Jutarnja kava uz more, lagani ručak koji je spoj dalmatinske, talijanske i jadranske kuhinje, snack uz bazen ili večera uz jedinstvene koktele i dobru muziku – sve to Zadrani i njihovi gosti sada mogu pronaći u novootvorenom hotelu u središtu grada. Hyatt Regency Zadar nudi četiri zanimljiva gastro koncepta koji već više od mjesec dana privlače brojne lokalne goste. Iako dio hotela, restorani Palm House i Fenix te Estival pool lounge i Alfred’s bar otvoreni su svima i postaju novo središte društvenog života Zadra.
View this post on Instagram
‘Drago nam je što su Zadrani prepoznali naše koncepte i što vole dolaziti u hotel. To i jest naš cilj. Mi smo otvoreni za naše susjede i sugrađane i nudimo im nešto novo i drugačije u gradu. Kako smo i ranije isticali, snažna povezanost s lokalnom zajednicom u srcu je naše vizije za Hyatt Regency Zadar’, istaknuo je direktor hotela Valentin Roettger.
Restoran koji donosi potpuno drugačiji doživljaj
Restoran Fenix nudi poseban gastro koncept i bogat izbor izvrsnih jela, dinamičnu atmosferu i vrhunsku uslugu. On pripada kategoriji lifestyle restorana koji su namijenjeni gostima koji cijene poseban doživljaj, estetiku i trenutke provedene u inspirativnom okruženju. U Fenixu se susreću ljubitelji gastronomije i urbane zabave i to kroz fuziju azijskih i južnoameričkih okusa, vibrantan tropski ambijent i večernji DJ program. Fenix nije samo restoran – on je doživljaj. Kroz pažljivo osmišljeni jelovnik i interijer inspiriran prirodnim materijalima, toplim zemljanim tonovima i zalascima sunca nad Zadrom, ovaj restoran spaja kulturološke raznolikosti na tanjuru i u prostoru.
Naglasak je stavljen na dijeljenje jela i zajedničko uživanje u hrani, u atmosferi otvorenosti, opuštenosti i nenametljive elegancije. Na njegovom jelovniku ističu se specijaliteti poput cevichea od brancina, domaće tarame s bottargom, peruanske salate Solterito, tiger
kozica u tempuri, wontona s patkom, bao peciva s janjećim rebarcima te Pattaya-style pržene ribe. Fenix posebnu pažnju pridaje korištenju sezonskih namirnica domaćeg podrijetla.
Palm House, Estival i Alfred’s donose eleganciju, lokalni šarm i opušteni hedonizam
Smješten u samom središtu hotela s prostranom terasom, Palm House pak reinterpretira
dalmatinsku, talijansku i jadransku kuhinju s naglaskom na sezonalnost i jednostavnost okusa. Uz vrhunsku hranu, gosti mogu uživati i u pažljivo odabranim vinima, kreativnim koktelima i vrhunskim desertima, u ambijentu koji spaja eleganciju s toplinom lokalnog identiteta. Estival i Alfred’s bar zamišljeni su kao opuštajuće oaze idealne za jutarnju kavu, popodnevni predah ili večernje druženje. Smješten uz bazen, Estival nudi neformalan i ležeran ambijent idealan za dnevno opuštanje, a gosti mogu uživati u mediteranskim tapasima, salatama i burgerima te se osvježiti uz prosecco, koktele ili smoothije.
Inspiriran povijesnim karakterom zgrade i nasljeđem bivše tvornice likera Maraska, Alfred’s predstavlja hommage sofisticiranom hedonizmu. U dnevnoj ponudi ističu se kave, birani čajevi i svježe pripremljeni sokovi, dok večernji sati donose autorske koktele s lokalnim Maraschino likerom i pažljivo osmišljenim programom. Gosti mogu uživati u laganim zalogajima i bar food jelovniku, a Alfred’s nudi i elegantan unutarnji lounge te prostranu terasu s pogledom, stvarajući savršeno mjesto za opuštanje u svakom dijelu dana.
Zadar se svakako mora naći na vašoj karti
Uz bogatu gastronomsku ponudu, gostima i građanima na raspolaganju je i vrhunski Lavanda Spa centar, koji na 1.100 četvornih metara nudi širok izbor kozmetičkih i relaksacijskih tretmana, uključujući masaže, saune, parnu kupelj i tradicionalni turski hamam, u posebno osmišljenom prostoru za potpuni wellness doživljaj.
Otvorenjem Hyatt Regency Zadar grad je dobio novo urbano središte koje podiže standarde
luksuznog turizma i svakodnevnog života. Zahvaljujući vrhunskoj gastronomiji, bogatoj ponudi pića, sofisticiranom Spa centru te pažljivo osmišljenim sadržajima, hotel je postao nezaobilazno mjesto za sve koji žele uživati u najboljem što Zadar i regija nude. Zadar tako potvrđuje poziciju grada na globalnoj turističkoj karti i otvara novo poglavlje u razvoju lokalnog ugostiteljstva i urbanog života grada.
Fotografije: Press