Srijeda, 3 srpnja, 2024

Kućica iz snova: Staklena i s pokretnim roletama koje se pretvaraju u terasu

Arhitektonska tvrtka Olson Kundig iz SAD-a osmislila je posebnu drvenu kućicu koja ima tri staklene stijene, ali i tri drvene palube koje se spuštaju i dižu poput pokretnog mosta ili služe kao roletne

Ova jedinstvena značajka omogućava vlasnicima da osiguraju i zaštite svoju kućicu kada ju ne koriste kao ugodan prostor za odmor.Na koji način funkcionira?
Sustav hidrauličnih vitla i žičanog užeta povlači palube prema gore kako bi zaštitio staklene stijenke, a tri čelična praga pružaju potpore drvenim pločama.
Kada su palube spuštene, klizna staklena vrata otvaraju unutarnji prostor prema van te imate savršenu terasu. Kamin u dnevnom boravku može se okretati za 180 stupnjeva, okrenut prema krevetu ili kauču za ugodnu zimsku večer ili prema palubi da vas grije dok sjedite vani.

Kućica od 46 metara četvornih ujedno je dnevni i spavaći prostor. Krevet se može sklopiti na stražnji zid kako bi prostor pretvorili u vikendicu za goste. Tu je i mala kuhinja te zasebna kupaonica sa stražnje strane kućice.

Fotografije: Tim Bies/Dezeen

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime