Subota, 23 ožujka, 2024

Modni svijet je na nogama: Phoebe Philo se vraća – s vlastitim brendom!

Dizajnerica koja je obilježila brendove poput Celine i Chloé, i koju želi baš svaki brend visoke mode, te jedina koja ima 'vojsku' obožavateljica pod imenom 'The Philophiles' - vraća se u industriju s 'opakim' planovima!

Slušajte! Čujete li to? To su uzdasi sreće tisuća žena diljem svijeta nakon što su njihove želje uslišene. Phoebe Philo, za čijim modnim kreacijama žude obožavateljice mode, vraća se u industriju, ali pod svojim uvjetima! 



Tri i pol godine nakon što je napustila posao umjetničke direktorice Celinea, Philo (48) se vraća u modni svijet. Konačno stavlja svoje ime na svoj brend i započinje Phoebe Philo, neovisnu liniju odjeće i modnih dodataka.

Još nisu poznati svi detalji njezine kolekcije

Iako će je djelomično podržati LVMH, bivši poslodavac gospođe Philo, luksuzna kompanija imat će samo manjinski udio, omogućujući Philo da zadrži kontrolu i “upravlja i eksperimentira” kako ona smatra da je prikladno.
“Biti u studiju i raditi ponovno uzbudljivo je i nevjerojatno ispunjavajuće”, rekla je Philo. “Veselim se ponovnom kontaktu sa svojom publikom i ljudima svugdje u svijetu.”

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Philo Diary (@phoebephilodiary)

Philo je dizajnerica koja se često pojavljivala na kraju revija s napola skrivenom glavom u polo majicama. Rijetko je davala intervjue, a od njezinog odlaska pretvorila se u nešto poput Grete Garbo iz te industrije – izbjegavala je društvene mreže i događanja na kojima su bili prisutni paparazzi.
Više informacija o tome što će se točno nalaziti u kolekcijama Phoebe Philo će objaviti u siječnju. Hoće li to biti samo ženska odjeća? Ženska i muška odjeća? Unisex? Samo su neka od pitanja, iako u njezinoj objavi možemo naći nekoliko ‘tragova’. Primjerice, linija će biti “iznimne kvalitete”, što znači da je riječ o luksuznim materijalima, ali i cijenama. Vjerojatno će imati sjedište u Londonu gdje se nalazio njezin studio kad je dizajnirala za Celine – unatoč tome što je sjedište marke u Parizu.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Phoebe Philo’s Céline (@oldcelinemarket)

Također, sigurni smo kako će Philo unijeti mnoge promjene u modnu idustriju s obzirom na njezinu povijest tijekom deset godina u Celineu i petogodišnjem radu za brend Chloé, gdje je postala prva dizajnerica u svijetu visoke mode koja je –  uzela porodiljni dopust!

Pretpostavka je da ćemo upoznati novu Philo

Ako je suditi po njezinim dosadašnjim kolekcijama i radu, vrlo je moguće da će upravo ona mijenjati trend brze mode te uvesti novu verziju spore mode. I to onu koja je posve održiva i privlačna. Možda će ona biti dizajnerica koja je zaista sposobna zauzeti stav protiv dominantne kulture raspoloživosti i nekontrolirane postrebe koju su stvorili TikTok i Instagram.

Bernard Arnault, predsjednik LVMH-a, novu je kolekciju nazvao “poduzetničkom pustolovinom”. Unatoč činjenici da Phoebe Philo-the-brand službeno nije dio luksuzne grupe, LVMH se ponovno povezao s njom, a s  bzirom na njezin status najtraženije modne dizajnerice, ovo je izvrstan korak za konglomerat.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Phoebe Philo’s Céline (@oldcelinemarket)

Svakako bi bila pogreška pretpostaviti da će povratak Philo u modu izgledati poput njezine prošlosti. Napokon, Chloé je u njezino vrijeme bio sinonim za cool djevojku koja je nosila baby doll haljine u kombinaciji s drvenim klompama i nije nimalo nalikovala Celineu.
Modne kombinacije za Celine je, pak, prožela nekom vrstom zrelosti, od muških odijela koji naglašavaju ženstvenost do kombinacija koje su uključivale oversized džempere s mornarskim detaljima od kašmira, ili Birkenstock cipela koje je upravo ona prvi put dovela na modne piste. Osim toga, Daniel Lee, koji je usko surađivao s Philo kao direktor konfekcije u Celineu, trenutno radi sličnu, ali različitu verziju te marke u ulozi kreativnog direktora Bottega Venete.

Tko su ‘The Philophiles’?

Očarane snažnom aurom smjelog, ali diskretnog stila tisuće žena platonski su se zaljubile u Philo. Prema njezinim riječima u intervjuu za New York Times, The Philophiles su “različite žene, ali s istom ljubavlju prema odjeći koja uvijek izgleda nova i dugo traje, te je daleko iznad brzog tempa odjevnih trendova”. Ujedno su i ljubitelji dodataka i odjeće koji privlače pažnju i izazivaju reakcije, a zaobilaze diktirane i naučene standarde ženske odjeće.
Primjerice, koliko pogrešno mogu izgledati sandale s krznom ispod odijela koje se nosi na sastanak? Zahvaljujući hrabrim odabirima, Phoebe Philo postala je simbol osnaživanja i emancipacije žena.
Upravo je ta grupa žena bila najviše pogođena kada je Philo podnijela ostavku u Céline 2018. godine iz obiteljskih razloga i ustupila svoje mjesto Hedi Slimane.

To što se Philo vratila, znači da vjerojatno ima nešto sasvim novo za reći. A to, pak, znači da je jedna stvar sigurna – napokon prestaju glasine o tome kako Philo započinje raditi kao glavni dizajner na gotovo svakom praznom mjestu koje se otvorilo od početka 2018. godine, uključujući Burberry, Chanel, Ferragamo i Loro Pianu.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime