Četvrtak, 21 ožujka, 2024

5 fantastičnih razloga da (već ovaj) vikend provedete na Papuku!

Osim prelijepe prirode koju pružaju jesenjske kulise Papuka, tu su i brojna mjesta na kojima ćete pronaći razne gastro i eno kutke za uživanje, turističke zanimljivosti ali, zadnjih godina, i luksuzni smještaj

Tražite li savršen bijeg na nekoliko dana, ili vam je dovoljan i jedan dan da se odmorite u zelenilu i savršenoj prirodi – padine Papuka savršeno su odredište za cijelu obitelj i sve željne opuštanja na način kakav nude provjereno gostoljubivi domaćini u Zlatnoj Slavoniji.



Ako niste do sada znali – Zlatna Slavonija su destinacije omeđene gradovima Požegom, Kutjevom, Pleternicom, Lipikom i Pakracom.

Autentična ponuda Zlatne Slavonije

Mi smo istražili sve njezine zanimljivosti i izdvojili 3 fantastičnih razloga da posjetite Papuk već ovaj vikend – ili bilo kada – tijekom cijele godine. Jer osim prelijepe prirode koju pružaju jesenjske kulise Papuka, tu su i brojne destinacije na kojima ćete pronaći razne gastro i eno kutke za uživanje, turističke zanimljivosti ali, zadnjih godina, i luksuzni smještaj. Pa, krenimo redom…

1/ Tena, Maja, Sara i Rebecca – luksuzni smještaj u vilama

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Vile Montis Aurea (@vilemontisaurea)

Tko od nas ne sanja o odmoru u luksuznom smještaju usred netaknute prirode, a blizu većih središta? Stres i ubrzani ritam života ublažit će vam Tena, Maja, Sara i Rebecca – četiri ljepotice u srcu Parka prirode Papuk, u mjestu Novo Zvečevo, na nadmorskoj visini od 447 metara. Luksuzne vile Montis Aurea okružene su očuvanim bujnim šumama, brdovitim krajolicima i planinarskim stazama. 

Sve su kuće idealne za uživanje tijekom cijele godine i opremljene svime što jamči ugodu i opuštanje. Zimski vrt, finska sauna, jacuzzi, kamin, vanjski grijani bazen, mini teretana i masažne fotelje dovoljan su mamac za sve željne relaksacije. Sportske tipove i rekreativce očekuju igrališta za nogomet i odbojku i bicikli, a gurmane će posebno razveseliti vanjska prostorija opremljena kuhinjom, profesionalnim roštiljem i svime što vam je potrebno za pripremu jela.

2/ Kuća Panonskog mora

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Zlatni Papuk (@tz_zlatni_papuk)

U sklopu Parka prirode Papuk otvorena je Kuća Panonskog mora koja posjetitelje vraća u daleku prošlost, prije 16 milijuna godina, kada je Papuk bio otok kojim su šetali nosorozi i oko kojeg je plivala danas izumrla vrsta morskog psa.

Ovdje se na atraktivan način priča priča o povijesti ovog područja. Posjetiteljima je na raspolaganju niz zanimljivih podataka i činjenica. Njih možete doznati putem interaktivnih ekrana, ali i razgledanjem izloženih fosila pronađenih na samom Papuku. Prezentacije i edukacije su prilagođene različitim dobnim skupinama.

Cijena ulaznice za samostalan obilazak je 10, a za stručno vođenje 30 kuna. Stručno vođenje organizirano je u dva navrata u terminima od 11 i 15 sati, a u međuvremenu je moguće samostalno istraživati postav. Čitava okolica stvorena je za uživanje u prirodi. Osim što je Park prirode, Papuk je i Geopark pod zaštitom UNESCO-a.

3/ Park šuma Jankovac

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Park prirode Papuk Geopark (@park_prirode_papuk)

Sjeverni obronci Papuka bogati su prekrasnom gorskom dolinom Jankovac. Nju krase razni potoci i hladni izvori, a okružuju je prekrasne bukve slavonske šume.
Možda niste znali ali upravo je zbog svojih prirodnih ljepota, obrazovne i turističke vrijednosti, 1955. godine Papuk postao zaštićena park-šuma. Dolina je uvijek bila privlačna svim posjetiteljima zbog svoje svježine i romantičnog ugođaja koji pruža, a odlučite li se nakon šetnji i istraživanja okoline odmoriti u autentičnom okruženju svakako razmislite o planinarskom domu Jankovec.

Posjetiteljima doma nudi se puni komfor u desetak soba i spavaonica, s ukupno 74 ležaja. Već sam ulaz i predvorje s recepcijom potvrđuje dobru uklopljenost prirode – bogate bukove šume s modernim zdanjem.

Naslovna fotografija: @ivana.bozickovic_20_06_89_/ @park_prirode_papuk

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime