko nam se sviđa. To je spoj koji jamči zabavu i veselje! Posebice nam je privlačna ideja laser-quest igre koju smo gledali na serijama i filmovima, a sada je napokon možemo isprobati i u Zagrebu. Cijeli dan u zabavnom parku zvuči nam kao dan ispunjen dobrim malim natjecanjem, oslobađanjem energije i opuštanjem kroz smijeh. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Ella Dvornik-Pearce (@elladvornik)

7/ Potraga za Sunčevim sustavom

Kada čujete za potragu za Sunčevim sustavom, sigurno pomislite na spoj u zvjezdarnici. To je isto prekrasna ideja, ali mi smo imali nešto drugo na umu. U Zagrebu se nalaze svi planeti Sunčevog sustava, potraga za njima – čini nam se kao prekrasna ideja za spoj. Ovaj spoj podrazumijeva puno lutanja, otkrivanja grada i uličnu avanturu.

Mnogi Zagrepčani znaju da se u njihovom gradu kriju planeti, ali velika većina ne zna gdje se oni nalaze. Svi znamo gdje je Prizemljeno sunce, poznata instalacija Kožarića u samom centru grada u Bogovićevoj ulici. No, gdje su drugi planeti?

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Lice Grada (@lice_grada)

Možete provesti cijeli dan u potrazi za ovim planetima jer su neki od njih smješteni u dijelovima grada koje možda ne posjećujete često. Šetnju započnite u središtu grada jer su u blizini Sunca još tri planeta Merkur, Venera i Zemlja koje možete pronaći na Trgu bana Jelačića, Varšavskoj i Margaretskoj ulici. Zatim se zaputite u Tkalčićevu i pronađite Mars.

Kada ste završili obilazak centra grada, zaputite se do Šalate da pronađete Jupiter, potom krenite do Maksimira u  Račićevu ulicu gdje se nalazi Saturn. Za sljedeća dva planeta morat ćete koristiti gradski prijevoz jer se morate zaputiti sve do Sigeta 9; točno preko puta Velesajma smjestio se Uran, a ako odete na Kozari put 48, naći ćete Neptun.

8/ Slikanje i vino

U Zagrebu na više lokacija možete ići na Paint & Wine dejt, odnosno na mjesto gdje svi slikate na štafelajima i pijete vino. To je drugačija večer, neuobičajena, vrlo kreativna i opuštajuća. No, ako želite nešto malo intimnije, možete isto rekreirati kod kuće i osmisliti svoju DIY večer. Otvorite dobru bocu vina, zaputite se u trgovinu sa slikarskom opremom; kupite malena platna i tempere ili vodene boje te se zaputite u stan i slikajte!

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Paint & Wine Zagreb (@paintandwinezagreb)

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime