Utorak, 24 rujna, 2024

Gaslit: Serija o istinitoj priči i skandalu koji je promijenio gotovo cijeli svijet

Jedva čekamo vidjeti Juliu Roberts i Sean Penna koji su maestralni glumce na malim ekranima, kao i otkriti sve o ženi koja je promijenila svijet

Julia Roberts jedna je od naših omiljenih glumica. No, iako u njezinim ulogama najviše uživamo putem filmova, sada će se to promijeniti. Julija je, naime, snimila seriju “Homecoming” koja se emitira na Amazon Primeu i koja je nominirana za Emmyja, a njezina sljedeće uloga ponovno je u seriji. Ako je suditi po traileru, bit će jako zanimljiva.



U seriji “Gaslit” Julija će glumiti Marthu Mitchell koja je bila udana za američkog državnog odvjetnika Richarda Nixona, Johna Mitchella, kojeg glumi Sean Penn. Martha je postala kontroverzna ličnost nakon što je oglasila uzbunu zbog predsjednikove umiješanosti u skandal Watergate.

Martha je zaslužna za otkrivanje afere Watergate

Martha je bila prepoznatljiva po velikoj frizuri, sunčanim naočalama u obliku mačjih očiju i ekstravagantnim haljinama  Imala je veliki utjecaj čim je stigla u Washington. Redovito je gostovala u emisijama, a imala je i sklonost čavrljanju s novinarima o poslu svog supruga.

Kad ju je John pokušao spriječiti da sazna detalje provale u Watergate, postala je sumnjičava i pokušala je upozoriti novinare. Tada su je navodno zatočili, tukli i naveliko diskreditirali. Ona i John su se na kraju razveli, a on je bio u zatvoru zbog krivokletstva, zavjere i ometanja pravde. U Nixonovom intervjuu s Davidom Frostom 1977.,  rekao je: “Da nije bilo Marthe, ne bi bilo ni Watergatea.”

Serija je snimljena prema podcastu

Serija se temelji na uvjerljivoj prvoj sezoni podcasta “Slow Burn”, koji istražuje Marthin položaj kao nevjerojatne zviždače. “Gaslit” će prikazati ovaj izvanredni trenutak u povijesti, a serija izlazi 24. travnja. Serija će biti dostupna na  iTunes, Google Play, Amazon Instant Video i Vudu za kupnju ili posuđivanje.

Uz Juliju Robert kao Martu i Sean Penna kao njezina supruga, u seriji će se pojaviti Dan Stevens kao odvjetnik John Dean koji je uvučen u zataškavanje te Betty Gilpin kao njegova žena Mo. Jedva čekamo vidjeti Juliu Roberts i Sean Penna koji su maestralni glumce na malim ekranima, kao i otkriti sve ženi koja je promijenila svijet.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime