Petak, 22 ožujka, 2024

O čemu smo najviše čitali ove godine? 7 najvažnijih trenutaka pop kulture 2021.

Netflix je imao nekoliko najgledanijih serija koje su obarale rekorde, #FreeBritney pokret je konačno zaživio, dobili smo novu glazbenu zvijezdu i omiljeni ljubavni par s početka 21. stoljeća je ponovno zajedno. Krenimo u retrospektivu događaja koji su unijeli dašak nade i sreće u tešku i tmurnu 2021. godinu

Mislili smo da je će ovo biti godina kada će se situacija s pandemijom smiriti i vratit ćemo se životu kakav smo živjeli prije. Nažalost, to se nije dogodilo i ovo je bila druga godina pandemije, a politički i društveni sukobi oko cjepiva i pristupa cjepivima dominirali su naslovnicama.



Ove godine su se, osim pandemije dogodile i neke od zanimljivih stvari. Netflix je imao nekoliko najgledanijih serija koje su obarale rekorde, #FreeBritney pokret je konačno zaživio, dobili smo novu glazbenu zvijezdu i omiljeni ljubavni par s početka 21. stoljeća je ponovno zajedno. Krenimo u retrospektivu događaja koji su unijeli dašak nade i sreće u tešku i tmurnu 2021. godinu.

Nevjerojatna popularnost serije Squid Game

Od svojih prvih trenutaka igra “Red Light, Green Light” postala je kulturni fenomen. Seriju je kreirao Hwang Dong-hyuka, a nastala je kao inspiracija vlastitim socioekonomskim borbama. Squid Game je od svog lansiranja brzo dospjela na prvo mjesto na Netflixu  i postala najgledanija serija na platformi ikada (s trona je skinula Bridgerton). O seriji se još uvijek ne prestaje pričati, a dotaknula je osjetljive teme i postavila pitanja o međuljudskim odnosima. “Želio sam napisati priču koja je alegorija… o modernom kapitalističkom društvu, nešto što prikazuje ekstremnu konkurenciju”, rekao je Hwang za Variety, “nešto poput ekstremnog nadmetanja za život.”

Olivia Rodrigo je zvijezda o kojoj se ne prestaje pričati

Olivia je ultimativna predstavnica svoje generacije. Ova tinejdžerica (ima samo 17 godina) je u siječnju objavila pjesmu “Driver’s License” koji je od tada emitiran više od milijardu puta! Pjesma je imala sve: stihove koji slamaju srce, moćne vokale i moguću povezanost sa stvarnim životom. Objavljivanjem debitantskog albuma “Sour” u svibnju, Rodrigo je podigla ljestvicu još više. Jedva čekamo vidjeti što joj budućnost donosi. 

Kontroverzni intervju princa Harryja i Meghan Markle s Oprah

Još od intervjua princeze Diane 1992. s Martinom Bashirom, u kojem je rekla “bilo nas je troje u braku”, član kraljevske obitelji nije tako iskreno govorio o događanjima u kraljevskoj obitelji Velike Britanije.  U intervjuu s Oprah, Meghan i princ Harry su prekinuli novinarsku politikom monarhije “nikad se ne žali, nikad ne objašnjavaj”. U intervjuu su pričali o mnogo toga, a neke od najkontroveznijih činjenica su bile kako im kraljevska obitelj nije bila podrška, čak ni kada je Meghan imala samoubilačke misli dok je bila trudna. Šok – premda, možda, ne baš?. Također, šokantno je bilo i pitanje anonimne osobe iz kraljevske obitelji koja je pitala koje će boje kože biti njihov, tada još nerođeni, sin Archie.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Meghan & Harry (@dukeandduchessofsussexdaily)

Bennifer 2.0: ponovna veza

Na trenutak smo se vratili 2002. zahvaljujući Jennifer Lopez i Benu Afflecku. Nekada obožavani zvijezdani par, 19 godina kasnije, ponovno je obnovio svoju ljubavnu romansu. Bilo je mnogo nagađanja oko toga radi li se o dobrom PR-u, priči koja će im stvoriti dodatan publicitet ili su usitinu zaljubljeni. Lopez i Affleck su se ljubili na gotovo svim važnim događanjima ove godine, od filmskih festivala, dodjela nagradi do Met Gala. Koliko će veza trajati, ne znamo, ali nadamo se da će zajedno dočekati starost. Nama su slatki.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 𝑩𝒆𝒏 𝑨𝒇𝒇𝒍𝒆𝒄𝒌 𝑼𝒑𝒅𝒂𝒕𝒆𝒔 (@benaffleckoficiall)

Povratak Sex i grada, ali malo drugačijeg 

Jedna od najpoznatijih i najutjecajnijih TV serija ponovno je na malim ekranima, nakon posljednjeg prikazivanja davne 2004. Ovog puta ima nešto drugačije ima, ali i likove. “And Just Like That…”, je premijerno prikazan 9. prosinca i koliko smo sretni, toliko smo tužni. Samo snimanje serije predstavljalo je pop-kulturni događaj, a Kim Cattrall je odlučila ne ponoviti ulogu Samanthe. Ne moramo vam spomenuti da smo s nestrpljenjem iščekivali vidjeti modne kombinacije našim omiljenih New York djevojaka. 

And Just Like That: Je li neke priče bolje ostaviti neispričanima?

Simone Biles i Naomi Osaka su progovorile o mentalnom zdravlju sportaša

Sve oči su bile uprte u najodlikovaniju američku gimnastičarku svih vremena kada se povukla iz ženskog ekipnog finala na Olimpijskim igrama u Tokiju. Njezine borbe na strunjači bile su naglašene teškim psihičkim problemima: Biles je bila među više od 150 žena i djevojaka koje je seksualno zlostavljao bivši timski liječnik Larry Nassar, a USA Gymnastics još uvijek nije postigao nagodbu sa žrtvama. 

U svibnju je tenisačica koja je osvojila Grand Slam, Naomi Osaka, napravila sličan hrabar potez, povukla se s French Opena nakon što su joj organizatori odbili dopustiti da odustane od press brifinga nakon meča. Osaka je na Instagramu otkrila da je doživjela “ogromne valove tjeskobe” obraćajući se novinarima i borila se s napadima depresije od US Opena 2018. “Stvarno sam se teško nosila s tim”, dodala je.

Biles i Osaka su odlučile zaštititi svoje mentalno zdravlje i poslale su snažnu poruku, ne samo sportašima i uspješnim ljudima, već i svakoj osobi koja ih promatra. “Na kraju krajeva, i mi smo ljudi, tako da moramo zaštititi svoj um u svom tijelu, a ne samo ići i raditi ono što svijet želi da radimo”, rekla je Biles. Zajedno su redefinirali što znači biti prvak.

Mixer jednog imidža: Naomi Osaka – vrtlog pobjeda, ambicija i anksioznosti

#FreeBritney pokret je unio mnogo pozitive

Prosvjedi obožavatelja zbog 13-godišnjeg konzervatorstva pop zvijezde u 2021. su  konačno postali mainstream. Prelomni trenutak dogodio se u lipnju kada je Spears prekinula svoju nametnutu šutnju zastrašujućom sudskom izjavom, opisujući kako je konzervatorstvo, koje je nadgledao njezin otac, kontroliralo njezin rad, njezine financije, čak i — s posebno uznemirujućim detaljima — njezina reproduktivna prava.

Snimljen 20 godina nakon što je Spears prvi put stekla slavu, dokumentarac New York Timesa “Framing Britney Spears” pružio je svježu perspektivu o tome kako je Spears bila seksualizirana i manipulirana u ranim godinama i prikazalo nam je kako se naše društvo ponašalo prema mladoj ženskoj zvijezdi. Ipak, 2021. je bila i godina kada je #FreeBritney napravila puni krug, jer je konzervatorstvo službeno završilo u studenom. “Samo želim svoj život natrag”, rekla je Spears u svom lipanjskom svjedočenju. Sada je napokon slobodna!

Istinu iza dokumentarca ‘Framing Britney Spears’ istražuje novi dokumentarac!

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime