Četvrtak, 21 ožujka, 2024

Top 10 ljubavnih romana: Lezite na plažu i uživajte u strastvenim pričama

Strast, ljubavni zapleti i raspleti, drama i sretni završetci mogu nam pomoći da zaboravimo na sve i uživamo u zamišljenom svijetu

Nema ništa ljepše nego nakon napornog dana otići na plažu i uploviti u štivo dobre knjige, pogotovo ako je to kvalitetan ljubavni roman.



Strast, ljubavni zapleti i raspleti, drama i sretni završetci mogu nam pomoći da zaboravimo na sve i uživamo u zamišljenom svijetu. Donosimo top 10 ljubavnih romana u izdanju domaćih izdavačkih kuća.

Sedam sestara, Lucinda Riley, Puls – Egmont, 99 kn

Roman “Sedam sestara” prvi je roman iz povijesno-ljubavne sage o sedam sestara. Ova bestseller saga autorice Lucinde Riley prodana je diljem svijeta u više od 20 milijuna primjeraka. Prvi roman prati priču najstarije sestre Maje, u nastojanju da nakon smrti oca pronađe svoje pravo porijeklo. Maja otkriva kako je njezina sadašnjost povezana sa strastvenom Izabelom i mladim kiparom koji su živjeli 1920-ih, u vrijeme zlatnog doba Rija. U romanu se povijesne činjenice i elementi fikcije s takvom vještinom izmjenjuju da se čitatelj za tren izgubi u tajanstvenoj i očaravajućoj priči, a stranice se listaju same od sebe.

Komplet Bridgerton, Julia Quinn, Mozaik knjiga

Romani Julie Quinn dosežu nevjerojatnu popularnost. “Vojvoda i ja” prva je knjiga iz serije romana o obitelji Bridgerton. Simon Basset – novi vojvoda od Hastingsa nađe se na meti majki koje žele udati svoje kćeri te predloži Daphne da se pretvaraju kako su se zaljubili jedno u drugo. Ali, Daphne je u velikoj opasnosti da se uistinu zaljubi u čovjeka koji nema nikakvu namjeru njihovu malu predstavu pretvoriti u stvarnost. “Vikont koji me volio” drugi je i nezaboravan povijesni ljubavni roman u kojemu Anthony Bridgerton traži supruga. Svoje je dvadesete godine proveo prepuštajući se razvratnim užicima, iako je istovremeno brinuo o majci i sedmero mlađe braće i sestara osiguravajući im financijsku sigurnost. Ali, sada je došlo vrijeme da se skrasi i osigura nastavak loze Bridgertonovih.” Džentlmenska ponuda” treći je roman iz serije o obitelji Bridgerton koji donosi predivnu ljubavnu priču inspiriranu bajkom o Pepeljugi.

Neodoljivi vojvoda, Elizabeth Boyle, Mozaik

“Neodoljivi vojvoda” prva je knjiga iz serijala “Ljubavne rime”. Nad ženama maloga, engleskog sela Kemptona nadvija se prokletstvo – ako se udaju, taj će brak završiti tragedijom. To je za Tabithu Timmons odličan izgovor da se ne uda, jer o braku ima najgore mišljenje, ali se sve promijeni kada dozna da je naslijedila veliko bogatstvo koje će dobiti tek ako se uda za cijenjenoga gospodina Barkwortha. Neodoljiv i uzbudljiv roman koji vrijedi pročitati.

Ultimativno blago, Melody Anne, Stilus knjiga

Lance Storm i Alexa Mills provode zajedno mjesec dana uživajući u nepoznatoj zemlji, što za Alexu predstavlja veliko iskušenje. Boriti se protiv očite privlačnosti prema Lancu ili se prepustiti strastima? Odrastajući uz loš primjer nasilnog oca i nemoćnu majku, Lexie zna koliko loše mogu završiti brakovi. Po povratku kući, Lance ju zamoli da provede Božićne praznike s njegovom obitelji. Objašnjava joj da će se, budu li se pretvarali da su par, možda napokon svi prestati miješati u njegov ljubavni život. Roman koji će vas zarobiti i koji će te pročitati u jednom dahu. 

