Nedjelja, 24 ožujka, 2024

Jeste li već pogledali Taboo, seriju koja se ne skida s Netflixove liste najgledanijih?

Velik dio serije temelji se na mračnoj strani Londona u 19. stoljeću, kao i na široj političkoj i poslovnoj korupciji, podjelu na bogate i siromašne i muku radničke klase

“Taboo” je čak pet godina stara serija, ali od kada je debitirala na Netflixu ne skida se s prvog mjesta na listi 10 najgledanijih serija u državi. Serija ima osam epizoda, a radnja je smještena u 1814. i prikazuje Jamesa Delaneyja (Tom Hardy) koji se vraća u Englesku nakon 12 godina provedenih u Africi s 14 ukradenih dijamanata.



Njegov otac je nedavno umro, a engleski rat sa Sjedinjenim Državama bliži se kraju. Velik dio serije temelji se na mračnoj strani Londona u 19. stoljeću, kao i na široj političkoj i poslovnoj korupciji, podjelu na bogate i siromašne i muku radničke klase. 

Serija koja će vam odmah privući pažnju

“Taboo” ima sve što biste zamislili da se nalazi u gotičkom hororu, a sve je to prikazano već u prvoj epizodi. Poput Frankensteina, ludi pljačkaši grobova izrezuju tijela, izvlače crijeva i utrobu i pune ih mješavinom kiselina – očito tako saznate je li netko umro od arsena. Gotika se očituje u raznim scenama: kiša pljušti u zamračenim šumama gdje se leševi vuku iz blata natopljenog vodom, a sve osim dekoracije u najraskošnijim gradskim kućama prekriveno je finom prašinom.

Seriju su napisali Steven Knight (“Peaky Blinders”) i Tom Hardy, a sličnosti s “Peaky Blindersima” su vidljive. Kao što neumjeren Tommyja Shelby vodi radnju “Peaky Blindersa”, tako Delaney vodi radnju “Tabooa”. On je glomazan, čovjek od nekoliko riječi, prepun plemenskih tetovaža i ima ožiljak na oku. Nama je, kao i uvijek doduše, Tom Hardy prezgodan, ali i fenomenalan glumac.

Kada stiže druga sezona?

U jednom trenutku izgledalo je kao da nas do “Taboo” 2 dijeli samo godinu dana, ali dva su čimbenika pridonijela nizu kašnjenja. Hardyjev prepun raspored zbog A-liste, a veliki dio njegovog vremena potrošeno je zbog snimanja “Venona” , i nešto što se zove COVID. Doista, da nije bilo svega toga, vjerojatno bi druga sezona već izašla.

BBC One naručio je drugu sezonu “Tabooa”, koja je sada u razvoju. Službeno, druga sezona je dobila zeleno svjetlo. Druga sezona “Taboo” će se emitirati najkasnije do sredine 2023., prema trenutnom rasporedu, iako još nije dobila službeni datum jer snimanje još nije počelo. Knight je publici dao uvid u drugu sezonu u prosincu 2021., ukazujući da je većina napisana: “Šest od osam epizoda je napisano i radimo sve na tome da se sve zvijezde poravnaju kako bismo našu zvijezdu, Hardyja, vratili na set.”

Koja će biti radnja druge sezone?

U drugoj sezoni bi se trebali pojaviti: Jamesa Keziaha Delaneyja kojeg glumi Tom Hardy. Lorna Delaney (rođ. Bow) koju glumi Jessie Buckley. Dr. George Cholmondeley kojeg glumi Tom Holland. Atticus Finch kojeg glumi Stephen Graham. Michaela Godfreya glumi Edward Hogg.

Kad se Delaney i ekipa vrate u drugu sezonu, predviđa se da će Hardyjev neobični lik otkriti detalje o porijeklu njegove mrtve majke i povratiti područje Nootka Sounda, koje je funkcioniralo kao poprište svih događaja u Americi i Kanadi. Jamesova enigma o tetovažama i njegovi susreti s East India Company, ostaju bez odgovora, a sve to možemo očekivati ​​u nadolazećim dijelovima serije.

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime