Petak, 22 ožujka, 2024

O njoj svi pričaju: Jeste li pogledali novi Netflixov hit – seriju Sluškinja?

Ovo je gotovo potpuno ženska serija, s obzirom na to da se na platnu pojavljuje više žena nego muškaraca, ali i većinu ekipe iza kulisa također čine žene. Kritičare je u potpunosti oduševila i predviđaju joj veliki uspjeh

Nova Netflixova serija toliko je oduševila kritičare a tome svjedoči rezultat od 96% na Rotten Tomatoes. Riječ je o seriji “Sluškinja”, a njezin uspjeh djelomično je posljedica memoara na kojima je nastala.



Naime, inspirirana je bestselerima memoara “Sluškinje” Stephanie Land iz New York Timesa: težak rad, niska plaća i majčina volja za preživljavanjem. Ali, velike zasluge na popularnosti sasvim sigurno pripadaju i glumačkom talentu fantastične Margaret Qualley.

Priča o samohranoj majci

Serija prati priču o Alex, koju glumi Qualley. Ona je “samohrana majka koja čisti domove kako bi spojila kraj s krajem dok bježi od nasilne veze i pokušava ne postati beskućnica te  svojoj kćeri, Maddy, stvoriti bolji život”, objašnjava službeni sinopsis Netflixa.

Saznajemo sve o njezinoj borbi s novcem u trenucima bez podrške ikoga, a njezina životna priča vodi gledatelje na snažno, emotivno putovanje. Ili kako to sinopsis navodi ova serija je “sirovo i nadahnjujuće istraživanje majčine snage”. U seriji od 10 epizoda glume i Andie MacDowell (Qualleyjina majka iz stvarnog života) i Nick Robinson. 

Obama je ljubitelj knjige na kojoj je serija temeljena

O popularnosti knjige na kojoj se temelji ova serija dovoljno govori to što ju je predsjednik Obama stavio na svoj popis za čitanje ljeta 2019. godine.

Izvršni producent John Wells režirao je četiri od 10 epizoda sezone – prve dvije i posljednja dvije epizode. Osim toga, treba napomenuti i da iza ovog projekta stoji produkcijska tvrtka Margot Robbie LuckyChap – ista ona koja stoji iza hvaljenog filma “Djevojka koja obećava”.

Ženska postava ispred i iza kulise

Ovo je gotovo potpuno ženska serija, s obzirom na to da se na platnu pojavljuje više žena nego muškaraca, ali i većinu ekipe iza kulisa također čine žene. Producentica, plus tri urednice, direktorica fotografije, većina spisateljica i četiri od pet redateljica serije su žene. Osim toga, dizajnerica produkcije, glazbena voditeljica, kostimografkinja i voditeljica odjela šminke i frizura su – pogađate – žene.

Naslovna fotografija: MAID (L to R) ANDIE MACDOWELL as PAULA in episode 103 of MAID Cr. RICARDO HUBBS/NETFLIX © 2021

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime