Petak, 22 ožujka, 2024

Pazite spojleri: Sve što znamo o novoj hit seriji ‘House of the Dragons’

Donosimo sve što znamo o novoj seriji kojoj predviđaju velik uspjeh. Ona je zapravo spin off megapopularne 'Igre prijestolja', a radnja se vrti oko obitelji Targaryena

Ljubitelji zmajeva, donosimo divne vijesti! HBO je i službeno potvrdio kako radi na seriji koja je spin off megapopularne ‘Igre prijestolja’, a čija se radnja vrti oko obitelji Targaryena. Serija se zove ‘House of the Dragon’.



Iako je snimanje najavljeno već 2019. godine, konačno je u javnost izašlo više detalja. Donosimo sve što znamo o novoj seriji kojoj predviđaju velik uspjeh. 

Premijera će se održati 2022. godine

Na turneji Udruženja televizijskih kritičara 2020., predsjednik programa HBO-a Casey Bloys izjavio je kako će serija stići na male ekrane za dvije godine.
“Pretpostavljam da će to biti negdje 2022. godine”, otkrio je tada Dealineu.
Twitter profil ‘Igre prijestolja’ je, pak, potvrdio da je snimanje započelo u 2021. godini. Na profilu su također dali naslutiti izgled zmajeva. 

 

Serija se temelji na knjizi ‘Fire & Blood’ i imat će 10 epizoda

Martinova knjiga o povijesti obitelji Targaryena, izvorno objavljena u studenome 2018. godine, poslužila je kao izvorni materijal za nadolazeću seriju. Priča počinje 300 godina prije događaja koje prati ‘Igre prijestolja’, a prema njezinom sinopsisu obuhvaća velike bitke poput Plesa zmajeva (građanski rat u Targaryenu) i propast Valyrije.

Dio sinopsisa objavljen je na Martinovoj web stranici: “Stoljećima prije događaja iz ‘Igre prijestolja’, kuća Targaryen – jedina obitelj gospodara zmajeva koja je preživjela propast Valyrije – nastanila se na Dragonstoneu. ‘Fire and Blod’ započinje s legendarnim Aegonom Osvajačem, tvorcem Željeznog prijestolja i nastavlja prepričavati živote generacija obitelji Targaryena koje su se borile da zadrže to kultno mjesto, sve do građanskog rata koji je gotovo rastrgao njihovu dinastiju.”

HBO je naručio prvu sezonu u trajanju od 10 epizoda. Martin i Ryan Condal pišu scenarij. Condal je također co-showrunner i izvršni producent s Miguelom Sapochnikom. Martin, Vince Gerardis, Sara Lee Hess i Ron Schmidt ujedno su izvršni producenti.

U seriji će se pojaviti brojni poznati glumci

Paddy Considine glumi Viserys Targaryen. Considine, koji je poznat po ulogama u “The Outsider”, “Peaky Blindersu” i drugim filmovima i serijama, glumit će kralja Viserysa Targaryena.

Olivia Cooke glumi Alicent Hightower. Zvijezda “Ready Player One” i “Sound of Metal” glumi Alicent, kćer Ser Otta Hightowera. Prema opisu HBO -a, Alicent je “najzgodnija žena u sedam kraljevstava”. “Odgajana je u Crvenoj kuli, u blizini kralja i njegovog najužeg kruga; posjeduje i dvorsku milost i oštru političku oštroumnost”.

Matt Smith glumi princa Daemona Targaryena. Poznat po ulogama u “Kruni” i “Doktor Who” Smith će glumiti mlađeg brata Viserysa i prijestolonasljednika.
“Daemon je ratnik bez premca i jahač zmajeva koji posjeduje pravu krv zmaja. No, kaže se da kad god se rodi Targaryen, bogovi bacaju novčić u zrak”, piše HBO.

Ostatak glumačke ekipe:

  • Emma D’Arcy glumi princezu Rhaenyru Targaryen, Viserysinu kćer
  • Steve Toussaint glumi Lord Corlys Velaryon, morsku zmiju
  • Eve Best glumi princezu Rhaenys Velaryon
  • Rhys Ifans glumi Otta Hightowera
  • Sonoya Mizuno glumi Mysaria
  • Fabien Frankel glumi Ser Criston Cole
  • Emily Carey glumi mladu Alicent Hightower

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime