Petak, 22 ožujka, 2024

And Just Like That: Je li neke priče bolje ostaviti neispričanima?

Serija možda nije ono što smo očekivali, no trebamo joj dati šansu jer tek smo odgledali dvije epizode. Vremena su se od zadnje epizode 'Seksa i grada' jako promijenila pa je bilo nemoguće očekivati i da su Carrie, Miranda i Charlotte ostale iste. Stoga nas jako zanimaju iduće epizode i moguće drame omiljenih stanovnica New Yorka

Jučer smo napokon dočeli nastavak serije “Seks i grad”, koja se sada zove “And Just Like That…” ili “I tek tako…”. Društvene mreže ne prestaju brujati o novim epizodama i svatko ima svoje mišljenje. Većina je, ako je suditi po ono što smo mi pročitali, negativna. Ova serija bi trebala biti razbibriga, a unijela je stres i dramu na samom početku. No, krenimo redom…



Serija prati avanture naše omiljene grupe prijateljica (sada trojca) u 50-ima, koje žive u “postpandemijskom” New Yorku i imaju riješen život (barem na prvu). Neposredni zaključak je da izgleda kao da je vrijeme stalo između Carrie, Mirande i Charlotte – kemija originalne glumačke ekipe je još uvijek prisutna, zbog čega se gledanje čini poznatim, a snimanje kao da nikada nije prestalo.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli And Just Like That… (@justlikethatmax)

Neki klasični detalji iz originalne serije su, međutim, nestali: ne vidimo Carriein stan (iako ga ona očito još uvijek ima), a njezini monolozi i razmišljanja su rjeđi. I, naravno, nema Samanthe Jones. Kim Cattrall je više puta izjavila da ne planira ponovno “oživjeti” svoj lik nakon problema koje je imala sa zvijezdom serije, Sarah Jessicom Parker. Ali i dalje treba ispričati priču — sa ili bez mnogima omiljene žene NYC- a. 

Prve dvije epizode sada su dostupne na HBO GO, a donosimo sve detalje koji su nam upali u oko tijekom gledanja prva dvije epizode. Oprez, slijede spojleri 🙂

Samantha nije prisutna… ili ipak jest?

Premijerna epizoda relativno brzo objašnjava zašto nema Samanthe. Carrie objašnjava da je morala zamijeniti Samanthu kao svoju publicisticu zbog promjena u medijskoj industriji – što je Samantha tako teško prihvatila da je na kraju odlučila spakirati kofere i preseliti se u London. Ipak, njezina je bit itekako prisutna. Spomenuta je više puta u prve dvije epizode, a čak vidimo i bljesak Carrienog telefona s više tekstualnih poruka od Samanthe koje su ostale nepročitane. Ona također ostavlja trag u trenutku kada je Carrie zaista treba – ali o tome malo više kasnije. 

Je li ovo objašnjenje njezina izostanka “mlako” i neuvjerljivo – po nama, poprilično. Prava prijateljstva ne bi trebala pucati tako lako, a posebice ne rezultirati preseljenjem na drugi kontinent.

Carrie je i dalje Carrie, ali malo je drugačija

Naša omiljena kolumnistica je i dalje duhovita, elegantna i pametna – ali možda manje odvažna nego što je bila. Carriein razvoj karaktera najočitiji je tijekom scene u kojoj se pojavljuje kao gošća na novom podcastu čija je voditeljica Che Diaz (koju glumi Sara Ramirez). Odbacuje pitanja o samozadovoljstvu i analnom seksu, objašnjavajući da bi radije govorila o “vezama” nego o fizičkoj intimnosti. Ranije u istoj epizodi, Carrie brzo promijeni temu kada Miranda spomene da je stala na korišteni kondom u spavaćoj sobi svog sina. Je li život u neboderu s ugradbenim ormarom zauvijek promijenio našu djevojku? Vidjet ćemo.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli HBO Max (@hbomax)

Miranda je okrenula ploču

Miranda je ostavila korporativno pravo iza sebe i stječe magisterij iz ljudskih prava kako bi “bila dio rješenja, a ne problema”, pozivajući se na rasno i društveno obračunavanje koje je došlo do vrhunca 2020. Kasnije u epizodi, zamijenila je svoju profesoricu dr. Nyu Wallace (koju glumi Karen Pittman) za studenticu, nudeći užasno objašnjenje o tome kako nije mislila da dr. Wallace predaje tamo jer joj je kosa bila drugačija na sveučilišnoj fotografiji. Međutim, Miranda prepoznaje svoje pogreške i radi na njihovom ispravljanju tijekom cijele epizode. Vidjet ćemo kako će ispravljati ove pogreške…

Djeca su odrasla, poprilično

Brady Hobbes, Lily York Goldenblatt i Rose Goldenblatt su odrasli. Mirandina i Charlotteina djeca se pojavljuju u seriji, bilo da je riječ o Lilynom klavirskom recitalnom nastupu (najstarija Charlotte York u biti je glazbeno čudo – to nije iznenađenje), Rose na koturaljkama s ocem u penthouse apartmanu ili Brady koji je – jako napaljen 17-godišnjak.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli And Just Like That… (@justlikethatmax)

Glavni spojler: Faca je…?

Zasita smo se nadali da ovo neće biti istina, ali nažalost jest. Glasine o curenju scenarija u kojima je otkrivena Facina smrt, nažalost, potvrđene su. Iako nas je njegova smrt iznenadila, moglo se zaključiti da nešto nije u redu iz tona prve epizode, koja počinje s njim izrazito živahnim. Svaka interakcija između Carrie i njezina sada dugogodišnjeg supruga, Johna “Mr. Big” Prestona – svako točenje vina, svaki spori ples u kuhinji, svaki pogled pun ljubavi – nudio je jeziv osjećaj da više ove romanse nećemo vidjeti u epizodama koje slijede.

Ali kako god, to ne čini Facinu smrt manje srceparajućim. Koja je jedina gesta koja Carrie daje osjećaj nade dok tuguje zbog gubitka ljubavi svog život? Cvjetni aranžman iznenađenja koji se pojavljuje na Facinom pogrebu, poslan iz Londona – od Samanthe.

Mi ćemo nastaviti gledati serije jer volimo otputovati u New York, pa makar na nekoliko minuta u tjednu. Serija možda nije ono što smo očekivali i dokaz je da je neke priče bolje ostaviti neispričanima, no trebamo joj dati šansu jer tek smo odgledali dvije epizode. Vremena su se od zadnje epizode ‘Seksa i grada’ jako promijenila pa je bilo nemoguće očekivati i da su Carrie, Miranda i Charlotte ostale iste. Stoga nas jako zanimaju iduće epizode i moguće drame omiljenih stanovnica New Yorka.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime