Ponedjeljak, 25 ožujka, 2024

Povratak u kafić na kraju svijeta – šarmantna priča o tome zašto živimo

Povratak u kafić na kraju svijeta je nastavak bestselera Kafić na kraju svijeta, simpatične i poučne pripovijesti o smislu života, koji nas vodi natrag u mali kafić koji je mnogima koji su u njega ušli promijenio život

Nakon prijelomnog životnog događaja kad su mu bile trideset tri godine, John Strelecky je dobio nadahnuće i ispričao priču o Kafiću na kraju svijeta.



Knjiga je četiri puta postala bestseler godine i prevedena je na četrdeset jedan jezik, a deset godina kasnije John je napisao i nastavak, Povratak u kafić na kraju svijeta.

John zapravo nije razmišljao o tome da će jednoga dana postati pisac. Sve je počelo kad je odlučio napustiti svoj ”normalni” život i konačno ostvariti svoj san da proputuje svijet. Međutim, ta odluka nije bila laka za Johna. Cijeli život je radio na tome da se izdigne iz siromaštva da bi konačno uspio i ostvario unosnu karijeru. Ljudi su mu rekli da se takva karijera ne ostavlja tako lako, da je lud i da je prestar da bi se ponašao kao student.

Na svu sreću, John ih nije poslušao. Nakon godine dana upoznavanja novih ljudi, mjesta, životinja, ruševina, kultura, John se po prvi puta osjetio uistinu slobodnim. Kad je konačno došao kući, osjetio je veliku potrebu da sjedne i piše. U samo 21 dan John je na papir napisao sve što je imao potrebu napisati u naletu inspiracije. Nije ni čitao što piše, samo je pisao. Kad je bio gotov, nakon tjedan dana je shvatio da u rukama drži svoj prvi bestseler – Kafić na kraju svijeta.

Povratak u kafić na kraju svijeta je nastavak bestselera Kafić na kraju svijeta, simpatične i poučne pripovijesti o smislu života, koji nas vodi natrag u mali kafić koji je mnogima koji su u njega ušli promijenio život. Smješten na  prekrasnim Havajima, ovaj nastavak vraća čitatelje na mjesto na čijem jelovniku neće naći samo odličnu hranu, nego i pitanja koja tjeraju na razmišljanje i doživljaje koji će im promijeniti život.

Mnogo se toga za Johna promijenilo od kad je prije 10 godina prvi put bio u Kafiću. Od užurbanog marketinškog direktora, John je postao znatiželjni pustolov i konačno je osjetio da ima svoj život u vlastitim rukama. Shvatio je da živi životom kakvim se rijetko tko usudi živjeti, iako mu mnogi na tom životu zavide. Ovog puta u Kafiću susreće i neke nove ljude te shvaća da postoje još neke stvari koje bi mogao naučiti. John pronalazi odgovore na nova pitanja, spoznaje koliko je roditeljstvo važan posao, dobiva novi pogled na smisao života i vlastiti život, otkriva ljepotu pomaganja drugima, i još mnogo toga.

Šarmantan, jednostavan i pun nadahnuća, Povratak u kafić na kraju svijeta priča je o tome zašto živimo i o dojmljivim načinima razmišljanja o životu.

Knjigu Povratak u kafić na kraju svijeta u izdanju Egmontove biblioteke PULS možete pronaći u svim knjižarama te na shop.egmont.hr po cijeni od 99 kn. Egmont je najveći europski izdavač za djecu sa sjedištem u Danskoj, a u Hrvatskoj postoji od 1995. sa sjedištem u Zagrebu. Njihov program uključuje časopise i knjige poznatih —-svjetskih brendova za djecu. U sklopu biblioteke PULS, Egmont od 2018. počinje izdavati i program za odrasle – beletristiku i publicistiku.­­­­­­­­­­­­­

Promotivne fotografije: Egmont, osim naslove: PixaBay

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime