Četvrtak, 28 ožujka, 2024

8 najljepših skrovitih kućica za odmor smještenih diljem SAD-a

Iza njihovog dizajna stoje neka od renomiranih imena američke arhitektonske scene, ali i mladi perspektivni arhitekti za koje ćemo sasvim sigurno još puno čuti u budućnosti. Ima nešto toliko šarmantno i privlačno u tim malim, intimnim oazama, zar ne?

Ako ste ljubitelj prirode i malih kuća za odmor, sigurni smo kako će vas oduševiti osam savršenih, posebnih i skrovitih kabina smještenih diljem SAD-a, a koje su prošle i ove godine izazvale posebnu pažnju ljubitelja interijera.



Iza njihovog dizajna stoje neka od renomiranih imena američke arhitektonske scene, ali i mladi perspektivni arhitekti za koje ćemo sasvim sigurno još puno čuti u budućnosti. Ima nešto toliko šarmantno i privlačno u tim malim, intimnim oazama, zar ne?

Ashen Cabin, New York
Američki arhitektonski studio Hannah 3D otisnuo je set betonskih štuka za podizanje kabine u saveznoj državi New York. Nazvana Ashen Cabin, ima krupne betonske noge i izbočeni dimnjak. Njegujući održivi pristup studio se odlučio za drvenu oblogu kabine od ostataka jasena koji su srušeni u obližnjoj šumi zbog najezde buba.

False Bay Writer’s Cabin, Washington 
Olson Kundig dizajnirao je False Bay Writer’s Cabin na otoku San Juan u Washingtonu o kojem smo na Mixeru već pisali. Ima staklene zidove okružene drvenim brodskim podovima koji se pretvaraju u kapke u stilu pokretnog mosta. Tvrtka sa sjedištem u Seattleu izgradila je kabinu kao odmaralište, koje se lako može osigurati kada se ne koristi. Sadrži unutarnji kamin koji se može okretati za 180 stupnjeva.

Folly, California
Par građevina izgrađenih od bezvremenskog čelika čine Folly, malo glamping mjesto u kalifornijskom nacionalnom parku Joshua Tree. Ured Cohesion Studio iz Los Angelesa osmislio je projekt kao luksuzno i mirno odmorište za bijeg u svoj svijet.

Edifice, Upstate New York
Edifice je ‘crna kutija’ od cedra dizajnera Marca Thorpea s Manhattana, skrivena u malom gradu u planinama Catskill. Kabina s WC-om za kompostiranje, sustavom za prikupljanje kišnice i solarnim pločama postavljena je na udaljenom mjestu tako da imate potpuni mir.

Folly, California
Viseći most povezuje ovu kabinu za iznajmljivanje sa zasebnim kupalištem iznad potoka u središnjem Teksasu. Dizajner Will Beilharz nazvao je Yoki Treehouse prema indijanskoj riječi Hopi za kišu, yoki. Kabina od šperploče od bora i breze posvećena je kiši koja napaja izvore i vodonosnike u tom području.

The Hut, Ohio
Povišen na betonske stupove, The Hut se nalazi na farmi goveda u dolini Ohio. Američki studio Midland Architecture ovu je kabinu na rubu litice obložio blijedim cedrovim šindrama koja će s vremenom posivjeti.

Agate Pass Cabin, Washington State
Ravnatelj Olson Kundig-a Alan Maskin obnovio je i proširio kabinu na plaži 1938. godine kako bi stvorio vlastito utočište obloženo drvom u državi Washington. Izvorni dijelovi kabine Agate Pass izgrađeni su od dasaka jelke Douglas, kojemu je Maskin za obnovu suprotstavio različitu drvenu građu, kao što je lijepljena šperploča.

Geodesic dome cabin, Massachusetts
Lokalna tvrtka Jess Cooney Interiors transformirala je ovu kupolastu kabinu iz 1980-ih u Massachusettsu u svijetli prostor s velikim prozorima. Smješten na obali jezera u gradu Becket, interijer od tamnog drveta u kabini zamijenjen je bijelim suhozidom i podovima od oraha.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime