Subota, 23 ožujka, 2024

Odlične vijesti za fanove ‘Squid Gamea’: Na Netflix su stigla 3 filma redatelja Hwang Dong-hyuka

Iako, nažalost, nije riječ o drugoj sezoni serije 'Squid Gamea', ova tri filma su sasvim pristojna zamjena - kriminalistička drama 'Silenced', komedija-drama 'Miss Granny' i povijesna drama 'The Fortress'. U Hwangovom opusu ima ponešto za obožavatelje svakog žanra

Obožavatelji serije ‘Squid Game’, Netflix vas je čuo jasno i glasno: stiglo je još zabavnih stvari za gledanje. Nakon što je serija postala najgledanija originalna Netflixova serija svih vremena, s više od 100 milijuna gledatelja u prvom mjesecu na platformi, Netflix je dodao još sadržaja kreatora serije Hwang Dong-hyuka. Iako, nažalost, nije riječ o drugoj sezoni serije ‘Squid Gamea’, ova tri filma su sasvim pristojna zamjena.



Riječ je o kriminalističkoj drami ‘Silenced’, komediji-drami ‘Miss Granny’ i povijesnoj drami ‘The Fortress’. U Hwangovom opusu ima ponešto za obožavatelje svakog žanra.

‘Silenced’ je temeljen na istinitim događajima

Prvi na popisu je Hwangov film ‘Silenced’ iz 2011., koji se temelji na događajima iz stvarnog života koji su se dogodili u školi Gwangju Inhwa za osobe oštećena sluha. Gluhi učenici postali su žrtve ponovljenih seksualnih napada profesora u razdoblju od pet godina. Film prati novog učitelja u školi koji otkriva napade odmah prilikom početka rada. Nakon što je vidio da mnogi profesori pokušavaju prikriti istinu, novi učitelj pokušava uvesti promjene.

‘Miss Granny’ uskoro dobiva englesku verziju

‘Miss Granny’ objavljen je 2014. i nešto je lakši film od Hwanga. Komedija prati ženu u 70-ima koja pobjegne doma za umirovljenike. Spletom okolnosti se ponovno nađe u svom 20-godišnjem tijelu. Šarmantni film nedavno je otkupio Tyler Perry, što znači da uskoro dolazi engleska adaptacija.

‘The Fortress’

To nas dovodi do Hwangova najnovijeg filma, ‘The Fortress’ iz 2017. Drama se temelji na romanu Namhansanseong Kima Hoona, a događa se tijekom druge mandžurske invazije na Koreju. Film se usredotočuje na kralja Injoa i njegov dvor koji se povlače u tvrđavu Namhansanseong, i raspravljaju trebaju li se boriti za svoju domovinu ili sklopiti dogovor s osvajačima.

Zatim je redatelj napravio ‘Squid Game’, a ostalo je povijest. Iako su sva tri filma različita žanra i svi su vrlo različiti od ‘Squid Gamea’, ali vrijedni gledanja.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime