Četvrtak, 25 srpnja, 2024

Valentinovo kod kuće: Uz ovih 5 filmova romantike neće nedostajati

Ako niste jedna od osoba kojoj je Valentinovo važno te vam je draže provesti ga u opuštenoj atmosferi s voljenom osobom, opcije uvijek postoje, a tako i super filmovi koji vas neće razočarati

Bliži nam se Valentinovo, a ako niste tip osobe koji će otići van u restoran na romantičnu večeru ili na neko drugo mjesto u javnosti nego ćete radije ostati doma, imamo rješenje! Provedite Valentinovo pred televizijom uz ove romantične klasike.



Veljača je mjesec ljubavi: u trgovinama se odavno može naći ponuda za nadolazeći praznik ljubavi, kafići imaju prigodne ponude, a stolovi u restoranima su odavno rezervirani. Ukoliko niste jedna od osoba kojoj je Valentinovo važno te vam je bitnije provesti ga u opuštenoj atmosferi s voljenom osobom, opcije uvijek postoje. 

Romantične komedije koje će vas nasmijati do suza ili rasplakati uvijek su dobar izbor kada ne znate što biste gledali. Napravite si kokice, udobno se smjestite i uživajte uz neke od ovih romantičnih filmskih klasika s vašom boljom polovicom.

1/ Bilježnica

Ljubavna priča o dvoje tinejdžera Noah i Allie koji dolaze iz različitih društvenih slojeva, a zaljube se tijekom 1940-tih. Kako njih dvoje odrastaju njihovi putevi se razilaze sve dok se nakon nekoliko godina ponovno ne susretnu i osjete staru iskru. Glavne uloge u filmu pripale su Rachel McAdams i Ryanu Goslingu.

2/ 10 razloga zašto te mrzim

Ovaj klasik iz 1999. godine gledamo i dan danas, a u glavnim ulogama su Heath Ledger i Julia Stiles. Priča o dvije sestre, Kat i Bianci, te njihovim ljubavnim problemima jer im otac brani da izlaze s dečkima. Bianca je popularna, ali ne smije izlaziti s dečkima sve dok starija Kat ne bude u vezi. Iako na prvu neovisna i samostalna Kat ima negativan stav prema tome, njezino mišljenje se promjeni kada upozna Patricka. 

3/ Notting Hill

Još jedna romantična komedija koju trebate pogledati. William Thacker radi u knjižari te živi sa svojim prijateljem Spikeom, a njegov život se promjeni kada jedan dan u njegovu knjižaru ušeta poznata filmska zvijezda Anna Scott. Tada se rodi ljubav na prvi pogled i William je spreman napraviti sve da ju osvoji. 

4/ Moje veliko grčko vjenčanje

Ako tražite nešto što će vas nasmijati onda ste našli film za vas. Portokalos obitelj je velika, bučna i nitko nema pravo na privatnost. Toula ima 30 godina i još se nije oženila što je njenoj obitelji neshvatljivo. Jednog dana Toula upoznaje Iana, inače učitelja po zanimanju, ali on nije Grk pa nije sigurna da bi ga njezina obitelj prihvatila. 

5/ Zapravo ljubav

Vjerovatno jedan od prvih filmova koji nam padnu na pamet kada su u pitanju ljubavni filmovi nikad ne razočara. Film prati osam različitih parova i njihove priče, a svaka je različita. Film je za sve uzraste i dob, a sigurni smo da ćete i pustiti koju suzu bez obzira koliko puta ga pogledate.

 

Naslovna fotografija: Unsplash

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime