Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Kako nositi sunčane naočale bez razmazivanja šminke?

Da bi riješila muka sve žene svijeta kanadska vizažistica Janine Holmes razvila je trik protiv razmazivanja šminke i podijelila cijeli postupak na TikTok-u

Ljeto, vrućine, sunce, šminka i sunčane naočale – mnogim ženama takva kombinacija ponekad predstavlja – noćnu moru. Naime, uložite trud u nanošenje make upa, a samo nekoliko minuta nakon što izađete van i stavite sunčane naočale sretni ste ako vam je ostalo imalo šminke oko nosa.Da bi riješila muka sve žene svijeta kanadska vizažistica Janine Holmes razvila je trik protiv razmazivanja šminke i podijelila cijeli postupak na TikTok-u.

Ovaj trik vole i poznate osobe

“To je moj najveći stres, jer sam poznata šminkerica koja često šminka i slavne osobe koje imaju isti problem kao i sve mi. Zato sam osmislila jednostavnu tehniku kako sunčane naočale ne bi uništile šminku oko nosa. Potrebno je malo dodatnog vremena i truda, ali isplati se svima koji ne mogu živjeti bez omiljenih sunčanih naočala ili naočala za vid”, poručuje Janine.

@j9homiemakeupA PRO technique to sunglass-proof your makeup! 🕶 #promakeuptip #celebritymakeupartist #demilovatomakeup #adamlevine♬ Quirky – Oleg Kirilkov

Prvo što će vam trebati je primer za oči, bez pigmenta, koji ćete nanijeti na bočne strane nosa – točno gdje naočale dodiruju kožu. Zatim trebate nanijeti korektor ili podlogu preko cijelog područja nosa. Osim toga, trebat će vam fiksator u spreju, dobar puder i spužvica za šminkanje.
“Namočite spužvicu u sprej za fiksiranje te uzmite priličnu količinu pudera u prahu”, objašnjava Holmes te dodaje: “Stavite puder na vrh, preko korektora ili podloge te pustite da se fiksira nekoliko minuta.”

Kako make up na kraju dobro fiksirati?

Drugim riječima, tako ćete učvrstiti šminku, a na kraju lagano očetkajte nos četkom za šminkanje.
Ako želite napraviti korak više, Holmes savjetuje da jastučiće sunčanih naočala, koje prijanjaju na nos možete obrisati i s malo alkohola, što biste svakako trebali raditi redovito, jer to spriječava da vam nos upije ostatke ulja i nečistoća. Lagano nanesite puder u prahu kako biste na koncu sve dobro fiksirali i – voila! Prilično jednostavno, zar ne?

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime