Ponedjeljak, 29 travnja, 2024

Kvalitetno provedite vrijeme s vašom bebom na ovim super tečajevima

Dosnosimo popis tečajeva za bebe na kojima ćete vi i vaše dijete prosperirati, zabaviti se i upoznati druge mlade roditelje i bebe te napraviti važne veze za kasniji život

Imate malu bebu kod kuće? U ste za nekim tečajem, aktivnošću i radionicom za vas i vašu bebu? Želite provoditi vrijeme s vašom bebom kvalitetno i poučno na mjestima gdje i vas i vašu bebu netko kroz zabavu poučava važnim aktivnostima?



Donosimo popis tečajeva za bebe na kojima ćete vi i vaše dijete prosperirati, zabaviti se i upoznati druge mlade roditelje i bebe te napraviti važne veze za kasniji život: 

1/ Ritam Beba

Ova aktivnost odvija se u Kiddo centru, to je mjesto na kojem ćete pronaći sve za sebe i svoje dijete. Kiddo je razvojni centar za poticanje razvoja djece od najranije dobi do polaska u školu. Ritam Beba je tečaj za roditelje i bebe od 2 mjeseca do 12 mjeseci života. Ovaj program osmislila je Matea Vitik koja je ujedno i voditeljica radionica.

To su interaktivne radionice za bebe i roditelje u kojima se kroz ritmičko gibanje, pjesme, ples, igru, masažu i rad s raznim poticajnim rekvizitima, instrumentima i aktivnostima postiže razvojno sazrijevanje. Aktivnosti koje se provode njeguju i potiču djetetov rast poštujući njegovu individualnost. Ove radionice pružaju i potiču produbljivanje veza i povezivanje s djetetom. Osim toga, Kiddo centar je osmislio virtualnu učionicu koja jako pomaže svima onima koji ne žive u glavnom gradu i ne mogu doći do sadržaja za svoje bebe. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Kiddo (@kiddocentar)

2/ Bebe ribe i vidre

Plivanje za bebe je aktivnostu koju možete uvesti kada vaša beba navrši 4 mjeseca jer tada dovoljno dugo može sama držati glavu uspravno. Ovaj program odvija se na nekoliko bazena u Zagrebu, ali i u Koprivnici. Osnovni cilj plivanja za bebe je da se beba privikne na vodu, što kod beba nije problem jer one imaju urođenu sklonost prema vodi. Iskusni voditelji programa uz pomoć roditelja kod bebe žele postići osjećaj ugode tijekom svakog boravka u vodi. Beba će se naučiti potopiti pod vodu i plutati samostalno na leđima. Privikavat ćete vašu bebu u vodi uz pomoć različitih rekvizita/igračaka i igri u vodi koje izvode uz pomoć roditelja i sami. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli NatatorBebe (@natatorbebe)

3/ Engleski za bebe 

U Helen Doron centru postoji tečaj Baby’s best Start koji podučava vaše dijete engleskom kao materinjem jeziku kroz 35 izvornih pjesama s različitim ritmovima i sitlovima iz cijelog svijeta. Ovaj tečaj je namijenjen bebama od 3 mjeseca života do 2 godine. Bebe uče: engleski jezik, socijalni razvoj, predčitalačke i neobavezne vještine ranog čitanja glazba i ritam. Roditelji također na ovom tečaju zajedno sa svojom djecom uče praktične činjenice za rano obrazovanje djece kako bi poboljšali svoje roditeljske vještine. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Helen Doron Croatia (@helendoroncroatia)


4/ Babysteps

Ovo je verificirani program senzomotoričkih radionica za bebe koje je osmislila Ivana Štedul, stručnjakinja za rani razvoj. Ona održava ove radionice u Senzogymu – teretani za mame i bebe.  Ovo je tromjesečni ciklus na koji se možete upisati online ili uživo. Glavni cilj BABYSTEPS senzo-motoričkih radionica za bebe je maksimalno poticanje motoričkih, kognitivnih, socijalnih i emocionalnih vještina bebe kroz pomno odabrane razvojne aktivnost. Bebe se grupiraju po njihovoj starosti i sposobnostima. Možete krenuti na ovaj program čim se vaše dijete rodi. Ovaj program osmišljen je u 4 ciklusa koji će voditi vas i vašu bebu kroz prvu godinu života. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli 𝙎𝙚𝙣𝙯𝙤𝙂𝙔𝙈 (@senzogym)


5/ BeboKaz

Frana Marija Vulić Vranković akademska kazališna redateljica i dramska pedagoginja u Cekate-u na Trešnjevci vodi dramsku grupu za najmlađe od 1-2 godine života! Na ovoj dramskoj grupi 15 minuta će se raditi dramske igrice koje uključuju glazbu i ples prilagođene bebama, zatim će se 15 minuta pričati basne i bajke i djeca će se upoznavati s naprstnim lutkama, a posljednjih 15 minuta ponovno se igraju dramske igre koje ovaj put potiču maštu i socijalizaciju. Djeca kroz rad sama animiraju lutke i predmete i sa zvukovima plesom i objektima pričaju priče. 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Centar za kulturu Trešnjevka (@cekate.hr)


 Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime