Nedjelja, 3 ožujka, 2024

Tko je novi Bond: Zamijeniti Daniela Craiga treba Tom Hardy ili možda Goran Višnjić?

Iako se u medijima već podosta spekuliralo o raznim imenima, dali smo si slobode izlistati glumce za koje smatramo da bi svojim likom, karizmom, star statusom dosljedno nastavili tradiciju najpoznatijeg agenta svih vremena

Iz jednog nimalo jednostavnog ni kolokvijalnog razloga izbor novog Jamesa Bonda nije trivijalno pitanje. Naime, osim akcijsko artističkog opravdanja, pitanje je golemog financijskog kolača koji je po svakom novom nastavku u vremenima prije pandemije redovno dosezao nekoliko stotina milijuna dolara utrška na globalnom filmskom marketu.



Od 2006. godine kad je potpisao ugovor za 5 Bondova, Daniel Craig je naišao na podosta otpora die hard fanova. Nisu ga smatrali dovoljno odokativno muževnim, uglađenim, “britanski” finim. Nije vukao eleganciju Seana Conneryja, Rogera Moorea niti Pierce Brosnana ili pak epizodice Timothyja Daltona i Georgea Lazebyja. Craigov Bond je bio inteligentni grubijan. Bond scarface. Sad kad se nakon “No Time To Die” pozdravlja s ulogom, aktualna je potraga za nasljednikom.

U vrijeme političkih korektnosti izlazile su varijante i mogućnostima po kojima bi novi Bond bio Arfoamerikanac ili još drastičnije – žena. Iako se u medijima već podosta spekuliralo o raznim imenima, dali smo si slobode izlistati glumce za koje smatramo da bi svojim likom, karizmom, star statusom dosljedno nastavljali tradiciju najpoznatijeg agenta svih vremena.

Uz sav respekt imenima poput Idris Elba, Lashana Lynch, Henry Golding, Richard Madden, Cillian Murphy, Rege-Jean Page, zbrajajući sve pluseve i minuseve, ali računajući iznad svega s komercijalnim efektom i varijantom – ovo su naši pickovi ako Bondova producentica Barbara Brocolli čita Mixer.hr 🙂

1) TOM HARDY

Daleko najveća zvijezda, karizma i lik koji u sebi pomiruje verzije Conneryja i Craiga, savršen izbor ako odluka pada na muškarca.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Tom Hardy (@tomhardy)

2) CHARLIZE THERON

Kad bi napravili zaokret i doista pokušali testirati u smjeru ženskog Bonda, nitko savršeniji od Charlize. Osim superstar statusa, dokazala se kao vrlo visoko funkcionalna junakinja akcijskih filmova. Ima potreban izgled i inteligenciju glumice sposobne iznijeti zadatak tog tipa.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Charlize Theron (@charlizeafrica)

3) HENRY CAVILL

On ima taj finjak uglađeni stav koji se u Man From U.N.C.L.E dokazao kao lik sposoban igrati agentske spike, a najviše pomiruje tradiciju Moore – Bronsan tipova.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Henry Cavill (@henrycavill)

 4) TOM HIDDLESTON

Savršen način izaći iz savršenog kostima Lokija, jednog od najvećih naprijatelja Avangersa, po čemu se zasad stigmatizira i pamti ovog odličnog karakternog britanskog glumca.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Tom Hiddleston (@twhiddleston)

 5) JAMIE BELL

Od Billyja Elliota do Jamesa Bonda ne bi bilo nimalo nemoguće, ako bi se pratila linija “nedosljednosti” i odskakanja od stereotipa kojim su već eksperimentirali uzimajući Craiga.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jamie Bell (@jamiebellarmy)

 6) DEV PATEL

Ako će se zaigrati na boju kože i klizati u političku korektnost, Dev Patel bi uz dosta navlačenja mogao biti zamišljen kao new normal James Bond.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Dev Patel Italia (@devpatelit)

7) TARON EGERTON

Kao novog Jamesa Bonda ne bi bilo nemoguće zamisliti ovu mladu nadu akcijskog filma, ali čini se ipak da je on dosta daleko od mogućnosti.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Taron Egerton (@taron.egerton)

8) GORAN VIŠNJIĆ

A zašto ne? Osim što smo navijački raspoloženi.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Goran Visnjic (@goran_visnjic)

 9) JAMIE FOXX

Ako se igra na afroameričku kartu političke korektnosti, uz Willa Smitha veće akcijske zvijezde tamne boje kože ne znamo.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

10) GAL GADOT / MARGOT ROBBIE

Tamno ili plavo, ako je odluka da bude žena, koju god izabrali, nema greške. Trebat će fina prilagodba i rebranding iz njihovih dosadašnjih superherojskih igrarija, ali obje su kapacitetom itekako sposobne.

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Gal Gadot (@gal_gadot)

 

 

 

 
 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Objavu dijeli Margot Robbie (@margotrobbieofficial)

Naslovna fotografija: @goran_visnjic

Pročitajte još...

Povezano

Ostavite komentar

Molimo upišite komentar
Molimo upišite vaše ime