Ljubavni život, Zeruya Shalev, Fraktura

Ovaj strastven, požudan i beskompromisan roman govori o ljubavi koja ne poznaje granice. Kada se mlada Jara zaljubi u prijatelja svojih roditelja, ostavlja sve što je dotad stvorila: sigurnost, posao, muža… i od prvoga se trenutka u cijelosti prepušta neodoljivoj erotskoj privlačnosti kojom taj stariji muškarac zrači. Istodobno pametan i uzbudljiv, ovaj roman nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

More bez zvijezda, Erin Morgenstern, Fraktura

Bezvremena je ljubavna priča smještena u tajni podzemni svijet – mjesto u kojemu se susreću pirati i slikari, ljubavnici i lažljivci, a brodovi jedre po beskrajnome Moru bez zvijezda. S Mirabel, divljom, ružičastokosom čuvaricom, i Dorianom, pristalim, bosonogim muškarcem čiji glas opija, Zachary će putovati kroz zavojite tunele i mračna stubišta, krstariti plesnim dvoranama i tajnim obalama, samo da bi otkrio svoju svrhu – u ludo lijepoj knjizi koju nećete zaboraviti, i izvan nje.

Ljubavni žar, Feridun Zaimoglu, Novela media

Svevremenska priča o zavođenju prenosi tursku orijentalnu tradiciju na Zapad odgovarajući na pitanje: Kako živjeti i voljeti u suvremenom zapadnom svijetu, u kojemu su nestali svi ljubavni rituali? Protagonist romana je njemački broker turskog podrijetla, David, koji se uspije povući s burze malo prije njezina kraha. Nakon prekida duge i iscrpljujuće veze, a potom i praznine koju ostavlja zapadnjački životni stil samca tridesetih godina, frustrirani David kreće u potragu za novim izazovima i za ljubavi života.

U svakom trenutku još smo živi, Tom Malmquist, Hena com

Glavnog lika ovog romana, Toma Malmquista, susrećemo u bolnici, gdje je doveo svoju trudnu suprugu zbog simptoma nalik gripi. No ispostavi se da je Karinino stanje puno ozbiljnije i prijevremeni porod carskim rezom neizbježan je. Dok traga za više informacija kod rezerviranog bolničkog osoblja, na Tomova se leđa odjednom sruči život u svoj svojoj nepredvidljivosti…

Sve je bilo savršeno, a onda je nestao, Rosie Walsh, Lumen

Sarah Mackey slučajno upoznaje Eddieja Davida i s njim provede sedam divnih dana u kući na osami, u šumi. Na kraju tjedna rastaju se s obećanjem da će se opet vidjeti jer su zaljubljeni jedno u drugo. Ali Eddie ne zove, prolaze sati, dani, tjedni, a Sarah je sve zabrinutija. Otkriva da postoji razlog zašto je Eddie nestao. Zato što jedno drugome nisu rekli ono najvažnije: istinu. Ovaj roman je napeta i nježna priča o ljubavi i gubitku. Lijepo, iskreno, nježno, opčinjavajuće, nezaboravno štivo…

Ne vjeruj svojim očima, Sarah Pinborough, Puls – Egmont

Priča je ovo o ljubavnom trokutu koji je zaigrao smrtonosnu igru iz koje postoji samo jedan izlaz. Louise, samohrana majka, upoznaje zanimljivog muškarca koji je očara nakon poljupca, ali onda saznaje kako joj je upravo on novi šef i da je oženjen. Dok se muči s ljubavnom požudom, njegova žena, Adel, postaje joj najbolja prijateljica. Ako mislite da znate kako će ova priča završiti, razmislite ponovno. Ne vjeruj svojim očima triler je kakav do sada niste pročitali…

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime